Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάζει ξανά προς τις 800 μονάδες – «Κλειδί» ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάζει ξανά προς τις 800 μονάδες – «Κλειδί» ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά από κάμποσες μέρες διόρθωσης και συσσώρευσης θα θέλαμε να δούμε μία καλή αντίδραση με βελτίωση των συναλλαγών. Να δούμε να αυξάνεται ξανά το επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές. Θα το δούμε; Ξεκινάμε με καλές προοπτικές, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με άνοδο. Ήπια βέβαια, αλλά άνοδο.

Οι τράπεζες είναι αυτές που πρέπει να βάλουν πλάτη και να κοιτάξουν ξανά προς υψηλότερα επίπεδα. Υπάρχουν βέβαια και άλλα βαριά χαρτιά που έχουν μείνει πίσω και θα μπορούσαν να βελτιώσουν κάπως την εικόνα τους. Μην ξαναγράφουμε πάλι που είναι οι ξένες αγορές και που η δική μας. Ναι, η ελληνική οικονομία είναι αδύναμη και με μεγάλο έλλειμμα το 2020, αλλά οι εισηγμένες δείχνουν αντοχές και αυτό μας επιτρέπει μία αισιοδοξία για την επόμενη μέρα. Αυτές θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία.

Το ξεκίνημα της συνεδρίασης είναι ανοδικό και πάνω από τις 790 μονάδες, αλλά θα θέλαμε να δούμε και βελτίωση συναλλαγών. Στα πρώτα λεπτά φαίνεται πως ο τζίρος είναι χαμηλός. Οι τράπεζες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των ανοδικών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Είδαμε στις προηγούμενες συνεδριάσεις τη διόρθωση και το «πάτημα» σε κάποιες καλές στηρίξεις. Δε θα πρέπει να έχουμε πισωγύρισμα και απειλή των στηρίξεων αυτών, γιατί μπορεί να δούμε διάσπαση και αναζήτηση στηρίξεων που βρίσκονται πιο χαμηλά.

Η Εθνική δείχνει διαθέσεις στο ξεκίνημα για τα 2 ευρώ και η Alpha Bank κινείται πάνω από τα 0,86 ευρώ. Καλή εικόνα και από Πειραιώς και Eurobank, αλλά ο όγκος είναι χαμηλός.

ΤΙΤΑΝ: Η πρώτη κίνηση προς τα 15 ευρώ, λίγες μέρες πριν, δε στέφθηκε με επιτυχία και έκανε ένα μικρό γύρισμα η μετοχή. Σήμερα με χαμηλό όγκο στα πρώτα λεπτά δείχνει πως θέλει να δοκιμάσει ξανά. Στα 14,82 ευρώ και στο +1,37%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η μετοχή δε χρειάζεται σχόλια. Η πορεία της στο ταμπλό είναι εξαιρετική και η συμπεριφορά της υποδειγματική. Μακάρι να είχαμε μερικές ακόμα τέτοιες μετοχές. Θα ήμασταν αρκετά καλύτερα. Στα 12,40 ευρώ και στο +0,81%.

ΕΥΑΘ: Για να δούμε που θα τη φτάσει ο πωλητής. Η μισή σχεδόν κεφαλαιοποίηση είναι στα ταμεία της εταιρείας. Κέρδη βγάζει, μέρισμα δίνει, χαμηλή είναι η αποτίμηση και σε σύγκριση με τα κέρδη και με τα ίδια κεφάλαια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι περισσότερες μετοχές θα πουληθούν από τους αδελφούς Καλλιτσάντση προς 1,30 ευρώ η μία και οι υπόλοιπες προς 1,50 ευρώ. Στην προσπάθειά τους να πάρουν τη διοίκηση πριν μερικά χρόνια είχαν κάνει μεγάλες αγορές και πάνω από τα 2 ευρώ. Προσπαθεί για τα 1,60 ευρώ η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

ΕΧΑΕ: Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και αύξηση των συναλλαγών θα ξαναβάλουν τη μετοχή στο επίκεντρο. Θα δούμε και νέα εισαγωγή μετά από καιρό, ετοιμάζονται και αυξήσεις κεφαλαίου, αν βελτιωθούν και οι αποτιμήσεις θα έχει καλή βελτίωση στα αποτελέσματά της. Στα 3,80 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΟΛΠ: Λόγω κλεισίματος χθες η μετοχή άνοιξε με απώλειες 1,33% και στα 19,24 ευρώ. Ο όγκος χαμηλός, αλλά στα φυσιολογικά επίπεδα της μετοχής.

ΟΠΑΠ: Ορεξάτη ξεκίνησε η μετοχή και κινείται πάνω από τα 11 ευρώ με καλό όγκο. Η αγορά περιμένει την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα των πρακτορείων.

JUMBO: Περιμένουμε αντίδραση και από τη συγκεκριμένη, αφού επιστρέφει και η δική της δραστηριότητα σε κάποια κανονικότητα. Έχει πιεστεί αρκετά το προηγούμενο διάστημα.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Και νέες επενδύσεις ανακοίνωσε η εισηγμένη. Στο +3% περίπου η μετοχή και στα 14,30 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Χωρίς ενδιαφέρον τα πρώτα λεπτά. Δεν έχουμε κάποια μετοχή που να ξεχωρίζει. Ίσως λίγο η MIG που ενισχύεται 3,69%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης