Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Καθαρή η έξοδος από τα μνημόνια – Όλα τα επιχειρήματα του Μητσοτάκη έχουν τελειώσει

Σβίγκου: Καθαρή η έξοδος από τα μνημόνια – Όλα τα επιχειρήματα του Μητσοτάκη έχουν τελειώσει
Το οικονομικό επιτελείο συζητά με τους δανειστές τις λεπτομέρειες για την ελάφρυνση του χρέους είπε η κα.Σβίγκου
Την θέση ότι όλοι αναγνωρίζουν πως η Ελλάδα βγαίνει καθαρά από τα μνημόνια και την επιτροπεία διατύπωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας ότι όλα τα επιχειρήματα του Μητσοτάκη έχουν τελειώσει.
Σε δηλώσεις της στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» και ερωτηθείσα για το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», το οποίο αναφέρεται σε «σχέδια που υπέβαλαν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και η Γαλλία για περαιτέρω ανακούφιση των χρεών, που θα συνδεθεί με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας έως το 2050», η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης για τη ρύθμιση του χρέους έχει συμφωνηθεί στην προηγούμενη αξιολόγηση.
Όπως είπε η κα.Σβίγκου, αυτές τις λεπτομέρειες για τη ρύθμιση του χρέους συζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους δανειστές.
«Σειρά δημοσιευμάτων αποτυπώνουν την πραγματικότητα ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα - αυτό είναι σαφές - και ότι προσπαθεί να το κάνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους.
Ένας από τους άξονες, τους οποίους έχει θέσει η ελληνική πλευρά ως τους πλέον σημαντικούς από την αρχή της διαπραγμάτευσης είναι και η ρύθμιση του χρέους.
Το βασικό είναι ότι το χρέος είναι δυσβάσταχτο, δεν είναι βιώσιμο, όπως έλεγε ο Σαμαράς, και η προηγούμενη κυβέρνηση.
Το ότι έχουν αποφασιστεί τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος είναι προς όφελος της Ελλάδας και θα βελτιώσουν πάρα πολύ και τα οικονομικά της μεγέθη, αλλά και την δυνατότητά της, να σταθεί μόνη της στα πόδια της.
Η Ελλάδα έχει αξιοποιήσει όλες τις συμμαχίες της και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα [...] και το ότι το πρόγραμμα τελειώνει και η Ελλάδα μπορεί με αισιοδοξία να κοιτάξει στο μέλλον είναι κάτι το οποίο κανένας δεν μπορεί να μην το αναγνωρίσει, είτε είναι στην Ελλάδα, είτε είναι στην Ευρώπη και αυτό κάνουν και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι στηρίζουν κι αυτοί την προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο» υποστήριξε η κα.Σβίγκου.
Όσον αφορά τις ενστάσεις της ΝΔ ως προς την προοπτική καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, η κα.Σβίγκου είπε ότι «όλα τα επιχειρήματα του κ. Μητσοτάκη έχουν τελειώσει».
«Το προηγούμενο διάστημα μιλούσε για νέο μνημόνιο, νέα μέτρα, ακόμη πιο πριν έλεγε ότι θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια και σε όλα αυτά διαψεύσθηκε παταγωδώς.
Το μόνο που έχει μείνει πλέον είναι να προσπαθήσει να δείξει ότι η έξοδος δεν θα είναι καθαρή» τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «θα έπρεπε η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε ένα επόμενο στάδιο, το οποίο να αφορά στο πώς θα σχεδιαστεί η Ελλάδα στην περίοδο μετά τα μνημόνια, με ποιες κοινωνικές πολιτικές, με ποιο αναπτυξιακό και παραγωγικό σχέδιο, με τι θεσμικές αλλαγές».
   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης