Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Έχει γίνει πρόοδος στο Σκοπιανό – Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία

Σκουρλέτης: Έχει γίνει πρόοδος στο Σκοπιανό – Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία
Έγιναν ουσιαστικά βήματα στη συνάντηση Τσίπρα – Zaev αλλά ζητούμενο είναι μια συνολική συμφωνία είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι έχουν γίνει βήματα προόδου για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, αναφέροντας πάντως πως παρά τα ουσιαστικά βήματα που έγιναν στη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα – Zaev, το ζητούμενο παραμένει να υπάρξει μια συνολική συμφωνία.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι «πορευόμαστε θετικά και είμαστε πιο κοντά σε μια συμφωνία απ' ότι πριν ή τέσσερις μήνες».
«Από τη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ προκύπτει ότι έγιναν βήματα ουσιαστικά, όμως παραμένει το ζητούμενο, που είναι μια συνολική συμφωνία που δεν τεμαχίζεται.
Η θέση της ελληνικής πλευράς είναι γνωστή και περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση που προϋποθέτει συνταγματική αλλαγή εκ μέρους της ΠΓΔΜ» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει δυο και τρεις διαφορετικές γραμμές στο θέμα αυτό, ενώ επιλέγει να είναι ανακόλουθη ως προς την καραμανλική γραμμή.
«Η ΝΔ κατηγορεί γενικά και αόριστα την κυβέρνηση ότι δεν αποσαφηνίζει τη στάση της, ενώ είναι δεδομένο ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη θετική συγκυρία και για πρώτη φορά κυβέρνηση έχει κάνει τόσα βήματα.
Είναι εθνικό θέμα, και χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και πλεόνασμα υπευθυνότητας.
Είναι ευχής έργον να υπάρξουν οι 180 (βουλευτές) αλλά δεν εξαρτάται μόνο από την κυβέρνηση» είπε ο κ. Σκουρλέτης και εκτίμησε ότι «τα εθνικά ζητήματα, δεν πρέπει να μπαίνουν εν είδει δημοψηφίσματος και διλλήματος στον κόσμο».
Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας τόνισε, ότι «το καινούργιο ποιοτικό στοιχείο είναι ότι ολοκληρώνουμε ένα πρόγραμμα χωρίς να μπαίνουμε στο επόμενο. Αυτό είναι μια μεγάλη ποιοτική διαφορά.
«Βαδίζουμε σε νέα κατάσταση, και έχουμε ενθαρρυντικά στοιχεία.
Υπάρχει αύξηση των εξαγωγών μετά από πολλά χρόνια.
Υπάρχουν σταθερά θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης αποκλιμάκωση της ανεργίας θετικές εκτιμήσεις διεθνών οίκων το τραπεζικό σύστημα φαίνεται μετά από χρόνια ότι ξαναπατάει στα πόδια του» είπε ο κ.Σκουρλέτης.
Όσον αφορά το θέμα της κατάτμησης των εκλογικών περιφερειών ο υπ. Εσωτερικών είπε πως το θέμα είναι υπερώριμο, ενώ εμφανίστηκε ανοικτός στο θέμα της ψήφου των αποδήμων που ζητά η ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης