Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβέρνηση: Επίσημο ταξίδι στη Ρωσία στις 8 Δεκεμβρίου με βασικό αίτημα στην ατζέντα φθηνότερο φυσικό αέριο

Κυβέρνηση: Επίσημο ταξίδι στη Ρωσία στις 8 Δεκεμβρίου με βασικό αίτημα στην ατζέντα φθηνότερο φυσικό αέριο
Κυβέρνηση: Επίσημο ταξίδι στη Ρωσία στις 8/12 με βασικό αίτημα στην ατζέντα φθηνότερο φυσικό αέριο Η ελληνική πλευρά πάει στη Μόσχα με ένα μεγάλο αίτημα
Σχετικά Άρθρα

To Mέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει ταξίδι στην Ρωσία με βαριά διπλωματική ατζέντα που άπτεται των διαχρονικών θεμάτων των ελληνορωσικών σχέσεων αλλά και της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης.
Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πλαισιωμένος από διάφορους υπουργούς μεταξύ αυτών και οι Βαρβιτσιώτης, Σκρέκας, Παπαδόπουλος, κ.α δεδομένης της μεγάλης ατζέντας που θα συζητηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα πάει στη Μόσχα με ένα μεγάλο αίτημα, αυτό της διακρατικής συμφωνίας με τη Ρωσία προκειμένου να πετύχει καλύτερες τιμές στο φυσικό αέριο, μιας και η Ρωσία αποτελεί τον προμηθευτή κατά 50% του αερίου που εισάγουμε ως χώρα.

Διυπουργική επιτροπή Ελλάδας - Ρωσίας

Πριν από την επίσκεψη Μητσοτάκη θα προηγηθεί η μεικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας – Ρωσίας, στις 29 και 30 Νοεµβρίου, στη ρωσική πρωτεύουσα που θα τεθούν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως θέματα μεταφορών και επενδύσεων αλλά και του τουρισμού. Γι’ αυτό, μάλλον, το Μαξίμου ζήτησε και την συνοδεία και άλλων υπουργών προκειμένου να συζητηθούν και επενδύσεις της ρωσικής πλευράς όπως π.χ στον ΟΛΘ.
Βασική επιδίωξη της ελληνικής διπλωματίας είναι να περιγραφεί με κάθε λεπτομέρεια η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η στρατηγική των συμμαχιών της χώρας με άλλες χώρες.
Επίσης, θα επισημανθεί ότι η αμυντικές συνεργασίες με Γαλλία και ΗΠΑ δεν αντίκειται στην Ρωσία, παρόλο είναι αλήθεια η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη έχει ενοχλήσει τη Μόσχα.
Το καλό με τους Ρώσους, όπως λέει κυβερνητική πηγή, είναι ότι έχουν σταθερή θέση για το ζήτημα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Το θεωρούν δίκαιο αίτημα και απόλυτα συμβατό με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Στην Αθήνα διατηρούν χαμηλό τον πήχη αυτού του ταξιδιού καθώς πρωταρχικός στόχος είναι να επιτευχθεί μία συμφωνία για το φυσικό αέριο το οποίο είναι ζήτημα πρώτης τάξης για την ελληνική οικονομία.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης