Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Βελτιωμένα αποτελέσματα περιμένει το 2022 η Unibios – Στοχεύει σε πώληση ακινήτου στο Βόλο

tags :
Βελτιωμένα αποτελέσματα περιμένει το 2022 η Unibios – Στοχεύει σε πώληση ακινήτου στο Βόλο

Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα τοποθέτηση 100ΚW φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή του κτηρίου της στην Αττική και αναμένεται να συνδεθεί με τη ΔΕΗ το επόμενο διάστημα

Σχετικά Άρθρα

Τα 50 χρόνια από την είσοδό της στο Χ.Α. συμπληρώνει σε ένα μήνα η Unibios.
Μιλώντας στο ΒΝ ο Αντώνης Σβορώνος, πρόεδρος της εισηγμένης, ανέφερε για την πορεία του πρώτου εξαμήνου πως «είμαστε ικανοποιημένοι από το εξάμηνο και θα είμαστε καλύτερα από πέρυσι, αλλά συνολικά και το έτος θα είναι καλύτερο και μιλάμε για διψήφια βελτίωση στο τζίρο λόγω των έργων που έχουμε προς εκτέλεση».
Ο κ.Σβορώνος ήταν προσεκτικός για την τελική γραμμή, αποφεύγοντας να κάνει εκτίμηση για το σύνολο της χρήσης, καθώς το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητο και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια πως θα κινηθούν τα κόστη.
Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα τοποθέτηση 100ΚW φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή του κτηρίου της στην Αττική και αναμένεται να συνδεθεί με τη ΔΕΗ το επόμενο διάστημα, επομένως θα υπάρξει μία σημαντική κάλυψη στο κόστος.
Υπενθυμίζεται πως το 2021 η Unibios είχε πωλήσεις 8,48 εκατ. ευρώ από 7,3 εκατ. ευρώ το 2020.
Είδηση αναμένεται ίσως και το προσεχές διάστημα για το ακίνητο που διαθέτει στο Βόλο, και στοχεύει να πουλήσει μέρος του.
Εκεί βρίσκεται το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας.
Όπως ανέφερε ο κ.Σβορώνος το ενδιαφέρον από επενδυτές στο Βόλο έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και φαίνεται πως η πώληση θα φέρει και κέρδος στην εταιρεία, με βάση εκτιμήσεις που έχουν γίνει, ενώ όπως είναι λογικό θα μειωθεί και ο δανεισμός.
Ο κ.Σβορώνος είναι ικανοποιημένος και από τη μετοχή, σημειώνοντας πως το 2021 ήταν η 9η με την υψηλότερη απόδοση στο χρηματιστήριο
Η μετοχή μας πηγαίνει καλά, και η εμπορευσιμότητα είναι αρκετά καλά.
Πέρυσι είχε την 9η μεγαλύτερη απόδοση στο Χ.Α. (+110%) αλλά η εμπορευσιμότητα ήταν η τέταρτη καλύτερη.

Στόχοι για το 2022

Ο κύριος στόχος της εισηγμένης είναι η επίτευξη υψηλού ρυθμού ανάπτυξης σε συνδυασμό με ισχυρή κερδοφορία.
Η πραγματοποίηση αυτού του στόχου διαφαίνεται εφικτή με δεδομένη τη σημαντική αύξηση της ζήτησης της αγοράς επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης νερού.
Οι σημαντικές αυξήσεις στο κόστος των Α΄ υλών και των εξαρτημάτων αποτελούν μία σοβαρή πρόκληση.
Ο Όμιλος παρακολουθεί τις επιπτώσεις τους στα περιθώρια μεικτού κέρδους και λαμβάνει μέτρα προκειμένου να περιορίσει τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις.
Ο Όμιλος συνεχίζει να επιδιώκει την ενίσχυση και επέκταση της παρουσίας του στη Ελληνική και διεθνή αγορά τόσο μέσω οργανικής ανάπτυξης, όσο και μέσω στοχευμένων εξαγορών.
Υπενθυμίζεται πως η Unibios κατέχει το 100% της Watera International (Lux.) και δραστηριοποιείται σε μεγάλα έργα επεξεργασίας νερού.
Ο Όμιλος Watera και σύμφωνα με όσα η διοίκηση ανέφερε στην παρουσίαση της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στην διάρκεια των πλέον των 50 ετών ιστορίας του, ανέπτυξε δική του τεχνογνωσία και σχεδίασε, κατασκεύασε και εγκατέστησε πληθώρα συστημάτων επεξεργασίας νερού εφαρμόζοντας τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες.
Κατά την διάρκεια αυτής της πορείας, συχνά, έτυχε διεθνούς αναγνώρισης για τον καινοτόμο σχεδιασμό των συστημάτων του καθώς και για την προηγμένη του τεχνογνωσία (knowhow), ιδιαίτερα αναφορικά με τις μονάδες αφαλάτωσης τόσο υφάλμυρου όσο και θαλασσινού νερού.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης