Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Στις εσωκομματικές κάλπες κρίνεται η προοπτική της παράταξης – Να διεξαχθούν το συντομότερο

Γεννηματά: Στις εσωκομματικές κάλπες κρίνεται η προοπτική της παράταξης – Να διεξαχθούν το συντομότερο
"Ο κ. Μητσοτάκης στη σκιά της πανδημίας χτίζει μια Ελλάδα για λίγους", τονίζει η Φ. Γεννηματά

«Στις εσωκομματικές μας κάλπες κρίνονται οι πολιτικές προτάσεις για την πορεία και την προοπτική της παράταξης», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Όπως σημειώνει η κα Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία», της Θεσσαλονίκης, «με βάση το καταστατικό η διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών θα μπορούσε να γίνει μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο. Η δική μου θέση όμως είναι να προχωρήσουμε στην διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία, άρτια οργανωμένη με διαφάνεια χωρίς καθυστερήσεις. Όχι να λιμνάσουμε στην εσωστρέφεια ούτε να χάσουμε σε ετοιμότητα».
«Αφήσαμε πίσω μας τα πέτρινα χρόνια, της προσπάθειας απαξίας και περιθωριοποίησης και μπορούμε τώρα να διεκδικήσουμε ξανά την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Χρειάστηκε να γίνουν πολλά για να «πατάει» σήμερα ξανά η παράταξη μας σταθερά και να μπορεί να κάνει το άλμα προς τα μπρος. Στις εσωκομματικές μας κάλπες κρίνονται οι πολιτικές προτάσεις για την πορεία και την προοπτική της παράταξης. Που είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την πολιτική ενότητα, την αυτόνομη πορεία και την προοδευτική ταυτότητα της παράταξης. Αυτό το τρίπτυχο υπηρετώ και για αυτά μάχομαι. Χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παζάρια», τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, οικονομικά συμφέροντα και τα παπαγαλάκια τους, που επί χρόνια επιδιώκουν να τελειώνουν με το ΠΑΣΟΚ και τώρα με το Κίνημα Αλλαγής, θα πάρουν την απάντηση τους. Δεν με αφορά η στήριξη τους, ούτε ο καλός τους λόγος. Γιατί ξέρω το αντίτιμο των δεσμεύσεων που συνεπάγεται. Οι δικές μου δεσμεύσεις έναντι του κόσμου της παράταξης είναι στον αντίποδα των επιθυμιών τους. Δεν με πτοεί η πολεμική τους με χτυπήματα και πισώπλατες μαχαιριές. Στήριγμα και ασπίδα μου είναι η κοινωνική πλειοψηφία που πιστεύει, ελπίζει και αγωνίζεται για μια ισχυρή ακηδεμόνευτη προοδευτική παράταξη στην υπηρεσία του λαού και του τόπου», προσθέτει.
Σχετικά με τη συζήτηση για επιστροφή του ονόματος και του πράσινου ήλιου του ΠΑΣΟΚ, η κα Γεννηματά επαναλαμβάνει ότι το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει γιατί υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, και πως το ΠΑΣΟΚ υπάρχει γιατί υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής.
«... Έκανα τα πάντα 'προστατεύοντας' το, ώστε να μπορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ να είναι ακόμα εδώ, ζωντανό, κινητήριος άξονας του Κινήματος Αλλαγής. Ο ήλιος ο πράσινος παρέμεινε ψηλά στα ψηφοδέλτια μας και αποτελεί χρέος μας να ενισχυθεί ο υψηλός συμβολισμός του. Με την επίμονη προσπάθεια μου να αποκαταστήσω την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ και να αντιμετωπίσω τις πολεμικές σε βάρος μας, από τη Ν.Δ. και από το ΣΥΡΙΖΑ, πετύχαμε να μιλά ξανά η μεγάλη πλειοψηφία των παλαιότερων προοδευτικών πολιτών για τα καλύτερα χρόνια που έζησαν με το ΠΑΣΟΚ. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει τον δρόμο του ΚΙΝΑΛ για τη νέα αλλαγή. Τώρα μπορούμε να εμπνεύσουμε όλοι μαζί τη νέα γενιά, πως μαζί με το Κίνημα Αλλαγής, μπορούμε και πάλι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή», σημειώνει.
«Ο στόχος μας στις επόμενες εκλογές είναι να υπερδιπλασιάσουμε τα ποσοστά μας. Όταν ανέλαβα το τιμόνι της Παράταξης, ήταν υπό αμφισβήτηση ακόμα και η είσοδός μας στη Βουλή. Και καταφέραμε, στη πράξη όχι στα λόγια, μέσα από δύσκολες συνθήκες να υπερδιπλασιάσουμε τα ποσοστά μας, επιστρέφοντας ξανά από τη “γαλαρία” στην πρώτη γραμμή της Βουλής και στο κέντρο του πολιτικού συστήματος. Τώρα με τις πολιτικές Μητσοτάκη δημιουργούνται οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή. Την ίδια στιγμή που ο άνεμος της αλλαγής πνέει στην Ευρώπη και όχι μόνο και η ηττημένη μέχρι χθες σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο», υπογραμμίζει.

Οι επιπτώσεις των πολιτικών επιλογών του Μητσοτάκη φέρνουν τις εκλογές πιο κοντά

«Ούτως ή άλλως οι επιπτώσεις των πολιτικών επιλογών του κ. Μητσοτάκη φέρνουν τις εκλογές πιο κοντά. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να δώσουμε αυτή την πολιτική μάχη. Όταν βλέπεις μία κυβέρνηση να περνά κάτω από τον πήχη σε όλους του κρίσιμους τομείς και μια αξιωματική αντιπολίτευση που η πολιτική της δοκιμάστηκε και ηττήθηκε, να μην μπορεί να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο, κανένας εφησυχασμός, κανένας αιφνιδιασμός, κανένας αποπροσανατολισμός δεν δικαιολογείται», σημειώνει η κα Γεννηματά.
Τονίζει δε, πως «ο κ. Μητσοτάκης με την ομιλία και την συνέντευξη του εδώ στη Θεσσαλονίκη, αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο και τις πραγματικές του προθέσεις. Αλαζονικός και διχαστικός προετοιμάζει μια πολωτική εκλογική αναμέτρηση».

Για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Τις επιφυλάξεις ότι η μέση ελληνική οικογένεια και η ανταγωνιστικότητά της μικρομεσαίας επιχείρησης θα στηριχθεί πραγματικά εκφράζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Όπως σημειώνει «τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή για όσους χτυπήθηκαν από τη δίδυμη κρίση, την υγειονομική και την οικονομική. Δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους μεγάλους και ισχυρούς. Σε ότι αφορά τους νέους δεν αρκούν τα δωρεάν data. Προέχουν οι δουλειές με καλές αμοιβές, τα ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία, η στήριξη στα δύσκολα, όταν σπουδάζουν, όταν υποαμείβονται, όταν ξεκινούν μια επιχείρηση, όταν ανοίγουν μπλοκάκι, όταν αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια. Και όλα αυτά είναι στον αντίποδα των ενδιαφερόντων και των προτεραιοτήτων αυτής της κυβέρνησης».

Για ανατιμήσεις

Μεταξύ άλλων, η κα Γεννηματά αναφέρει πως «οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν απαντούν στο πρόβλημα. O κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά «σφυρίζει αδιάφορα» μπροστά στα έντονα φαινόμενα αισχροκέρδειας και ολιγοπωλιακών πρακτικών. Με άλλοθι την διεθνή συγκυρία, χαρίζει στους ισχυρούς προνόμια και κέρδη αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους.».
«Μόνο με ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος θα μείνει όρθια η κοινωνία», υπογραμμίζει.

Κυβερνητικό έργο

Κληθείσα να αξιολογήσει την κυβέρνηση και το έργο της, αναφέρει πως είναι οπισθοδρομική και αναποτελεσματική.
Σύμφωνα με την κα Γεννηματά, «μέσα σε δύο χρόνια το προσωπείο του μεταρρυθμιστή έπεσε. Ο δήθεν νεωτεριστικός εκσυγχρονιστικός λόγος έγινε απορρυθμιστική μανία και στροφή στο παρελθόν».
Και εξηγεί πως «ο κ. Μητσοτάκης στη σκιά της πανδημίας χτίζει μια Ελλάδα για λίγους. Η φθηνή εργασία γίνεται κανόνας, με επιστροφή σε ατομικές συμβάσεις, απλήρωτες υπερωρίες, απροστάτευτους εργαζομένους. Το δημόσιο σχολείο μπήκε στο στόχαστρο, οι παρεμβάσεις στην Παιδεία διεύρυναν ανισότητες. Η ανασφάλεια και ο φόβος κυριαρχεί με έξαρση της εγκληματικότητας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έγινε στόχος κομματικής χειραγώγησης Το Κράτος υπό τον έλεγχο της Μαξίμου Α.Ε., πνίγεται στην αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία. Η δήθεν πράσινη ανάπτυξη κατάντησε όχημα προώθησης συμφερόντων μιας επιχειρηματικής ελίτ. Η πολυφωνία μετετράπη σε πρωτοφανή για δημοκρατία επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης. Η εξωτερική πολιτική περιορίζεται σε αμυντική στάση και παθητική διαχείριση, χωρίς εθνική στρατηγική».

Περί εμβολιασμών

Σχετικά με τον εμβολιασμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κα Γεννηματά αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη απέτυχε συνολικά στη διαχείριση της πανδημίας, όπως άλλωστε ο ίδιος παραδέχτηκε ξηλώνοντας την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Αλλοπρόσαλλοι χειρισμοί και γκάφες, καλλιέργεια εφησυχασμού, αποσπασματικές καθυστερημένες παρεμβάσεις, διέρρηξαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και υπονόμευσαν τον κοινό στόχο».
Κάνει λόγο για πολιτικό σχέδιο που εξυπηρετεί «να φανεί η κυβέρνηση ως ο μοναδικός εκφραστής της πλευράς της λογικής και του ορθολογισμού. Εμείς έχουμε βγει πολύ δυναμικά μπροστά, έχουμε κάνει τις δικές μας καμπάνιες δεν 'ψαρεύουμε σε θολά νερά'».
Ακόμη, επαναλαμβάνει πως το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης