Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης: Ο στρατός πρέπει να γίνει επαγγελματικός - Δεν έχω ενεργές εταιρείες στο όνομα μου

Κασσελάκης: Ο στρατός πρέπει να γίνει επαγγελματικός - Δεν έχω ενεργές εταιρείες στο όνομα μου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε -για μία ακόμα φορά- πως ο Αλέξης Τσίπρας τον "φύτεψε" στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα
Την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί στο στρατόπεδο της Θήβας.
«Πρέπει να αλλάξει η υποχρεωτική θητεία. Ο στρατός πρέπει να γίνει επαγγελματικός», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στον Ant1 και πρόσθεσε ότι είναι ανήθικος ο μισθός των 7,82 ευρώ που παίρνουν οι στρατιώτες.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες

Όσον αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εταιρείες στο όνομα του.
«Τον προηγούμενο χρόνο έκανα την πλειοψηφία της μεταβίβασης για πολλούς λόγους που δεν έχουν σχέση με την πολιτική. Είμαστε μία χώρα που έχει τον Λιγνάδη και τον Μίχο που κυκλοφορούν ελεύθεροι. Πρέπει να έχουμε μία συζήτηση για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Ετοιμάζω μία ομάδα για τη διαφάνεια στα κόμματα. Έχουμε μία ρύθμιση χρέους στη ΝΔ, ενώ το χρέος της αυξάνεται κάθε χρόνο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δανείσει το κόμμα του; Πώς η ΝΔ έχει μισό δισ. χρέος το οποίο αυξάνεται;» επεσήμανε.
Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία, καθώς «δεν είναι δυνατόν να δίνουμε το δικαίωμα της ψήφου στους απόδημους, αλλά ταυτόχρονα τους απαγορεύουμε να πάρουν ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας αν είναι επιχειρηματίες».
«Μπήκα στην αρένα, για να καλυφθεί το πολιτικό κενό μετά τις τελευταίες εκλογές», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, απορρίπτοντας τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας τον «φύτεψε» στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης