Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια σταθεροποίησης πέριξ των 890 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια σταθεροποίησης πέριξ των 890 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Να προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί η αγορά γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών θέλουν οι αναλυτές και εντοπίζουν ευκαιρίες λόγω των αποτιμήσεων που έχουν δημιουργηθεί. Το ξεκίνημα της συνεδρίασης αποτυπώνει διαθέσεις σταθεροποίησης με την Coca cola να πιέζεται ξανά. Σημειώνεται πως πτωτικά κινούνται οι αγορές της Ευρώπης, αλλά με ήπιες απώλειες και εκεί.

Από σήμερα μπήκαν σε ισχύ και οι αλλαγές στους δείκτες MSCI, με το χθεσινό rebalancing να γίνεται χθες, αλλά λόγω των εξελίξεων ούτε εμείς, ούτε οι αναλυτές των χρηματιστηριακών εταιρειών έδωσαν κάποια σημασία. Απολογούμαστε γι ΄αυτό, έπρεπε να το είχαμε αναφέρει. Ο τζίρος αυξήθηκε στο κλείσιμο αλλά όχι όπως άλλες φορές. Υπενθυμίζεται πως δεν έχουν γίνει αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών.

Η Coca Cola ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες ξανά και άνω του 4%. Λόγω της πρόσφατης υποχώρησης της μετοχής αλλά και της ισχυρής πορείας του ΟΤΕ η διαφορά έχει περιοριστεί στα 500 εκατ. ευρώ. Σταθεροποιητικά ο δείκτης των τραπεζών. Πιέζεται κυρίως η Alpha Bank. Υπάρχουν και σήμερα μετοχές που λόγω μεταβλητότητας άργησαν να ανοίξουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδικά η Εθνική, με πτώση 1% η Alpha Bank. Σταθεροποιητικά περίπου ο δείκτης των τραπεζών.

ΟΤΕ: Δυνατός από το ξεκίνημα και κινείται πάνω από τα 18 ευρώ.

ΔΕΗ: Στις 17 Μαρτίου έχει έκτακτη γενική συνέλευση και μεταξύ των θεμάτων είναι και η μείωση της εκπροσώπησης των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο από 2 σε 1. Αυτό ισχύει σύμφωνα με την εταιρεία και στις εταιρείες που έχουν αποσχιστεί ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ. Ενίσχυση θέσεων συστήνει η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ.

ΟΠΑΠ: Στα 13 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής.

COCA COLA: Με όγκο κοντά στις 10 χιλ. τεμάχια η μετοχή στο -4%. Δεν είναι και μικρός ο όγκος ούτε βέβαια είναι μικρός όλο αυτό το διάστημα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Παρά την πτώση της αγοράς, η μετοχή κρατιέται πάνω από τα 1,80 ευρώ χωρίς δηλαδή να έχει αλλάξει την τεχνική της εικόνα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εντολή αγοράς 85 χιλ. τεμαχίων στα 1,26 ευρώ. Λίγο υψηλότερα άνοιξε η μετοχή.

QUEST: Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση το split των μετοχών. Η αναλογία είναι 3 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά.

FRIGOGLASS: Μεγάλη η εξάρτηση από τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία. Γι΄ αυτό και βλέπουμε μεγάλη πτώση στη μετοχή. Ο μεγαλύτερο πελάτης είναι η Coca Cola. Σύμφωνα με την εταιρεία οι αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας αποτελούν το 14,5% και 2,4% των πωλήσεων του ομίλου για το 2021.

Οι εξαγωγές της μονάδας της Ρωσίας μετά και την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ρουμανίας είναι σημαντικές αφού έχει πάει εκεί η παραγωγή. Από τη Ρωσία και το 23% των πρώτων υλών που αγοράζει. Το 20% του ενεργητικού του ομίλου αποτελεί η θυγατρική στη Ρωσία.

AS COMPANY: Η ρευστότητα που διαθέτει σε τέτοιες εποχές αποτελεί ασφάλεια. Στα 2,09 ευρώ με άνοδο 2,45% και με πολύ χαμηλό όγκο. Η αποτίμηση στα 27,4 εκατ. ευρώ.

EPSILON NET: Λόγω των καλών αποτελεσμάτων η μετοχή συνεχίζει υψηλότερα, αν και στο ξεκίνημα ο όγκος είναι πολύ χαμηλός.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης