Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι επιλεκτικές κινήσεις κρατάνε την αγορά – Ποιες ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι επιλεκτικές κινήσεις κρατάνε την αγορά – Ποιες ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Και σήμερα επιβεβαίωσε τις 913 μονάδες και έδειξε πως η διόρθωση δεν παίρνει διαστάσεις. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις κρατάνε την αγορά. Πιέστηκε δυνατά σήμερα η ΔΕΗ, αλλά βρήκε από αλλού δυνάμεις η αγορά. Ο τζίρος ήταν σχετικά μέτριος αν αφαιρέσουμε τα πακέτα. Στην αυριανή συνεδρίαση θα αποτυπωθούν και οι αποφάσεις του MSCΙ και θα έχει μπει τέλος στις πληροφορίες και στις φήμες. Με οριακές απώλειες το τελικό κλείσιμο και με τοποθετήσεις σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Coca Cola. Μοιρασμένη και πάλι η εικόνα στις τράπεζες.

ΤΙΤΑΝ: Υποχωρούν κάπως τα κόστη λέει η εταιρεία, ενώ η ζήτηση παραμένει ισχυρή. Αυξάνει και τις τιμές. Η μετοχή και διαγραμματικά αλλά και με βάση τα θεμελιώδη θεωρούμε πως έχει περιθώρια ανόδου. Με οριακή άνοδο και λίγο πάνω από τα 15 ευρώ έκλεισε η μετοχή.

ΕΛΠΕ: Για να δούμε και τα δικά της αποτελέσματα. Η πορεία του τουρισμού σίγουρα θα αποτυπωθεί, ενώ και τα περιθώρια είναι βελτιωμένα. Τα τρέχοντα επίπεδα μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται χαμηλά. Πωλήσεις στο εννεάμηνο 6,4 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 43%, EBITDA 531 εκατ. ευρώ από ζημιές 321 εκατ. ευρώ, συγκρίσιμο EBITDA 264 εκατ. ευρώ από 256 εκατ. ευρώ και δημοσιευμένα καθαρά κέρδη 258 εκατ. ευρώ από ζημιά 379 εκατ. ευρώ με τα συγκρίσιμα να είναι στα 51 εκατ. ευρώ από 13 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη του τρίτου τιμήνου ήταν στα 39 εκατ. ευρώ. Μειώθηκα 12% ο καθαρός δανεισμός.

ΟΠΑΠ: Στο υψηλό ημέρας πήγε με τις τελικές δημοπρασίες και στα 13,50 ευρώ. Ε ρε και να σπάσει την αντίσταση…

ΟΤΕ: Και αυτός στο υψηλό ημέρας στις τελικές δημοπρασίες και στα 15,45 ευρώ.

ΔΕΗ: Στο ξεκίνημα την πήγαν μέχρι και τα 10 ευρώ, ενώ προς το κλείσιμο πήγε πάλι να πιάσει αυτήν την τιμή. Τελικά μπήκαν κάποιες εντολές αγοράς και έκλεισε στα 10,19 ευρώ και στο -4,77%. Η άνοδος είναι απότομη και δικαιολογεί μία τέτοια κίνηση. Το διάγραμμα πάντως δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζεται η κίνηση εντός της περιοχής συσσώρευσης. Αρχίζει πλέον να πηγαίνει στο κάτω μέρος. Δεν έχει δώσει και λίγες φορές την κίνηση 1,30-1,55 ευρώ.

AUTOHELLAS: Λόγω αποτελεσμάτων ξεχώρισε από νωρίς σήμερα. Σε υψηλά 21 ετών πλέον ο τίτλος και οι εντολές που υπήρχαν στην πλευρά των πωλητών δε θύμιζαν παλιότερες μέρες. Δεν είδαμε δηλαδή σημαντικούς πωλητές. Στα 8,42 ευρώ και στο +4,99% με μόλις 38 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Οι βασικοί μέτοχοι έκαναν κάποιες αγορές στη χθεσινή συνεδρίαση που θυμίζουμε είχε μεγάλο όγκο συναλλαγών.

PERFORMANCE: Συνεχίστηκε η διόρθωση στη μετοχή. Μετά το split αναμένουμε την αύξηση κεφαλαίου. Λογικά δε θα αργήσει. Στα 5,16 ευρώ και στο -5,84% με 86 χιλ. τεμάχια όγκο.

UNIBIOS: Πήγε μέχρι και τα 0,7160 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 0,6980 ευρώ με άνοδο 4,18%. Η αποτίμηση πλέον στα 11 εκατ. ευρώ περίπου. Εισέρχεται σε περιοχή μεγάλης αντίστασης.

MEDICON: Έχει ρίξει ρυθμούς και αυτή όπως και τόσα μικρομεσαία χαρτιά. Ωστόσο, τα κέρδη εξαμήνου ήταν πολύ ισχυρά και νομίζουμε πως όταν δώσει ενημέρωση για το εννεάμηνο θα την ξαναθυμηθούν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης