Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Καρέλιας – Ρευστότητα 0,51 δισ. ευρώ

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Καρέλιας – Ρευστότητα 0,51 δισ. ευρώ
Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 773 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως παίζει με P/BV 1,38 φορές και με το 67% της αποτίμησης να είναι στο ταμείο!
Σχετικά Άρθρα

Ο καθαρός Κύκλος Εργασιών σε επίπεδο Ομίλου Καρέλια στο πρώτο εξάμηνο, παρουσίασε αύξηση 3,3% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο της προηγουμένης χρήσης 2020, ενώ το ποσοστό του μικτού κέρδους επί των καθαρών πωλήσεων του Ομίλου παρουσίασε αύξηση κατά 1,19%.
Στις αγορές του εξωτερικού, ο όγκος πωλήσεων στο εξάμηνο 2021, σε σύγκριση με το εξάμηνο 2020, σημείωσε αύξηση κατά 4,8%, με ιδιαίτερη θετική πορεία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Βαλκανίων και της Αφρικής, ενώ καθοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις στην Άπω Ανατολή, καθώς και στις υπόλοιπες χώρες της Μέσης Ανατολής (συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας) και λοιπής Ασίας.
Στην ελληνική αγορά η Εταιρεία σημείωσε στο εξάμηνο 2021, αύξηση του καθαρού (χωρίς Ε.Φ.Κ.) Κύκλου Εργασιών της κατά 8,2%, συγκριτικά με το εξάμηνο 2020.
Συνεπεία των αυξημένων όγκων πωλήσεων σε Ελλάδα αλλά και στις πλείστες χώρες του εξωτερικού, η Εταιρεία πέτυχε αυξήσεις μεριδίων αγοράς, τόσο στα τσιγάρα όσο και στον καπνό για στριφτό τσιγάρο.
Οι πρόσφατες ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, συνεπεία πληθωριστικών πιέσεων και ελλείψεων στην παγκόσμια προσφορά, δεν επηρέασαν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2021, εξαιτίας της υπάρξεως υψηλών αποθεμάτων ασφαλείας σε ανταγωνιστικές τιμές κτήσης αλλά και των εν ισχύ συμφωνιών με του κυριότερους προμηθευτές της εταιρείας.
Αντίθετα, η σταδιακή αύξηση του κόστους μεταφορών από και προς τις χώρες του εξωτερικού, κυρίως λόγω ελλείψεων σε εμπορευματοκιβώτια, αντισταθμίστηκε εν πολλοίς από ήδη προγραμματισμένες αυξήσεις στις εργοστασιακές τιμές πώλησης, όπου αυτό ήταν δυνατόν, αλλά και από την βελτίωση της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι του ευρώ.
Αναφορικά με τις προοπτικές για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης, η Διοίκηση εκτιμά ότι τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν ικανοποιητική πορεία κατά τους λοιπούς μήνες του έτους.
Η αργή αλλά σταδιακή επαναφορά της κοινωνικής συμπεριφοράς στα προ πανδημίας επίπεδα, η σταδιακή αύξηση της ζήτησής σε κλάδους όπου κατά την διάρκεια της πανδημίας παρουσιάστηκε σημαντική υστέρηση (ταξιδιωτική λιανική) δημιουργούν βάσεις για συγκρατημένη αισιοδοξία.
Ο όμιλος εμφάνισε πωλήσεις 561,8 εκατ. ευρώ από 515,4 εκατ. ευρώ, και καθαρά κέρδη 41,2 εκατ. ευρώ από 32,2 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 556,8 εκατ. ευρώ, οι τραπεζικές υποχρεώσεις μόλις στις 546 χιλ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα στα 513,5 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η εισηγμένη έχει αποτίμηση 773 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως παίζει με P/BV 1,38 φορές και με το 67% της αποτίμησης να είναι στο ταμείο!
Εκτιμάται μάλιστα πως και με βάση τα κέρδη εξάμηνο του p/e της χρήσης θα είναι ίσως μονοψήφιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης