Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις κέρδισε στο τέλος το θετικό πρόσημο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις κέρδισε στο τέλος το θετικό πρόσημο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με ΟΠΑΠ, Πειραιώς και ΟΤΕ κέρδισε το θετικό πρόσημο. Αδιάφορη και σήμερα η συνεδρίαση. Λόγω μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ περάσαμε σε θετικό έδαφος και το κρατήσαμε έστω και ας ήταν οριακό. Ενδοσυνεδριακά δοκίμασε και τις 900 μονάδες για να κλείσει τελικά στις 906,81 μονάδες. Ο τζίρος χαμηλός, αλλά αυτόν έχουμε…

Λίγες μετοχές ξεχώρισαν σήμερα. Μία από αυτές ήταν η Τράπεζα της Ελλάδος. Άλλη τράπεζα αυτή… Από τις συστημικές ξεχώρισε η Πειραιώς και καλά έκλεισε και η Eurobank. Στο υψηλό ημέρας πήγε και πάλι με τις δημοπρασίες. Δεν πήγαν καλά Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Jumbo και ΕΥΔΑΠ.

ΟΠΑΠ: Σκέτο χρυσάφι… Τον Ιούλιο ολοκλήρωνε μία μεγάλη διόρθωση που τον πήγε μέχρι τα 11 ευρώ. Σήμερα στα 13,36 ευρώ και χωρίς να ζορίζεται.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο με τη δική τους συμβολή θα ξεκολλήσουμε. Τα άλλα βαριά χαρτιά, αν εξαιρέσεις λίγα, έχουν δώσει και την ψυχή τους που λένε. Εδώ πρέπει να δούμε κίνηση. Όταν το ΑΕΠ διαλυόταν οι τράπεζες βυθίζονταν. Τώρα που απογειώνεται δεν κουνάνε. Προφανώς και η συσσώρευση στον τραπεζικό συνεχίζεται, αλλά τέτοια νέα όπως αυτά των προηγούμενων ημερών δε θα βλέπουμε κάθε μέρα.

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ: Ανησυχούν οι επενδυτές για κάποιες, λιγοστές πλέον, μετοχές που παίζουν με μονοψήφιο p/e. «Και αν δεν τα ξαναβγάλει;», «αν είναι φουσκωμένα;», αναρωτιούνται. Από την άλλη δεν έχουν καμία ανησυχία να βάλουν τα λεφτά τους σε σαπάκια που έχουν μηδενικούς τζίρους και μεγάλες ζημιές. Που έχουν αρνητικά ίδια, που έχουν παλτουδιάσει τους μετόχους. Μάλλον θα σκέφτονται πως οι ζημιές δεν μπορεί να έχουν «μαγειρευτεί». Τι να πούμε και εμείς!! Αυτή βέβαια, είναι και η ομορφιά των αγορών. Κάτι που σε εμάς μπορεί να φαίνεται ακριβό για άλλους είναι τσάμπα.

JUMBO: Η πίεση φάνηκε από νωρίς. Θα λέγαμε πως ήταν θέμα χρόνου να σπάσει τα 13 ευρώ. Μεγάλος ο όγκος. Βγήκε και η Optima και λόγω αβεβαιότητας μείωσε την τιμή στόχο στα 15,60 ευρώ από 19,50 ευρώ. Ουσιαστικά μας δίνει τιμή στόχο κοντά στη ζώνη που για καιρό δεν μπορούσε να σπάσει η μετοχή. Τότε είχε εντοπιστεί η αδυναμία. Μάλλον καθυστέρησε η χρηματιστηριακή και νομίζουμε πως στη στήριξη θα γίνει το μάζεμα και θα βγουν ίσως και ειδήσεις που θα αλλάξουν το κλίμα. Δεν προσφέρεται για βραχυπρόθεσμους. Στα 12,90 ευρώ και στο -1,38% με μεγάλο όγκο 635 χιλ. τεμαχίων και όλα μέσα στην αγορά.

ΤΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ: Η στήλη πάντα της είχε αδυναμία και ας διαφωνούσαν αρκετοί, ότι δηλαδή παίρνει το κράτος όλα τα κέρδη ή ότι δεν έπρεπε να διαπραγματεύεται και άλλα. Και άλλες δεν έπρεπε να διαπραγματεύονται αλλά υπάρχουν. Εδώ έχουμε μία ιδιαιτερότητα φυσικά, αλλά και μία τράπεζα που δίνει μέρισμα και που δεν έχει καταστρέψει τους επενδυτές 3 και 4 φορές όπως οι συστημικές.

Για μεγάλο διάστημα συσσώρευε μεταξύ 14,70 ευρώ και 16 ευρώ. Στις τελευταίες συνεδριάσεις έκανε την ανοδική διαφυγή και σήμερα ξέσπασε. Με καλό όγκο για τα δεδομένα της πήγε πάνω από τα 17 ευρώ και σε επίπεδα που είχε να δει από τον Φεβρουάριο του 2018. Έκλεισε μάλιστα στο υψηλό της ημέρας και στα 17,58 ευρώ με άνοδο 8,38% και όγκο 27 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Βρίσκει σιγά-σιγά το δρόμο της και πήγε και αυτή σε υψηλά 17 μηνών. Μας έβγαλε βέβαια την ψυχή. Θα έπρεπε να είχε πάει νωρίτερα και να είχε ήδη ενσωματώσει την τεράστια αύξηση των ναύλων. Αλλά φαίνεται πως κάποιοι δεν ήθελαν. Στα 2 ευρώ και στο +4,71% με όγκο 111 χιλ. τεμάχια.

ATTICA GROUP: Εκεί που προσπαθούσε να σπάσει τα 1,15 ευρώ και να πάει πιο ψηλά, γύρισε απότομα προς το 1 ευρώ. Στα 0,98 ευρώ περίπου η καλή στήριξη του εκθετικού των 200 ημερών. Με τόσο καλά νέα για τον τουρισμό και οι εταιρείες που ευνοούνται δεν έχουν κερδίσει κάτι στο ΧΑ.

EPSILON NET: Αποτίμηση 167 εκατ. ευρώ και τιμή 12,50 ευρώ, κοντά δηλαδή στα ιστορικά υψηλά της.

AUTOHELLAS: Νομίζουμε πως το τρίτο τρίμηνο θα δείξει αυτό που έγινε φέτος με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Το εξάμηνο ήταν καλό και μάλλον η χρονιά θα κλείσει με δυνατά κέρδη και χαμηλό p/e. Δυσκολεύεται όμως, αλλά το παλεύει.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Εδώ έχει κάνει τέτοιο ράλι η Βιοτέρ που χρωστάει όπου λέει καλημέρα, αυτή δε θα κάνει; Στα 0,36 ευρώ και στο +20% και μάλιστα κλειδωμένη με αγοραστές. Εδώ στο εξάμηνο εξοφλήθηκε μία τράπεζα και περιμένει η εταιρεία να εισπράξει αρκετά από Ρουμανία.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Από τις μικρές κατασκευαστικές έχει την καλύτερη κερδοφορία. Και φυσικά το καλύτερο p/e. Και με τις μεγάλες να τις συγκρίνεις καλύτερα τα πάει αυτή. Επομένως τα 13,5 εκατ. ευρώ αποτίμηση, μπορεί να είναι και λίγα. Θα περιμένουμε όμως να δούμε το εξάμηνο. Είδαμε σήμερα τις αναφορές για το ανεκτέλεστο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης