Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξέσπασμα Κασσελάκη: Να απολογηθεί ο Μητσοτάκης για τη βαθιά υπόκλιση στον Erdogan - Ποιον κοροϊδεύει ο Γεραπετρίτης;

Ξέσπασμα Κασσελάκη: Να απολογηθεί ο Μητσοτάκης για τη βαθιά υπόκλιση στον Erdogan - Ποιον κοροϊδεύει ο Γεραπετρίτης;
«Θα απολογηθεί ποτέ ο κ. Μητσοτάκης για την υπόκλιση ή θα συνεχίσει την κοροϊδία» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του το Σάββατο (9/12/2023).
Αφορμή για το δριμύ κατηγορώ του κ. Κασσελάκη στάθηκε η υπόκλιση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan την Πέμπτη (7/12/2023).
«Προσωπικά μου είναι συμπαθής αλλά δεν μπορείς να ψεύδεσαι στον ελληνικό λαό να λες ότι ήταν δήθεν για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ έκανες το ίδιο και το πρωί.
Ποιον κοροϊδεύεις; Φανταστείτε να ήταν υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.
Η προπαγάνδα της ΝΔ θα μας είχε κάνει να πέσουμε», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Νομίζω ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο», συνέχισε ο κ. Κασσελάκης.
«Η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να υποκλιθεί σε κανέναν.
Θα απολογηθεί ποτέ ο κ. Μητσοτάκης για την υπόκλιση ή θα συνεχίσει την κοροϊδία.
Δεν τιμά την Ελλάδα η στάση του κ. Γεραπετρίτη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανείς δεν πρόκειται να μας φιμώσει»

Θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αν αυτό παραμείνει η πυξίδα μας θα πετύχουμε.
Είμαστε μακράν το πιο ανεξάρτητο κόμμα, δεν χρωστάμε τίποτε, δεν πρόκειται κανείς να μας φιμώσει, θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι», δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τα άλλα ο κ. Κασσελάκης διαπίστωσε δομική κρίση στην ΕΕ, η οποία μπορεί άμεσα να βαθύνει ακόμη περισσότερο, εάν οι ακροδεξιές δυνάμεις καταφέρουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.
«Για να υπάρξει και στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών ιδεών, για να πάρει ανάσα και να ελπίσει ξανά ο κόσμος, ότι μπορεί να βελτιωθεί η ζωή του και να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά», σημείωσε.
«Σε αυτούς τους καιρούς είναι που χρειάζεται να επικρατήσουν οι αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές ιδέες και αρχές», είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε ότι «πρέπει να μιλήσουμε όλοι μαζί υπέρ της αναγκαιότητας για άμεση ειρήνευση στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Μέση Ανατολή, απαιτώντας ξανά την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους στο πλάι του κράτους του Ισραήλ, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Επίθεση στη Νέα Αριστερά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυλικούς για τους servicers και τις τράπεζες

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφέστατες αιχμές για τη Νέα Αριστερά με αφορμή και τη στάση της στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια.
Η μόνη μετάλλαξη, που έχει συντελεστεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχουν αυλικοί να δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καρφιά Παππά για 11: Η σύγχρονη Αριστερά πρέπει να ενώνει και αυτό σε κάποιους δεν άρεσε

«Η σύγχρονη Αριστερά ενώνει τις θετικές παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικού κινήματος.
Από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο», ανέφερε, στην τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Νίκος Παππάς.
«Αυτή είναι η ταυτότητά μας που περιγράφεται στη διακήρυξή μας και σε κάποιους δεν άρεσε.
Επέλεξαν να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό σχήμα με επιθετική πολιτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ θέλει να τσακίσει τη μεσαία τάξη.
Εμείς δεν κινούμαστε πάνω σε μνημονιακά απόνερα.
Τη θεωρούμε δομικό συστατικό της δίκαιης ανάπτυξης», πρόσθεσε


ΣΥΡΙΖΑ: Η σύνθεση της νέας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής ενόψει του Συνεδρίου τον Φεβρουάριο

Η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα διεξαχθεί από τις 22-25 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Στην ΚΟΕΣ που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στην πορεία προς το Συνέδριο μετέχουν 29 άτομα: Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Σταύρος Αραχωβίτης, Γιάννης Βουλγαράκης, Κώστας Γενιδούνιας, Ελένη Γιακουμάκη, Χρήστος Δουίτσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Στέργιος Καλπάκης, Χρύσα Καραγιάννη, Νίκος Καραντιλιόν, Δημήτρης Καρβούνης, Ζωή Κυρκούλια, Μάριος Κάτσης, Φώτης Λαμπρινίδης, Νίκος Μαδεμλής, Γιώργος Μπαλάφας, Γιώτα Μπελώνη, Θάνος Μωραίτης, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, Πάνος Ρήγας, Χρήστος Σπίρτζης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία, Τελιγιορίδου, Θεοδώρα Τζάκρη, Χάρης Τσιόκας, Αγγελίνα Χατζοπούλου, Αλέξης Χριστόπουλος.

Εξάλλου ορίστηκε και η Επιτροπή Θέσεων - Απόφασης στην οποία μετέχουν: Όλγα Γεροβασίλη, Νατάσσα Γκαρά, Μενέλαος Γκίβαλος, Σπύρος Δανέλλης, Ρένα Δούρου, Αντώνης Ελευθεριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός, Νίνα Κασιμάτη, Τάκης Κορμάς, Μαρία Κουβέλη, Λευτέρης Κρέτσος, Γιάννης Ματζουράνης, Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Μπουρνούς, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Μαρία Ρεπούση, Σαπουνά Αναστασία, Σαρακιώτης Γιάννης, Νίκος Σκορίνης, Διονύσης Τεμπονέρας,, Γιώργος Τσίπρας, Σωκράτης Φάμελλος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης