Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας για Σκοπιανό: Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τα λάθη και τα αδιέξοδα των τελευταίων 25 ετών

tags :
Ρήγας για Σκοπιανό: Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τα λάθη και τα αδιέξοδα των τελευταίων 25 ετών
Η σύνθετη ονομασία που διεκδικούμε αποτελεί θετική εξέλιξη, να μην κρύβεται η ΝΔ υποστήριξε ο κ.Ρήγας
Την θέση ότι η κυβέρνηση με τη διαπραγμάτευση που κάνει στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προσπαθεί να αποκαταστήσει τα λάθη και τα αδιέξοδα των τελευταίων 25 ετών διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας.
«Με τη διαπραγμάτευση που κάνουμε προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και να αποκαταστήσουμε τα λάθη και τα αδιέξοδα των τελευταίων 25 ετών.
Η σύνθετη ονομασία που διεκδικούμε - και από ότι φαίνεται θα κατοχυρώσουμε - αποτελεί θετική εξέλιξη, γιατί η ΠΓΔΜ αναφερόταν μέχρι σήμερα ως "Μακεδονία" σε πολλά κράτη του ΟΗΕ» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Ρήγας, ο οποίος κάλεσε τη ΝΔ «να μην κρύβεται, γιατί είναι γνωστό τι έχει συμβεί από το 1977 μέχρι σήμερα».
«Τη μακεδονική γλώσσα την είχαν ήδη δώσει και είναι κατοχυρωμένη στον ΟΗΕ ως επίσημη γλώσσα.
Το σημαντικό εδώ είναι πως η επίτευξη συμφωνίας είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων που έχει υπάρξει πεδίο συγκρούσεων τα τελευταία χρόνια» είπε ο κ.Ρήγας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα «η ΠΓΔΜ να διανύσει τα τελευταία μέτρα αυτού του διαπραγματευτικού μαραθωνίου με σύνεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης