Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούκας (Δήμαρχος Αθηναίων): Η εκλογή μου δεν έχει κομματικό μήνυμα - Προτεραιότητα ο καθαρισμός των ρεμάτων

Δούκας (Δήμαρχος Αθηναίων): Η εκλογή μου δεν έχει κομματικό μήνυμα - Προτεραιότητα ο καθαρισμός των ρεμάτων
«Ήταν μία αυτοδιοικητική μάχη»
Σχετικά Άρθρα
Την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές έδωσε -στο Mega- ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η εκλογή του δεν εμπεριέχει κάποιο κομματικό μήνυμα, αλλά επρόκειτο απλά για μία αυτοδιοικητική μάχη.
Ο κ. Δούκας ανέφερε ότι πίστευε στην εκλογή του. «Με βοήθησε πολύ το ντιμπέιτ στο ζήτημα της αναγνωρισιμότητας», σημείωσε.
«Είπα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη (τον οποίο ευχαρίστησε για την στήριξη) ότι θα έφτιαχνα ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο», τόνισε - και ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιον η νίκη του έχει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. «Νίκησε μία ατζέντα για την Αθήνα», ανέφερε - και είπε ότι η εκλογή του δεν έχει κομματικό μήνυμα.
«Τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά κι εγώ είμαι πια δήμαρχος Αθηναίων», επεσήμανε, ενώ έσπευσε να ευχαριστήσει και πάλι τον Κώστα Ζαχαριάδη και την «Ανοικτή Πόλη», επαναλαμβάνοντας ότι ήταν μία αυτοδιοικητική μάχη και ότι η υποψηφιότητά του έτυχε στήριξης από διάφορες πλευρές ακόμα και πριν από τον πρώτο γύρο.
Όταν ρωτήθηκε για την ασφάλεια στην πόλη, είπε ότι είναι πρώτο θέμα για τους πολίτες, ενώ για τις κάμερες είπε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ για το πού θα μπουν, ενώ τις χαρακτήρισε «επικουρικό μέσον».
Αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνικής ένταξης -για τους μετανάστες, τους τοξικοεξαρτημένους και τους αστέγους. «Ασφάλεια με δημοκρατία και ελευθερία», είπε χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να ρωτάμε τους πολίτες για όλα τα έργα», είπε όταν ρωτήθηκε για τον σταθμό Μετρό στα Εξάρχεια - και πρόσθεσε ότι εκτός από τον σταθμό, πρέπει να γίνουν συμπληρωματικά έργα στην περιοχή.
«Είναι εικόνα αυτή στον Λόφο του Στρέφη με τα μπάζα;», αναρωτήθηκε - προσθέτοντας ότι οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι λαμβάνονται υπ' όψη.
Όταν ρωτήθηκε για την πρώτη του προτεραιότητα μόλις αναλάβει τον δήμο Αθηναίων, μίλησε για τα έργα καθαρισμού των ρεμάτων, προκειμένου να μην κινδυνέψει η πόλη από πλημμύρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης