Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Π. Μαρινάκης περιγράφει τη στιγμή των εκρήξεων στην Οδησσό κοντά στο Μητσοτάκη: Ήχησαν σειρήνες

Ο Π. Μαρινάκης περιγράφει τη στιγμή των εκρήξεων στην Οδησσό κοντά στο Μητσοτάκη: Ήχησαν σειρήνες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης στην Οδησσό όταν βρισκόταν εκεί και η ελληνική αποστολή υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα
Τη στιγμή της ρωσικής επίθεσης στην Οδησσό κοντά στην ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και ενώ γινόταν ξενάγηση το λιμάνι της Οδησσού από τον πρόεδρο Zelensky, ήχησαν σειρήνες. Λίγα λεπτά μετά, την ώρα που η ελληνική αποστολή έμπαινε στην αυτοκινητοπομπή ακούστηκε σε κοντινό σημείο μια μεγάλη έκρηξη ως αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης» επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το λιμάνι της πόλης, όπου τον υποδέχτηκε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του διαδρόμου εξαγωγής σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας και του Δούναβη.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε -σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη- αποτροπιασμό για τις ενέργειες της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. «Η παρουσία μου εδώ αντανακλά, τον σεβασμό όλου του ελεύθερου κόσμου προς τον ηρωικό λαό σας. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει τη δέσμευση της πατρίδας μου, της Ελλάδας, να παραμείνει στο πλευρό σας. Συμπαραστάτης στη δίκαιη προσπάθεια να υπερασπιστείτε το έδαφός σας, την εθνική σας κυριαρχία, αλλά και την αξιοπρέπεια των δεκάδων εκατομμυρίων πολιτών της Ουκρανίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το παρασκήνιο της επίσκεψης

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό είχε συμφωνηθεί στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ουκρανίας στο τέλος Ιανουαρίου. Στη συνέχεια αναζητήθηκε η κατάλληλη ημερομηνία μέσω διπλωματικών διαύλων.
Το πραγματικό αντικείμενο της επίσκεψης και της συνάντησης με Zelensky φαίνεται πως ήταν η συνέχιση της στήριξης προς την Ουκρανία σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Εξάλλου, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στήριξη προς την Ουκρανία, τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ, που θα συνεχιστεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Ελλάδας και χωρίς να αποδυναμωθούν οι αμυντικές ικανότητες της χώρας μας.
Και κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με Zelensky στις 29 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός τον είχε άλλωστε διαβεβαιώσει σχετικά με τη στήριξη της Ελλάδας.
Σημειωτέον, ότι η τελευταία αυτή τηλεφωνική επικοινωνία είχε πραγματοποιηθεί δύο μέρες μετά από την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου, μεταξύ άλλων, γινόταν ειδική αναφορά στην Ουκρανία και τα πιθανά ανταλλάγματα για τα F35.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης