Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποτυχία Ανδρουλάκη αν το ΠΑΣΟΚ δεν πιάσει στις ευρωεκλογές 20% με διαλυμένο τον ΣΥΡΙΖΑ και με δεδομένη τη φθορά της ΝΔ

Αποτυχία Ανδρουλάκη αν το ΠΑΣΟΚ δεν πιάσει στις ευρωεκλογές 20% με διαλυμένο τον ΣΥΡΙΖΑ και με δεδομένη τη φθορά της ΝΔ
Στελέχη έχουν σε ανύποπτο χρόνο πει ότι εάν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές δεν γίνει ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση μεγαλώνοντας το ποσοστό του, τότε θα φταίει η ηγεσία του
Ολοένα και περισσότερα στελέχη μέσα στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία για το κόμμα να επωφεληθεί την πολιτική ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη και να ξεφύγει σε ποσοστά. Άλλοι πάλι κάνουν πιο συγκεκριμένο το στόχο που έχει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές: Θεωρούν ότι εάν υπό αυτές τις συνθήκες το ΠΑΣΟΚ δεν πιάσει ένα 20% τότε θα είναι ξεκάθαρη αποτυχία του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η αμφισβήτηση έχει πρόσωπο

Στελέχη όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και η Νάντια Γιαννακοπούλου έχουν σε ανύποπτο χρόνο πει ότι εάν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές δεν γίνει ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση μεγαλώνοντας το ποσοστό του, τότε θα φταίει η ηγεσία του.
‘Αλλοι τον έχουν αμφισβητήσει ακόμα πιο ανοικτά όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος που δημιουργεί νέο κόμμα ενώ και η Εύη Χριστοφιλοπούλου έχει αμφισβητήσει για το αν μπορεί να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.
Τα πράγματα άλλωστε για το ΠΑΣΟΚ είναι ιδανικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη πέφτει διαρκώς.
Η Μetron Analysis τον βρίσκει κάτω από το 10% ενώ αναλυτές των μετρήσεων θεωρούν ότι μια συντηρητική αναγωγή μπορεί να τον φέρει στο 8%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται, το ΠΑΣΟΚ τι κάνει;

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται μία διάσπαση στελεχών που κάποιοι πάνε στη Νέα Αριστερά η οποία έστω και οριακά μπορεί να μπει στην ευρωβουλή. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ ενώ υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για μία νέα Κεντροαριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή είναι ένα κόμμα που πλέον έχει μηδενική συσπείρωση σε αυτή τη φάση. Το ΠΑΣΟΚ τι κάνει;

Κούρασε τον κόσμο με τις υποκλοπές ενώ εκατοντάδες πολιτικοί τίς υπέστησαν

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πολλοί θα έπρεπε να πάρει σαφείς θέσεις και να αναπτύξει ένα πιο δυναμικό πρόγραμμα με γωνίες.
Αντιθέτως, βλέπουμε τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι ο «αρχηγός της στρογγυλοποίησης» για όλα τα θέματα ενώ έχει κουράσει τον κόσμο με το θέμα των υποκλοπών του τηλεφώνου του. Αν δεν το ξέρει, ας του πει κάποιος ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε 300 και τηλέφωνα πολιτικών, όχι μόνο το δικό και ας ηρεμήσει. Ότι «ξύγκι έβγαλε από την υπόθεση, έβγαλε», δεν πάει άλλο.

Χωρίς θέσεις με γωνίες το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης συνεχώς στρογγυλεύει

Επίσης, αντί το ΠΑΣΟΚ να επικεντρωθεί στα θέματα της ακρίβειας, της ασφάλειας και της υγείας αναλίσκεται στο ποιος από το κοντινό περιβάλλον του προέδρου θα βγει ευρωβουλευτής. Αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη δεν κάνουν, ίσως και πάνω από το 60% των νομοσχεδίων το ΠΑΣΟΚ τα έχει ψηφίσει και αυτά που είναι σημαντικά όπως η επιστολική ψήφο στις εθνικές δεν τα ψήφισε. Παράλληλα, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει διχάσει το ΠΑΣΟΚ. Οι μισοί δεν θέλουν να το ψηφίσουν. Οι μετρήσεις κοινού που πήρε στα χέρια του η Χαριλάου Τρικούπη δείχνουν ότι ένα ποσοστό 50-60% των ψηφοφόρων του δεν θέλει το γάμο και ακόμα περισσότεροι την τεκνοθεσία. Δηλαδή ακόμα και σήμερα, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ψηφοφόροι του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» τούς οποίους προφανώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν παίρνει υπόψη του.

Μπορεί να φτάσει σε διψήφιο ποσοστό ο Βελόπουλος και ο Ανδρουλάκης να μείνει στάσιμος

Την ίδια ώρα, όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Μητσοτάκης κινείται σε αριστερίζουσες ατζέντες παίρνοντας χώρο από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά και αφήνοντας χώρο στην Δεξιά του.
Θα είναι δύο φορές αποτυχία για το ΠΑΣΟΚ εάν δεν αυξήσει τα ποσοστά του διότι οι μετρήσεις δείχνουν να έρχεται με φόρα και ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης με διψήφιο ποσοστό.
Αν σε όλη αυτή την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού το ΠΑΣΟΚ παραμείνει στα ίδια και σε ελαφρώς αυξημένα ποσοστά – ενώ την ίδια ώρα η ΝΔ μπορεί να χάσει 6-8 μονάδες- τότε – με συγχωρείτε – αλλά θα είναι αποτυχία του ΠΑΣΟΚ και προσωπική ήττα ολκής για το Νίκο Ανδρουλάκη που δεν μπορεί να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας.

Μέχρι εκεί μπορεί

Και πλέον από όλους θα τεθεί το ερωτηματικό της αμφισβήτησής του ότι «μέχρι εκεί μπορεί» δίνοντας πλέον το «πάτημα» να ειπωθεί ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς μπορεί να πάρει μπρος μόνο όταν φύγουν από τις ηγεσίες τους Κασσελάκης-Ανδρουλάκης και έρθει ένα πρόσωπο να ενώσει τα δύο κόμματα, σενάριο που θέλουν οι ισχυροί της Κεντροαριστεράς όπως ο Α.Τσίπρας, Γ. Παπανδρέου, Λ.Κατσέλη, Χ.Σπίρτζης αλλά και αρκετά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης