Τελευταία Νέα
Speculator

Η επιστολή της ΜΠΛΕ ΚΕΡΔΟΣ για δημοσίευμα του Bankingnews και οι μη απαντήσεις

Η επιστολή της ΜΠΛΕ ΚΕΡΔΟΣ για δημοσίευμα του Bankingnews και οι μη απαντήσεις

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί να παρατείνει την προθεσμία για διάστημα έως τριάντα έξι μηνών

Σχετικά Άρθρα

Με αφορμή το δημοσίευμα του Bankingnews με τίτλο «Οι μπερδεμένες προθεσμίες της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ (Cocomat), η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τα ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα) λάβαμε από την ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ την οποία ευχαρίστως και δημοσιεύουμε.

«Αξιότιμοι κύριοι

Αναφερόμαστε στο δημοσίευμά σας της 17.11.2021 στον ιστότοπό σας www.bankingnews.gr, του συντάκτη κ. Καρούτζου, που αφορά στην εταιρεία μας ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 2778/1999, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με την παρ. 1 του άρθ. 58 του Ν. 4370/2016, ΦΕΚ Α 37/7.3.2016, η ΑΕΕΑΠ εισάγει τις μετοχές της σε οργανωμένη αγορά εντός δύο ετών από τη σύσταση της ή την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής της σε ΑΕΕΑΠ, εφόσον είχε συσταθεί ως άλλης μορφής εταιρεία.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί να παρατείνει την προθεσμία αυτή για διάστημα έως τριάντα έξι (36) μηνών, δηλαδή για τρία ακόμη έτη, σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή αν κρίνει ότι οι συνθήκες της αγοράς θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη της εισαγωγής των μετοχών της εταιρίας σε οργανωμένη αγορά.
Συνεπώς, είναι ανακριβές ότι στην περίπτωση της εταιρείας μας έχει γίνει υπέρβαση της εξουσιοδότησης του νόμου για το περιθώριο εισαγωγής μιας εταιρίας, όπως αναφέρετε στο δημοσίευμά σας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος της εταιρείας μας για όσα κατά τα λοιπά γράφετε στο δημοσίευμά σας, σας καλούμε προς αποκατάσταση της αλήθειας, προς ορθή ενημέρωση των αναγνωστών σας και προκειμένου να μην δημιουργούνται υπόνοιες παράβασης της νομοθεσίας σε βάρος της εταιρείας μας και σε βάρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, να καταχωρήσετε νέο δημοσίευμα στο οποίο θα αναγράφετε ορθά το περιεχόμενο του άρθ. 23 του Ν. 2778/1999, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με την παρ. 1 του άρθ. 58 του Ν. 4370/2016, ΦΕΚ Α 37/7.3.2016.
Επιπλέον, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι το ίδιο λάθος ως προς την προθεσμία παράτασης εισαγωγής των μετοχών των ΑΕΕΑΠ στο ΧΑ είχε εμφιλοχωρήσει και σε δημοσίευμα στον ιστότοπο www.euro2day.gr (σε καταχώριση της 16.11.2021 στο blog του συντάκτη «Χαμαιλέων»), όπου έχει ήδη καταχωρηθεί νέο δημοσίευμα αποκαταστατικό της αλήθειας.

Για την ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ Στυλιανός Αλεξίου Διευθύνων Σύμβουλος»

Η απάντηση του BANKINGNEWS

Ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Αλεξίου καθώς ναι μεν σε ότι αφορά στην πενταετία ορθώς αναφέρεται στο νόμο όπου εκ παραδρομής στη δεύτερη παράγραφο αναγράφεται 4 έτη αλλά αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά στην επόμενη παράγραφο γίνεται λόγος για υπέρβαση της πενταετίας και όχι της τετραετίας.
Θα περιμέναμε πέραν της παράθεσης του νόμου η εταιρία να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα.
Πότε θεωρείται ότι συστάθηκε και αν στο τέλος Μαΐου του 2022 που έχει δώσει προθεσμία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή των μετοχών σε οργανωμένη αγορά προκύπτει υπέρβαση της πενταετίας από τη σύσταση της εταιρίας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ απαντά και για λογαριασμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Πέραν τούτου το δημοσίευμα θέτει και άλλα ζητήματα τα οποία είναι προφανώς ότι δεν μπορούν να απαντώνται με απειλή «με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος της εταιρείας μας για όσα κατά τα λοιπά γράφετε στο δημοσίευμά σας, σας καλούμε προς αποκατάσταση της αλήθειας».
Γιατί για να αποκατασταθεί η αλήθεια θα πρέπει έστω και αλήθεια όπως αντιλαμβάνεται η εταιρία να καταγραφεί.
Όμως δεν καταγράφεται απολύτως τίποτα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης