Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί η Γεννηματά είναι το φαβορί για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Γιατί η Γεννηματά είναι το φαβορί για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς
Αυξάνονται και πληθύνονται οι υποψηφιότητες για την αρχηγία του νέου πολιτικού φορέα
Ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε πριν από λίγο και επίσημα την υποψηφιότητα του για τη νέα Κεντροαριστερά.
Το ίδιο είχε πράξει πριν από μια εβδομάδα και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, Γ. Ραγκούσης.
Εντός των επόμενων ημερών ή εβδομάδων αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες και των Ν. Ανδρουλάκη, Γ. Μανιάτη και Σταύρου Θεοδωράκη ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ότι θα «κατέβει» και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος.
Και όμως παρά τις έξι νέες υποψηφιότητες, η λογική λέει ότι φαβορί παραμένει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Και αυτό διότι η κα.Γεννηματά είναι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του μεγαλύτερου και του πιο ιστορικού από τα πολιτικά κόμματα που μετέχουν του εγχειρήματος για το νέο πολιτικό φορέα.
Γεγονός που αναμφίβολα της επιτρέπει να έχει καλύτερη γνώση, και το κυριότερο πρόσβαση στον κομματικό μηχανισμό και στις οργανώσεις.
Άλλωστε είναι η εκλεγμένη πρόεδρος ενός κόμματος που λαμβάνει παρά την κατακρήμνιση του ένα 6% με 7% στις δημοσκοπήσεις και που σε κάθε περίπτωση, θέλει να έχει αυξημένο λόγο και ρόλο στην επόμενη ημέρα του νέου πολιτικού φορέα.
Επίσης, αυτό που πρέπει να πιστωθεί στα θετικά της κας.Γεννηματά είναι ότι επιχείρησε τόσο με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και τώρα με το νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς να ανανεώσει τον χώρο και να τον απαλλάξει από την πολιτική φθορά του παρελθόντος.
Καθώς αυτή ήταν που κατάφερε να επανενώσει τον κεντροαριστερό χώρο με τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων αλλά και αυτή που άνοιξε το δρόμο στο Ποτάμι να συμμετάσχει στο νέο πολιτικό εγχείρημα της ενωμένης Κεντροαριστεράς, ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα που είχε θέσει ο κ.Θεοδωράκης.
Κίνηση που αν μη τι άλλο αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον και ενισχύει την προοπτική δυναμικής της νέας πολιτικής προσπάθειας στην Κεντροαριστερά.
Και μπορεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα υπάρξει για την εκλογή του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς να ανακατεύει την τράπουλα και τις ισορροπίες, αλλά η κα.Γεννηματά παραμένει το φαβορί.
Άλλωστε είναι η μόνη (ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) που μπορεί να απευθυνθεί στο «θυμικό» και στο «συναίσθημα» των παραδοσιακών της ψηφοφόρων και να τους πείσει ότι οι παλιές καλές ημέρες δεν είναι και τόσο μακριά, υπό την καθοδήγηση της.
Το γεγονός ότι θα μιλήσει για το νέο πολιτικό φορέα στις 3 Σεπτεμβρίου (ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ) μιλάει από μόνο του…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης