Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με αυξημένη μεταβλητότητα ψάχνει αντίδραση μετά από 6 πτωτικές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με αυξημένη μεταβλητότητα ψάχνει αντίδραση μετά από 6 πτωτικές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και απώλειες 7,12% η αγορά ψάχνει την αντίδραση μαζί με τις ξένες αγορές, αλλά οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί και περιμένουν αυξημένη μεταβλητότητα. Χθες, οι επενδυτές πουλούσαν τα πάντα σε όλες τις αγορές. Από χρυσό, μέχρι bitcoin, μετοχές, ομόλογα κ.α. Τα σημάδια υπήρχαν καιρό.

Νομίζουμε πως οι επενδυτές άργησαν να μειώσουν ρίσκο και γι’ αυτό η κίνηση είναι πιο βίαιη τώρα. Δηλαδή, οι πληθωριστικές πιέσεις είναι εδώ και καιρό, οι ανησυχίες για την ανάπτυξη υπάρχουν, τα μέτρα σύσφιξης τα ξέρουμε, αλλά δεν ξέρουμε αν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο πόλεμος συνεχίζεται, στη Σαγκάη έχουμε ακόμα προβλήματα και συνολικά υπάρχουν πολλά θεματάκια. Η προσοχή πρέπει να παραμείνει αυξημένη.

Διατηρούμε το βλέμμα μας στις μετοχές με καλά θεμελιώδη, χαμηλό δανεισμό, καλή ρευστότητα και προοπτικές. Συνεχίζουμε μέσα από θέματα που δημοσιεύονται σε άλλες κατηγορίες να παρουσιάζουμε την εικόνα των εισηγμένων με βάση τα αποτελέσματα χρήσης 2021. Σήμερα έχουμε θέμα για όσες έχουν αρνητική καθαρή θέση. Ο Γ.Δ. ξεκίνησε με άνοδο ενώ και στην Ευρώπη η αντίδραση είναι της τάξης του 1%. Η μεταβλητότητα στο ΧΑ φαίνεται από τα πρώτα λεπτά.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Πλημμύρισε η επίσημη σελίδα του Χ.Α. με αγορές ιδίων μετοχών. Πάλι βάζουν πλάτη οι εταιρείες και όχι οι βασικοί μέτοχοι. Κάτι μας λέει αυτό, αλλά δεν είναι καινούρια τακτική.

AXIANUMBERS: Όπως δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου είχαμε σημαντικές εισροές από ξένους και κυρίως από Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Νησιά Κέιμαν. Θα πούμε πως ο Απρίλιος είχε μεγάλες εντολές αγοράς από ξένους κυρίως σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά, λόγω πληροφοριών για MSCI. Σε δύο μέρες θα μάθουμε και αν τελικά θα αυξηθούν οι ελληνικές μετοχές.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Περιμένουμε τα στοιχεία για τον Απρίλιο και μάλλον θα δούμε υψηλά 28 ετών και νούμερα 10% και βάλε όπως αναφέρει και σχετικό ρεπορτάζ του ΒΝ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο τραπεζικός δείκτης έχει 9 συνεχόμενες πτωτικές. Σε αυτό το διάστημα οι απώλειες ανέρχονται στο 16,34%. Αντίδραση και σήμερα καλύτερη από Εθνική και ακολουθούν οι άλλες συστημικές.

ΤΙΤΑΝ: Στο +6,21% και στα 13 ευρώ με όγκο 1.300 τεμάχια. Κάπως απότομα πήγε εκεί και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας. Όταν άνοιξε ξανά πήγε στο +1,47%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Χθες πιέστηκε αρκετά και σήμερα βγάζει αντίδραση.

COCA COLA: Χθες έγραψε και νέο χαμηλό, πιο κάτω από αυτό που είχε γράψει λόγω του πολέμου. Σήμερα ενισχύεται και ο όγκος είναι υψηλός για ξεκίνημα. Στα 18,5050 ευρώ με άνοδο 2,83% και όγκο 9 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Θα την περιμέναμε πιο ζωηρή μετά από τις απώλειες που έχει γράψει, αλλά κινείται στα πρώτα λεπτά ήπια ανοδικά.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Χθες η πορεία αρκετών μας ανησύχησε καθώς μας έδωσε την εντύπωση ότι έσπασαν άμυνες. Περιμένουμε σήμερα να δούμε αν θα υπάρξει καλή αντίδραση και αν θα βγουν καλές αντιδράσεις. Δεν έχουμε κάτι το ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά. Στις πρώτες θέσεις των ανοδικών είναι βαριά χαρτιά και από τα μικρά όσα ενισχύονται είναι με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έκανε δύο ανοδικές μετά από το πτωτικός σερί και σήμερα με 400 τεμάχια πήγε στο -3,56% και στα 4,33 ευρώ. Ωστόσο, ήδη οι αγοραστές βγήκαν υψηλότερα και οι πωλητές ακόμα πιο πάνω, αλλά είναι μία ένδειξη για το τι συμβαίνει στη μετοχή το τελευταίο διάστημα. Αύριο έχει ενημέρωση η εταιρεία και περιμένουμε να βάλει η διοίκηση τα δυνατά της και να διαλύσει τις ανησυχίες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης