Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μία συνεδρίαση μόνη της η Πειραιώς – Κάτω από τις 900 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μία συνεδρίαση μόνη της η Πειραιώς – Κάτω από τις 900 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Εντυπωσιακός ο τζίρος σήμερα με πάνω από το μισό να γίνεται στην Πειραιώς. Η πορεία της μετοχής επηρέασε το Γενικό Δείκτη, με αποτέλεσμα να κλείσουμε με σημαντικές απώλειες, παρά την ωραία ανοδική κίνηση της Εθνικής και μερικών ακόμα blue chips. Συνολικά ήταν μία συνεδρίαση χωρίς ιδιαίτερες τοποθετήσεις και ελάχιστες μετοχές ξεχώρισαν.

Πολλές μετοχές έχουν δώσει τεράστιες αποδόσεις. Μετά και την ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων χρήσης, είναι καλό οι επενδυτές να εστιάσουν σε αυτά και να δουν αν η στάση τους πρέπει να επανεξεταστεί ή όχι. Πρέπει να αφομοιωθούν οι αποτιμήσεις και να γίνουν και οι απαραίτητες συγκρίσεις.

Ωραία κίνηση από Εθνική, κλείσιμο σε υψηλό ημέρας για Τιτάν και κλείσιμο σε χαμηλό ημέρας για ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Jumbo. Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική για ΔΕΗ. Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης αρκετό το ενδιαφέρον και σήμερα για μετοχές της Πληροφορικής.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τεράστιος ο όγκος σήμερα, πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών. Μέχρι πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε όγκο 73,2 εκατ. τεμάχια και στην τελική δημοπρασία έγιναν άλλα 11,2 εκατ. τεμάχια. Συνολικά ο όγκος ανήλθε στα 85,6 εκατ. τεμάχια που αντιστοιχεί στο 6,8% του συνόλου των μετοχών. Στα 1,60 ευρώ και στο -27,27%. Θα πούμε για την ιστορία πως η μετοχή από την αρχή του 2021 έχει απώλειες 92,54%. Δηλαδή με ανοδική αγορά κάποιοι επενδυτές μάλλον μηδένισαν. Έγκλημα αυτό που έγινε εδώ... 

ΕΘΝΙΚΗ: Εξαιρετική σήμερα και κράτησε τα κέρδη της παρά την πτωτική εικόνα της αγοράς. Στα 2,71 ευρώ και στο +3,20%.

ΤΙΤΑΝ: Τα προσπαθεί τα 17 ευρώ ξανά, έχοντας βέβαια δώσει και τα 0,40 ευρώ στους μετόχους. Κλείσιμο στα 16,98 ευρώ και στο +2,54% που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΕΥΔΑΠ: Μετά από ένα καλό ράλι, η μετοχή έχει κάνει μία αξιόλογη διόρθωση. Όμως διαγραμματικά δε θέλουμε άλλη υποχώρηση. Θέλουμε να δούμε τώρα μία αντίδραση ή μία συσσώρευση. Περαιτέρω πτώση θα αρχίσει να μας χαλάει λίγο την εικόνα. Στα 8,31 ευρώ και στο -2,92% με όγκο 144 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτές οι κινήσεις μας αρέσουν. Να δημοσιεύει μία εταιρεία αποτελέσματα και οι επενδυτές να την επιβραβεύουν. Στα 6,58 ευρώ με άνοδο 10,40% και όγκο 58 χιλ. τεμάχια.

ΙΑΣΩ: ΟCM και πρόσωπα που λειτουργούν συντονισμένα φαίνεται πως αυτή τη φορά θα καταφέρουν να βγάλουν την εταιρεία από το ΧΑ. Πριν την κατάθεση της δημόσιας πρότασης είχαν το 87,22% του συνόλου των μετοχών. Σήμερα η μετοχή έκανε στην τιμή της δημόσιας πρότασης δηλαδή των 1,50 ευρώ 2,24 εκατ. τεμάχια. Κοντά στο 89% δηλαδή πλέον.

ΒΥΤΕ: Απολύτως ικανοποιημένοι από την πορεία της. Στις επιλογές μας με τιμή 1,40 ευρώ και σήμερα έκλεισε στα 2,20 ευρώ. Αν και ακούγονται πολλά για τον κλάδο, την αφαιρούμε από τις επιλογές μας με απόδοση 56%, προκειμένου να ενισχύσουμε και τη ρευστότητα σε αυτό το εικονικό χαρτοφυλάκιο.

Το διάγραμμα δείχνει βέβαια πως αν βελτιώσει μεγέθη το 2021 μπορεί να υπάρξει έκρηξη και να δούμε τρομερές τιμές. Στις 38 πλέον οι επιλογές μας.

PERFORMANCE: Δε μπορεί κάποιος να έχει παράπονο από αυτή τη μετοχή. Πριν ένα χρόνο ήταν στα 2,50 ευρώ και σήμερα κοντεύει να πιάσει τα 11 ευρώ. Όμορφο διάγραμμα, ωραίες κινήσεις κτλ. Αν υπάρξει συνέχιση της καλής πορείας των αποτελεσμάτων, αυξάνει το περιθώριο ανόδου.
ΠΕΡΦ.jpg
CENTRIC: Όλη μέρα είχε όγκο 15 χιλ. τεμάχια, τελευταία τιμή 0,2570 ευρώ και στις τελικές δημοπρασίες θυμήθηκε κάποιος να βάλει πώληση 20 χιλ. τεμάχια στα 0,24 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 0,2510 ευρώ με απώλειες 1,18%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης