Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Ο Πολάκης μου πρότεινε φάρμακο για άλογα και αγελάδες για τον κορωνοϊό - Το απαγορεύει ο FDA

Γεωργιάδης: Ο Πολάκης μου πρότεινε φάρμακο για άλογα και αγελάδες για τον κορωνοϊό - Το απαγορεύει ο FDA
O κ. Γεωργιάδης απαντά στον κ. Πολάκη, για την ιβερμεκτίνη

Τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ο Παύλος Πολάκης του είχε ευχηθεί περαστικά και τον είχε συμβουλεύσει αν τα συμπτώματα επιδεινωθούν, να πάρει ιβερμεκτίνη, όπως έχει πει ο ίδιος ο υπουργός.
Σήμερα 22/8, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, τονίζει σε ανακοίνωση του πως, η ιβερμεκτίνη χορηγείται κυρίως σε άλογα και αγελάδες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που δημιουργούν παράσιτα στον οργανισμό των οικόσιτων ζώων.
Η χορήγηση αυτού του φαρμάκου χωρίς λόγο ή προληπτικά απαγορεύεται.
Η αγωγή για το συγκεκριμένο φάρμακο χορηγείται μόνο σε προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος και όταν υπάρχει κάποιο παράσιτο μέσα στο σώμα του ανθρώπου.
Σε μια προσπάθεια μάλιστα να αποτρέψει τους Αμερικανούς από τη προληπτική λήψη του κατά του κορωνοϊού, μετά από μια φρενίτιδα που ξέσπασε ήταν αρκετά αυστηρός λέγοντας πως δεν είναι άλογα ή αγελάδες.
Με αφορμή την ανακοίνωση, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στον κ. Πολάκη, μέσω twitter.
«Υπενθυμίζω ότι ο Πολάκης δημοσίως ως γιατρός και πρώην Αν. Υπουργός Υγείας συνέστησε σε εμένα και ασφαλώς το διάβασαν και πολλοί άλλοι να πάρω ιβερμεκτίνη για τον COVID19» τονίζει ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας την ανακοίνωση του οργανισμού.

Capture_92.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης