Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρένα το πολιτικό σύστημα μέχρι τις γιορτές: Νέες λίστες υποκλοπών, κόντρα Μητσοτάκη-Μαρινάκη και κρούση στον Ανδρουλάκη

Αρένα το πολιτικό σύστημα μέχρι τις γιορτές: Νέες λίστες υποκλοπών, κόντρα Μητσοτάκη-Μαρινάκη και κρούση στον Ανδρουλάκη
Η χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού που ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπάρχει κέντρο που παρακολουθούσε μέσω του Predator πολιτικούς πυροδοτεί εξελίξεις
Σχετικά Άρθρα

Τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα το πολιτικό σύστημα θα μοιάζει με αρένα των κομμάτων και η σκανδαλολογία θα καλύψει τα πάντα.
Η χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού που ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπάρχει κέντρο που παρακολουθούσε μέσω του Predator πολιτικούς πυροδοτεί εξελίξεις, αφού σιγά σιγά θα έρχονται κάθε εβδομάδα στο φως λίστες που θα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.
Από όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη κρατάμε τα εξής:

1. Έχει διαταραχθεί η εμπιστοσύνη υπουργών/βουλευτών στο Μαξίμου;

Την αποποίηση προσωπικών ευθυνών του για αυτές τις παρακολουθήσεις χωρίς όμως να βάζει το χέρι στο ευαγγέλιο για άλλα πρόσωπα που βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου ή είχαν συγκεκριμένο ρόλο.
Ωστόσο, εάν η λίστα είναι αληθινή και περιέχει πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου υπάρχει ένα σοβαρό ερώτημα: Ποιος υπουργός θα μπορεί να εμπιστευτεί τον Πρωθυπουργό όταν θα ξέρει ότι έχει παρακολουθηθεί;
Τίθεται θέμα γενικότερης εμπιστοσύνης και συνοχής της κυβέρνησης.

2. Που θα οδηγήσει η κόντρα με Μητσοτάκη-Μαρινάκη

Την ανοικτή, πλέον, κόντρα με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού και των ΜΜΕ με τον οποίο είχαν παλαιόθεν φιλία μιας και είναι κουμπάρος της αδερφής του, Ντόρας Μπακογιάννη.
Μία κόντρα που θα εξελιχθεί ακόμα χειρότερα μιας και τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ θα συνεχίσουν τις αποκαλύψεις όπως για παράδειγμα ότι δεν είναι μόνο τα 33 ονόματα που παρακολουθούνταν, αλλά υπάρχει λίστα με 106 πολιτικά πρόσωπα, συγγενικά πρόσωπα και επιχειρηματίες.
Και φυσικά μιλάμε για έναν επιχειρηματία που έχει τον Ολυμπιακό με πιστούς στο αφεντικό τους οπαδούς που μπορούν να κρίνουν το οποιοδήποτε εκλογικο αποτέλεσμα, βλέπε π.χ για το δήμο Πειραιά…

3. Είναι το ίδιο κέντρο του predator με της ΕΥΠ;

Το ζήτημα της παρακολούθησης από έναν ιδιώτη με το σύστημα Predator δεν σημαίνει ότι είναι εντελώς διαφορετικό από την παρακολούθηση της ΕΥΠ.
Και αυτό διότι είδαμε να επιχειρείται στο κινητό του Ν. Ανδρουλάκη πρώτα παγίδευση με λογισμικό predator και μετά είδαμε νόμιμη παρακολούθηση από την ΕΥΠ.
Άρα τίθεται το ερώτημα εάν το κέντρο εντολών για το predator είναι το ίδιο με τον κέντρο εντολών για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

4. Ο Μητσοτάκης ξαναστρέφεται στον Ανδρουλάκη

Ο Πρωθυπουργός, πλέον, στρέφεται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη εκ νέου για συγκυβέρνηση θεωρώντας ότι ο χρόνος θα γιατρέψει τις πληγές που άνοιξε η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.
Είναι ξεκάθαρα μία ομολογία αδυναμίας να έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Γι’ αυτό, πλέον, στρέφεται στο πολιτικό κόμμα που η σημερινή ΝΔ συνδέεται περισσότερο και είναι κοντά ιδεολογικά, στο ΠΑΣΟΚ.
Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση μόνο μία σοβαρή εξέλιξη στα εθνικά ζητήματα, όπως π.χ θερμό επεισόδιο μπορεί να αλλάξει την αρνητική ατζέντα και τα δεδομένα σήμερα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης