Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Εποικοδομητική η συνομιλία με τον Blinken

Μητσοτάκης: Εποικοδομητική η συνομιλία με τον Blinken
Ελλάδα και ΗΠΑ, ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συνεχίζουν τον στενό συντονισμό ενάντια στις απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός
Επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνομιλία του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι Ελλάδα και ΗΠΑ, ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συνεχίζουν τον στενό συντονισμό ενάντια στις απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ειδικότερα στην ανάρτησή του αναφέρει:
«Εποικοδομητική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών, Anthony Blinken. Ελλάδα και ΗΠΑ συνεχίζουν τον στενό συντονισμό, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, ενάντια στις απρόκλητες στρατιωτικές ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Blinken ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, για την εφαρμογή των κυρώσεων στη Ρωσία και για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε για την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη.
Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα του σχήματος 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ + ΗΠΑ) και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.
Οι λεπτομέρειες θα κανονιστούν δια της διπλωματικής οδού.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης