Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερναρδάκης (υπ. Επικρατείας): Το 2018 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά – Ελπίζουμε να έχουμε και το τέλος της επιτροπείας

Βερναρδάκης (υπ. Επικρατείας): Το 2018 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά – Ελπίζουμε να έχουμε και το τέλος της επιτροπείας
Η επερχόμενη ΔΕΘ θα είναι μια ομπρέλα για την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο είπε ο κ.Βερναρδάκης
Την εκτίμηση πως το 2018 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά, κατά την οποία «έχουμε την ελπίδα να έχουμε και το τέλος της επιτροπείας» διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης «είναι να περάσουμε σε συστηματικά βήματα στην κοινωνική πολιτική με αναδόμηση του κράτους πρόνοιας με μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση».
«Αυτή την εβδομάδα κατατίθεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που θεσμοθετεί βασικά δικαιώματα της εργασίας και έχει μεγάλο κομμάτι για τα δικαιώματα της αναπηρίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής.
Στη συνέχεια, έρχεται το νομοσχέδιο με το νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που αποτελεί στην πραγματικότητα προσπάθεια ενίσχυσης του Λυκείου.
 Στον πυρήνα είναι η αποσύνδεση των εισαγωγικών εξετάσεων από την διαδικασία εισαγωγής, ώστε να γυρίσουμε σε ένα σχολείο δημοκρατικό και παραγωγικό, σε σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες.
Είναι μία θεσμική τομή πολύ μεγάλης κλίμακας που απαιτεί υποδομές και χρόνο επώασης, αλλαγή στα προγράμματα σπουδών και έχει έναν ορίζοντα τριετίας για να αρχίσει να εφαρμόζεται» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Βερναρδάκης, αναφέροντας πως «έρχονται συνεχώς ζητήματα επαναρρυθμίσεων ενός ολόκληρου θεσμικού και οικονομικού πλαισίου, που μπαίνουν σε μία σειρά».
«Η επερχόμενη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι μία ομπρέλα για την οικονομική και κοινωνική πολιτική της επόμενης περιόδου, ενώ στις περιφέρειες θα συνεχιστούν τα αναπτυξιακά συνέδρια, με πολύ μεγάλη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.
Το επόμενο είναι προγραμματισμένο για τις 20-21 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη και υπάρχει τεράστια κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, ενώ ακολουθούν Δυτική Ελλάδα-Θεσσαλία.
Ο στόχος είναι μέχρι το Δεκέμβριο να έχει ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος και να έχει εκπονηθεί το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο».
Τα παραπάνω θα πρέπει να οδηγήσουν το 2018 να μπει έχοντας ένα πολύ σοβαρό θεσμικό και υλικό πλαίσιο για την δίκαιη ανάπτυξη στη χώρα και με τις βάσεις που έχουν μπει θα είναι μία εξαιρετική χρονιά, με την ελπίδα να έχουμε και το τέλος της επιτροπείας» είπε ο υπ.Επικρατεία.
Ο κ.Βερναρδάκης αναγνώρισε την ανάγκη να ελαφρυνθούν από φορολογικά και άλλα βάρη οι επαγγελματίες, υπογραμμίζοντας ότι ήδη υπάρχουν κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση, όπως η πρόνοια για κατηγορίες επαγγελματιών που δεν ασκούν δραστηριότητα, η ρύθμιση παλαιών συσσωρευμένων οφειλών επιχειρήσεων -ανεξάρτητα από το πρόγραμμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, κ.ά.
«Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος δημοσιονομικός, πολιτικός, θεσμικός χώρος προς αυτές τις κατευθύνσεις, γιατί πράγματι η επιβάρυνση είναι τεράστια» είπε ο κ.Βερναρδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης