Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η Πειραιώς στο επίκεντρο – Επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η Πειραιώς στο επίκεντρο – Επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού είναι σταθεροποιητικό, εξέλιξη που θα συμβάλει στη διατήρηση και του δικού μας θετικού κλίματος σε καλά επίπεδα. Οι εταιρικές ανακοινώσεις βάζουν κάποιες μετοχές στο επίκεντρο και σήμερα, όπως της Πειραιώς και της Ελλάκτωρ. Ο τζίρος αναμένεται και σήμερα να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Περιμένουμε καλούς τζίρους έως και το τέλος της εβδομάδος, όπου έχουμε και τις αναδιαρθρώσεις δεικτών και υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον. Στο ξεκίνημα έχουμε την Πειραιώς με σημαντική πτώση και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε επιλεγμένες μετοχές που είχαν καλή άνοδο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο Γ.Δ. υποχωρεί 0,5% περίπου.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το που θα γίνει η αύξηση και τι θα γίνει με τη συμμετοχή των παλαιών μετόχων, θα καθορίσει τη βραχυπρόθεσμη πορεία της. Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων λόγω υψηλότερων προβλέψεων. Με μεγάλες εντολές στην προσυνεδρίαση.

Άνοιξε με απώλειες 3% η μετοχή και φαίνεται πως δέχεται αρκετή πίεση κοντά με αποτέλεσμα να πάει γρήγορα στο -5,5%. Η άνοδος χθες ήταν μεγάλη, αλλά κάποιες λεπτομέρειες που βγαίνουν στη δημοσιότητα ίσως επηρεάσουν την πορεία της μετοχής.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: Έχει αναθερμανθεί το κλίμα και φαίνεται πως οι επενδυτές δεν τις φοβούνται, όπως παλιά. Άλλωστε η εποχή δεν είναι πλέον η ίδια. Αυτός, όμως, είναι ο ρόλος του ΧΑ και οφείλει να τον ξαναβρεί. Να ενισχυθούν οι αποτιμήσεις αλλά και οι ίδιες οι εταιρείες. Αυτός είναι και ο ρόλος των διοικήσεων. Να φροντίζουν ώστε να είναι εύρωστες οι εταιρείες και να αναπτύσσονται.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετικές μέχρι σήμερα ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ ενώ θα λέγαμε πως η ΑΛΦΑ έχει μείνει αρκετά πίσω. Δεν έχει κάνει νέο υψηλό έτους όπως οι άλλες δύο. Ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα και για τις τρεις. Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι λογικές μετά την πρόσφατη άνοδο.

Υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος και λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα η ΑΛΦΑ δείχνει πως θέλει να κινηθεί ξανά προς το 1 ευρώ. Η ΕΤΕ επίσης γύρισε ανοδική. Καλή πορεία σήμερα και από την ΑΤΤ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πιέστηκε χθες αρκετά λόγω της χαμηλής τιμής της αύξησης. Σήμερα μετά το κλείσιμο η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές. Νέες απώλειες καταγράφει στο άνοιγμα, αλλά ο όγκος είναι χαμηλός.

AEGEAN (απάντηση): Η διοίκηση πρόσφατα ανέφερε, στη γενική συνέλευση, πως οι ζημιές για τη χρήση 2020 θα είναι ύψους 230 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Οι εξελίξεις με την Κομισιόν και η έρευνα που ξεκίνησε πίεσαν χθες τη μετοχή. Με οριακή άνοδο σήμερα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζει να πουλάει μετοχές η Λυδία Χαΐδά. Στις 16/3 πούλησε 40 χιλ. μετοχές με μέση τιμή 0,67 ευρώ ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται πως στις 3/3 είχε πουλήσει άλλες 30 χιλ. μετοχές με ίδια μέση τιμή.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Τι να σχολιάσει κάποιος γι΄αυτή τη μετοχή. Ρίχνουν το βάρος οι αναλυτές σε άλλες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και θέλουν αυξήσεις και αυτή που έχει μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια μέσω της εξαιρετικής ανάπτυξης ούτε βλέμμα…

ΠΛΑΙΣΙΟ: Στα 3,79 ευρώ και με αποτίμηση 83,6 εκατ. ευρώ. Στις επιλογές της στήλης και έχει πάει αρκετά καλά. Αν καταφέρει να ξεπεράσει την αντίσταση που είναι λίγο πιο πάνω, θα μπορέσει να βελτιώσει περαιτέρω την αποτίμησή της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης