Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Οι Ευρωπαίοι αγαπούν τον Τσίπρα γιατί είναι ο εξημερωμένος υπηρέτης

Θεοδωράκης: Οι Ευρωπαίοι αγαπούν τον Τσίπρα γιατί είναι ο εξημερωμένος υπηρέτης
Οι 153 είναι δεμένοι με την καρέκλα του - Πιο φιλελεύθερος ο Μητσοτάκης, η ΝΔ όμως είναι συντηρητικό κόμμα υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι οι Ευρωπαίοι αγαπούν τον Τσίπρα γιατί είναι ένας εξημερωμένος υπηρέτης διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι κρύβεται πίσω από τον Καμμένο και ότι οι 153 είναι δεμένοι με την καρέκλα τους.
«Λένε οι Ευρωπαίοι στο λαό τους.
Δείτε αυτόν που μας έβριζε χθες πως μας αγάπησε σήμερα» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Θεοδωράκης αναφερόμενος στη συνέντευξη του απερχόμενου προέδρου του Eurogroup, J. Dijsselbloem στους FT ότι με τους Τσίπρα, Τσακαλώτο όλα έγιναν ευκολότερα στις σχέσεις Ελλάδας – Ευρωζώνης.
Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι λέει «ναι» στη χρήση του όρου Μακεδονία σε μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων αλλά όχι στον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.
«Να πάμε στις προηγούμενες αποφάσεις και να δούμε αν θέλουν βελτιώσεις.
Αντί για τη σοβαρή συζήτηση έχουμε τον Τσίπρα να παίζει πεντόβολα με τον Καμμένο
Ο Καμμένος είναι πολιτικός αλά καρτ που κοιτάζει την στενή πάρτη του και θυσιάζει τα εθνικά θέματα για το προσωπικό του κέρδος» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη για θέματα πολιτικής.
«Μαζεύονται ως σώμα και λένε η Εκκλησία δεν θέλει λύση.
Μπορεί να αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο τι θα πει η εκκλησία;» διερωτήθηκε ο κ.Θεοδωράκης.
Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ λένε στους βουλευτές «ψηφίστε για να συνεχίσουμε να κυβερνάμε».
Κληθείς να ξεκαθαρίσει τη θέση του Ποταμιού για το θέμα της διάταξης που αφορά τις απεργίες ο επικεφαλής του Ποταμιού αφού θύμισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2014 επιχείρησαν να φέρουν ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο απεργία θα γινόταν αν αποφάσιζε το 51% των εργαζομένων, στη συνέχεια εξήγησε ότι με τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πρακτικά απεργία μπορεί να αποφασίζει το 25% των μελών ενός πρωτοβάθμιου σωματείου.
«Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις ώστε να μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζομένων που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις.
Δεν είναι πλήρης η βελτίωση του Τσίπρα αλλά κινείται και σε αυτό που στο παρελθόν έχουμε κινηθεί.
Άρα δεν μπορούμε να πάμε στο Όχι για το θέμα της απεργίας» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας πάντως ότι το κόμμα του θα πει όχι στις περισσότερες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου.
Σε ερώτηση για το αν βλέπει εκλογές, ο κ.Θεοδωράκης είπε πως «ο προγραμματισμός των 153 είναι να φτάσουν μέχρι τέλος, περνάνε καλά, το απολαμβάνουν και άρα οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019».
«Δεν βλέπω κάποιο μείζον ζήτημα που μπορεί να τους κλονίσει» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος ερωτηθείς για το τι στάση θα τηρήσει το Κίνημα Αλλαγής μετά τις εκλογές, τόνισε ότι «το Ποτάμι λέει 5 πράγματα, το ΠΑΣΟΚ λέει άλλα 5».
«Θα βρούμε τα 5 σημαντικά και συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν τη χώρα για να προχωρήσουμε.
Δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνούμε σε όλα με τη ΝΔ γιατί παραμένει ένα πολύ συντηρητικό κόμμα επειδή όμως επείγει να λύσουμε προβλήματα, το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί σε 5 πράγματα και οι κινήσεις μετά τις εκλογές θα γίνουν επί τη βάσει αυτών των πραγμάτων» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι «ο κ.Μητσοτάκης είναι πιο φιλελεύθερος αλλά η ΝΔ είναι ένα συντηρητικό, άτολμο κόμμα».
Ερωτηθείς, για το ποιο θα είναι το μήνυμά του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι «για να κάνουμε 15% το 8% θέλει αλήθεια, τόλμη και επεξεργασία».
«Πήγα σε ένα μεγαλύτερο μαγαζί για να επηρεάσω τα πράγματα προς όφελος των πολλών.
Δεν πρέπει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης