Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η αγωνία για την επόμενη ημέρα γίνεται κυρίαρχη – Δεν έχει τελειώσει η πανδημία

Τσίπρας: Η αγωνία για την επόμενη ημέρα γίνεται κυρίαρχη – Δεν έχει τελειώσει η πανδημία
Τώρα που ξεπερνάμε την αγωνία για το εάν θα ζήσουμε, αγωνιούμε για το τι κόσμο θα αντικρίσουμε είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η αγωνία για την επόμενη ημέρα γίνεται κυρίαρχη διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πάντως σημείωσε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα.
«Η μεγάλη αγωνία, τώρα που σιγά σιγά ξεπερνάμε την αγωνία για το αν θα ζήσουμε, είναι για το πώς θα ζήσουμε, τι κόσμο θα αντικρύσουμε όταν ανοίξουμε την πόρτα» ανέφερε ο κ.Τσίπρας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αφού ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους
Η αγωνία για την επόμενη μέρα γίνεται κυρίαρχη.
Η πανδημία αποτελεί μια ιστορική τομή που αναγκάζει τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις να δουν τα πράγματα αλλιώς» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε ιστορική την ομιλία του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden στο Κογκρέσο, με την οποία, όπως είπε «βάζει τέλος σ' έναν 40ετή κύκλο οικονομικού υποδείγματος, του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος».
Ο Τσίπρας τόνισε τη σημασία αυτής της ομιλίας από έναν «μετριοπαθή πρόεδρο των ΗΠΑ», σημειώνοντας ότι «αξίζει τον κόπο να ρίξουμε βάρος σε αυτά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ».
«Αυτό που έχει αξία σήμερα είναι ότι το κυρίαρχο υπόδειγμα της διαρκούς αναπαραγωγής του καπιταλισμού μέσα από κρίσεις που θα διευρύνουν τις ανισότητες, αλλά θα δίνουν τη δυνατότητα διεύρυνσης των κερδών μιας ελίτ που θα μας οδηγήσει στην ευημερία, κλείνει, αποτυγχάνει και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε αλλιώς» είπε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης