Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Δεν θα πάμε σε άνοιγμα της αγοράς όπως πολλοί το είχαν φανταστεί – Πολύ επιφυλακτικοί οι επιστήμονες

Πέτσας: Δεν θα πάμε σε άνοιγμα της αγοράς όπως πολλοί το είχαν φανταστεί – Πολύ επιφυλακτικοί οι επιστήμονες
Πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ τόνισε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι «είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως ενδεχομένως πολλοί να το είχαν φανταστεί» διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας βάζοντας φρένο σε όλα εκείνα τα σενάρια που έκαναν λόγο για οριζόντιο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα 14/12.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε και στις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν σε Μ. Βρετανία και Γαλλία, ενώ ερωτηθείς για το τι θα συμβεί με λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο Παρασκευή 11/12.
«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τρίτο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν.
Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας.
Με την οικογένειά μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη διασπορά» τόνισε ο κ.Πέτσας.

Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, θα υπάρξει ελαστικοποίηση στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

«Θα υπάρξει ελαστικοποίηση στου ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 και μετά, σε περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο», υπογράμμισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι αρκετές εβδομάδες μείναμε σε καθεστώς lockdown και ότι θα παραμείνουμε έως τις 7 Ιανουαρίου στις βασικές μας δραστηριότητες.
«Είναι αχτίδα αισιοδοξίας το εμβόλιο, ας φροντίσουμε αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να φύγει από τη Σύνοδο αν δεν πάρει κάτι

Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις στην Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι ο πρωθυπουργός «δεν πρόκειται να φύγει από τη Σύνοδο αν δεν πάρει κάτι».
Δήλωσε ότι στο τραπέζι υπάρχουν τρία βασικά ζητήματα, όπως η επέκταση των κυρώσεων που είχαν αποφασιστεί τον Οκτώβριο του ’19 για πρόσωπα και εταιρείες που συμμετέχουν στις τουρκικές γεωτρήσεις, η επέκταση του εύρους των κυρώσεων πέραν της εξορυκτικής δραστηριότητας αν ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell, θα βάλει στο χαρτί τις κυρώσεις αλλά και τι θα γίνει με το εμπάργκο όπλων στη γείτονα το οποίο έχει θέσει και κ. Μητσοτάκης.
«Οι ευρωπαϊκές σφαίρες να μην στρέφονται εναντίον της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης