Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε νέα υψηλά ο τραπεζικός, στο +3% η εβδομάδα, οριακά χάθηκε το 7Χ7

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε νέα υψηλά ο τραπεζικός, στο +3% η εβδομάδα, οριακά χάθηκε το 7Χ7
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Λίγο ήθελε στο τέλος και θα το έγραφε και το έβδομο στη σειρά θετικό πρόσημο. Έκλεισε τελικά με οριακές απώλειες και υψηλό τζίρο, λόγω των πακέτων και κυρίως αυτού που πήρε η Μαριάννα Λάτση στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Καλή μέρα για τις τράπεζες και τον ΟΛΠ. Σε άλλα βαριά χαρτιά είδαμε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε νέα υψηλά 13 μηνών και κάτι η Εθνική Τράπεζα. Ο στόχος μάλλον είναι να κλείσει το gap του Φεβρουαρίου 2020 μεταξύ 2,60-2,50 ευρώ. Νέα υψηλά και από τη Eurobank. Συνεχίζει να υστερεί η Alpha Bank. Καλά για την Πειραιώς δε κάνουμε αναφορά, γιατί έχει τα δικά της θέματα.. Σε νέο υψηλό και ο τραπεζικός δείκτης.

AEGEAN: Δε μάθαμε κάτι παραπάνω από τη γενική συνέλευση. Ούτε καν μια ιδέα… Θα πρέπει να περιμένουμε να αποφασίσει το Δ.Σ. Όπως ειπώθηκε πάντως όλοι οι μέτοχοι που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο θα μπουν στην αύξηση. Πιέστηκε αρκετά μέσα στην ημέρα και πήγε μέχρι τα 5,11 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 5,40 ευρώ, αμετάβλητη και στο υψηλό ημέρας.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η έκθεση της Πειραιώς, επιβεβαιώνει αυτό που γράφαμε πριν λίγες εβδομάδες με αφορμή την τιμή στόχο που έδιναν για τη ΔΕΗ με βάση το δείκτη Net Debt/EBITDA. Λέγαμε δηλαδή πως αν οι 3,5 φορές για τη ΔΕΗ έδινε τέτοιο περιθώριο ανόδου πόσο θα έπρεπε να είναι το περιθώριο για τη Μυτιληναίος ο ίδιος δείκτης είναι στις 1,7 φορές;

Αν δούμε και τα p/e τότε είχαμε πει ότι η δίκαιη τιμή για τη ΜΥΤΙΛ είναι τα 23 ευρώ. Η Πειραιώς έδωσε 19,5 ευρώ. Με βάση της εκτιμήσεις της ΑΧΕ η μετοχή παίζει με p/e 10,2 φορές το 2022 και 6,8 φορές το 2023.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 11,20 ευρώ με δυνατό premium αγόρασε η Μαριάννα Λάτση το 7,6%. Τρομερό trade από τους Ολλανδούς… Η μετοχή δεν ακολούθησε αλλά μάλλον κάποια στιγμή θα προσπαθήσει να κινηθεί προς το σημείο αυτό.

ΟΛΠ: Στα 21,80 ευρώ πλέον η μετοχή με υψηλό όγκο. Σα κάτι να κινείται στις τελευταίες συνεδριάσεις.

FRIGOGLASS: Εντυπωσιάζει ο όγκος στη μετοχή. Ειδικά χθες και σήμερα. Χθες έκανε 5,3 εκατ. τεμάχια και σήμερα έκανε 7,6 εκατ. τεμάχια και οι πωλητές άφησαν σχεδόν 1,5 εκατ. τεμάχια στο κλείσιμο.

ELINOIL: Μπήκε και σήμερα μεγάλη εντολή πώλησης στα 2 ευρώ.

FORTHNET: Μας κάνει εντύπωση που κάποιοι βάζουν εντολή πώλησης στα 0,3040 ευρώ την ώρα που έχει τελειώσει το θέμα. Έχει συγκεντρωθεί πάνω από 90% και θα τις πάρουν στα 0,30 ευρώ τις μετοχές και μετά θα φύγει από το ΧΑ. Και φεύγει με απίστευτες ζημιές, αρνητική καθαρή θέση και τεράστιες υποχρεώσεις.

Θυμόμαστε και τις κόντρες που είχαμε πριν πολλά χρόνια, από άλλο μετερίζι τότε, με την εταιρεία, γιατί διαφωνούσαμε με τις εκθέσεις της Merrill Lynch, η οποία έδινε τιμή στόχο τα 15 ευρώ και βάλε. Τι είχαμε ακούσει τότε, που γράφαμε πως δεν μπορεί να βλέπει τεράστιες ζημιές και να δίνει τέτοια περιθώρια ανόδου…

BRIQ: Μεγάλη εντολή πώλησης στα 2 ευρώ. Έκλεισε λίγο χαμηλότερα.

ATTICA GROUP: Εδώ και μέρες γίνεται όγκος στα 0,80 ευρώ. Προφανώς και έχει πωλητή, αλλά είναι στα χαμηλά της. Δεν έχει κάνει τίποτα σε σύγκριση με την αγορά από τα χαμηλά του Μαρτίου. Επαναλαμβάνουμε πως τη θεωρούμε εξαιρετικά υποτιμημένα με βάση και τα νέα που υπάρχουν σε σχέση με ένα χρόνο πριν, δηλαδή εμβόλια, άνοιγμα τουρισμού κ.α.

Το ομόλογο που έχει και είναι εισηγμένο στην αγορά του ΧΑ, είχε πάει το Μάρτιο του 2020 στις 60 μονάδες βάσης και σήμερα είναι στις 93 μονάδες βάσης. Η μετοχή καμία βελτίωση; Εξετάζουμε και πάλι τις επιλογές μας προκειμένου να δούμε αν θα κάνουμε κάποια αλλαγή και να εντάξουμε τη συγκεκριμένη, ενώ προσπαθούμε μήπως μάθουμε κανένα παρασκήνιο, αν υπάρχει.

Να έχετε ένα καλό τριήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης