Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας): Είμαστε έτοιμοι και για το χειρότερο σενάριο με την Τουρκία

Χατζηδάκης (Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας): Είμαστε έτοιμοι και για το χειρότερο σενάριο με την Τουρκία
Θέλουμε διάλογο για υφαλοκρηπίδα και θαλάσσιες ζώνες αλλά όχι κάτω από προκλήσεις και εκβιασμούς είπε ο κ.Χατζηδάκης
Τη θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη ακόμα και για το χειρότερο σενάριο με την Τουρκία διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η Αθήνα θέλει το διάλογο υπό την προϋπόθεση ότι αυτός δεν θα γίνει υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών.
«Η ένταση που βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν είναι η συνήθης ένταση των τελευταίων δεκαετιών, καθώς η προκλητικότητα από την Άγκυρα είναι εξακολουθητική και πολύπλευρη.
Σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα, επιθυμούμε πάντα την ειρήνη, αλλά προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο σενάριο» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος σε ότι αφορά το ενδεχόμενο διαλόγου με την Τουρκία, επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση, ότι είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι για διάλογο που θα αφορά την υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά όχι κάτω από καθεστώς προκλήσεων και εκβιασμών.
Όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού ο κ.Χατζηδάκης είπε πως η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.
«Όπως όλη η Ελλάδα ενωμένη τα κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχημένα την πανδημία την άνοιξη, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και τώρα» υπογράμμισε ο υπ.Περιβάλλοντος, ο οποίος αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται μέσα στον Αύγουστο, είπε ότι δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς ναι μεν υπήρξαν κρούσματα σε τουρίστες, αλλά δεν αποτέλεσαν αυτά τον καθοριστικό παράγοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης