Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα χειρότερα εμπρός – Ο Κασσελάκης θα επανεκλεγεί πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα καταδικαστεί σε 5ο κόμμα στις ευρωεκλογές

Τα χειρότερα εμπρός – Ο  Κασσελάκης θα επανεκλεγεί πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα καταδικαστεί σε 5ο κόμμα στις ευρωεκλογές
Λευκή απεργία από Τσίπρα και μεγαλοστελέχη - Όλοι φταίνε για το σημερινό χάλι του ΣΥΡΙΖΑ 
Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό, ο Αλέξης Τσίπρας τράβηξε το σχοινί στον Στέφανο Κασσελάκη.
Όσοι είχαν πιάσει εδώ και καιρό τα vibes από το Σούνιο γνώριζαν ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν καλές.
Ο Κασσελάκης θέλησε να κάνει ένα αρχηγικό κόμμα, να κάνει την dolce vita του και να μην δίνει λογαριασμό στα όργανα.
Κάτι τέτοιο για ένα αριστερό κόμμα με δομές είναι ανεπίτρεπτο.

Όλοι φταίνε για το σημερινό χάλι του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης είναι ένας πρόεδρος υπό προθεσμία. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οικτρό. Kαι θα φταίνε όλοι. Και ο ίδιος ο Κασσελάκης που αντί να επικεντρωθεί στις μεγάλες αστοχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ασχολείται με ταξίδια σε Νέα Υόρκη, Σπέτσες και Λονδίνο. Θα φταίνε και τα μεγαλοστελέχη που συμπεριφέρονται λες και τους ανήκει το κόμμα –βασικά δεν έχουν καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξία του στην Κεντροαριστερά, το κόμμα δεν είναι πλέον κόμμα εξουσίας. Θα φταίει και ο Τσίπρας που από την στιγμή που έφυγε δεν προστάτεψε το κόμμα από ουρανοκατέβατα στελέχη χωρίς γνώση του χώρου.

Πότε ο Τσίπρας άλλαξε διαθέσεις απέναντι στον Κασσελάκη

Είναι αλήθεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και καιρό έβλεπε πολλά στραβά στο κόμμα.
Καταρχάς τον πείραξε που ο Πολάκης μαζί με τον Κασσελάκη έκαναν κουμάντο και τραμπούκιζαν την αντιπολίτευση του δεύτερου, δηλαδή τους διασπαστές.
Μπορεί να μην είχε καλή σχέση με την Αχτσιόγλου και τον Τζανακόπουλο, όμως, δεν ήθελε με τίποτα να φύγουν από το κόμμα Χαρίτσης, Ηλιόπουλος και κυρίως ο Σακελλαρίδης.
Τα αδειάσματα του Αλέκου Φλαμπουράρη, της Όλγας Γεροβασίλη και του Γιώργου Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία ήταν καμπανάκια ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αλλάξει διάθεση για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πατροκτονία

Όμως, και ο Κασσελάκης μπροστά σε αυτό το άδειασμα Τσίπρα σήκωσε το γάντι και διέπραξε μία «πολιτική πατροκτονία», δηλαδή άδειασε τον άνθρωπο που τον έφερε στην πολιτική.
Δεν είναι καινούριο, έχει ξαναγίνει σε πολλές περιπτώσεις και ο Τσίπρας είχε αδειάσει τον Αλέκο Αλαβάνο όταν ο δεύτερος τον έθεσε αρχηγό του κόμματος.

Τακτικισμοί και λευκή επιταγή μέχρι εθνικές εκλογές


Επίσης, είναι φανερό ότι κινείται με τακτικισμό καθώς δεν μπορεί σε 15 μέρες που έθεσε το περιθώριο για να γίνουν οι τετραπλές εκλογές (πρόεδρο, για Κεντρική Επιτροπή, για Νομαρχιακές Επιτροπές και Οργανώσεις Μελών). Επίσης, είναι σίγουρο ότι Κασσελάκης θα ξαναβγεί πρόεδρος (αν γίνουν εκλογές σε 15 μέρες) και έτσι θα κερδίσει το χρόνο που θέλει για να κριθεί όχι στις ευρωεκλογές αλλά στις εθνικές εκλογές το 2027.
Τέλος, από μεριάς Κασσελάκη είναι σίγουρο ότι εάν επικρατήσει θα καταργήσει την Πολιτική Γραμματεία και θα φτιάξει ένα όργανο χωρίς του Τεμπονέρα, Γεροβασίλη, Γ.Τσίπρα κ.α. Επίσης, πληροφορίες λένε ότι ο Κασσελάκης στηρίζεται πλέον μόνο από τον Νίκο Παππά.

Τι θα κάνουν οι αμφισβητίες του Κασσελάκη;

Τι θα κάνουν τα μεγάλα στελέχη;
Σε 15 μέρες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα
.
Όμως, μπορούν να σαμποτάρουν τις εκλογές και να είναι μικρός ο αριθμός που θα πάει να ψηφίσει.
Μπορούν να μην κινητοποιηθούν για τις ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πέμπτο κόμμα.
Εκεί τα πράγματα για τον Κασσελάκη θα είναι πολύ ζόρικα.
Με τον Τσίπρα απέναντι και τα άλλα μεγαλοστελέχη, κινδυνεύει σε πολιτική μοναξιά και τα στελέχη αυτά να κάνουν ένα άλλο πολιτικό κόμμα ή μία ευρύτερη κίνηση συσπείρωσης όλων των αριστερών κομμάτων ερήμην του Κασσελάκη.
Το σίγουρο είναι ότι οι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στην αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, αφήνουν χωρίς αντιπολίτευση μία πολύ μέτρια έως κακή κυβέρνηση (ειδικά στη δεύτερη θητεία της) να αλωνίζει με όλα τα μέτωπα ανοικτά και τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας άλυτα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης