Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση ΥΠΑΑΤ σε ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μιλάει με πράξεις και αφήνει τα ανέξοδα και μεγάλα λόγια στον Τσίπρα

Απάντηση ΥΠΑΑΤ σε ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μιλάει με πράξεις και αφήνει τα ανέξοδα και μεγάλα λόγια στον Τσίπρα
Απάντηση του ΥΠΑΑΤ στον ΣΥΡΙΖΑ

"Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους αγρότες είναι συνεχής, συνεπής και δεδομένη όλο το διάστημα της εξωγενούς κρίσης, που πλήττει και την πρωτογενή παραγωγή", αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντώντας σε δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη για τη 29η Διεθνή Έκθεση Agrotica 2022.
Όπως προσθέτει τα μέτρα στήριξης που έχουν παρθεί για λιπάσματα, ζωοτροφές, μειώσεις ΦΠΑ, επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος κ.α. ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ από την αρχή του 2022 υπογραμμίζοντας ότι "στηρίζουμε τους αγρότες μας για να διασφαλιστεί η συνέχεια της παραγωγής και η επάρκεια τροφίμων στη χώρα μας".
Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές από το 2021 έως και σήμερα ο ΕΛΓΑ έχει καταβάλει στους Έλληνες αγρότες 489.505.223 ευρώ.
Τονίζει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχουν εξαγγελθεί μέχρι σήμερα, όπως αυτό των Νέων Αγροτών, προϋπολογισμού 525 εκατ. ευρώ, της Βιολογικής παραγωγής, 705 εκατ. ευρώ καθώς και των έργων άρδευσης που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσα, από το "Ύδωρ 2.0" προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ που θα κινητοποιήσουν για τη λειτουργία τους πόρους 4,5 δισ. ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τα Σχέδια Βελτίωσης, συνολικού προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ.
"Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλάει με πράξεις και αφήνει τα ανέξοδα και μεγάλα λόγια στον κ. Τσίπρα. Οι σημερινές δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν, δυστυχώς γι' αυτόν, τη χθεσινή πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης στους Έλληνες αγρότες, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και μάλιστα μέσω του gov.gr ενώ επί πλέον συμπίπτουν με την έγκριση του υποβληθέντος Στρατηγικού Σχεδίου στο πλαίσιο της ΚΑΠ, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή" αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ και καταλήγει: "Η κυβέρνηση αφουγκράζεται τα προβλήματα που δημιουργεί η εξωγενής κρίση τα οποία έχουν οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής και θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγρότες μας με κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και πόρους. Για την κυβέρνηση της ΝΔ η αγροτική οικονομία αποτελούσε και αποτελεί πάντοτε κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης