Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας να παγώσουν

Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας να παγώσουν
Προστατευμένοι έως τα τέλη του 2021, αν και η κρίση θα διαρκέσει παραπάνω είπε ο κ.Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως έως τα τέλη του 2021 οι πολίτες θα είναι σε γενικές γραμμές προστατευμένοι από τις ενεργειακές αυξήσεις διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ωστόσο επεσήμανε πως η ενεργειακή κρίση θα διαρκέσει λίγους μήνες παραπάνω.«Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δε θα έρθει ακόμα.
Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου.
Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος να παγώσει, η κυβέρνηση είναι από πάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Σε δηλώσεις του και αναφερόμενος στην κοινή επιστολή που αναμένεται να παραδώσουν σήμερα στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα ζητήσουν τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις, στα πρότυπα του Ελληνικού Ταμείου που έχει συσταθεί.
Όπως είπε, η επιβάρυνση στο ρεύμα θα είναι 1 με 2 ευρώ το μήνα, ενώ σημείωσε πως στο επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση της τάξης του 20%.

Ιστορικών διαστάσεων συμφωνία

Σχετικά με την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, ο κ.Γεωργιάδης έκανε λόγο για ιστορικών διαστάσεων συμφωνία, επισημαίνοντας πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεξήγητη και απαράδεκτη.
Όπως είπε, στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί, γιατί είχε ξεκινήσει τη σχετική συζήτηση με τους Γάλλους. Ανέφερε ότι η συμφωνία είναι καλύτερη στο οικονομικό της σκέλος από αυτό που συζητούσε ο κ. Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης