Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Λόγω αποτελεσμάτων και FED στις 840 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Λόγω αποτελεσμάτων και FED στις 840 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ανακοινώσεις τις FED για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων αν ο πληθωρισμός δείξει επιβράδυνση, μετά από δύο επιθετικές αυξήσεις της τάξης του 0,75% δίνουν μία νότα αισιοδοξίας και οδηγεί τις μετοχές σε άνοδο. Έχουμε και αποτελέσματα σήμερα από Τιτάν και Μυτιληναίο. Και οι δύο εισηγμένες εξέπληξαν τους αναλυτές παρουσιάζοντας σημαντικά υψηλότερη κερδοφορία από αυτή που περίμεναν, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει με άνοδο.

Με τη βοήθεια των παραπάνω ο Γενικός Δείκτης πήγε στις 840 μονάδες έχοντας αξιόλογη άνοδο. Βοηθούν επίσης οι τράπεζες, οι οποίες κινούνται εκ νέου ανοδικά.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Πάει εξαιρετικά, όπως έχουμε και από εδώ αναφέρει εδώ και καιρό και «αναγκάζει» την Τράπεζα της Ελλάδος να αναθεωρήσει την εκτίμηση για την πορεία του ΑΕΠ. Η τωρινή εκτίμηση είναι στο 3,2% και είχε βασιστεί στην εκτίμηση ότι θα πιάσει ο τουρισμός το 80% του 2019 και τα στοιχεία δείχνουν τώρα 100%. Αναμένεται η νέα εκτίμηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τα καθαρά κέρδη στα 166 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ενώ οι αναλυτές που αναφέραμε χθες περίμεναν κάτω από 140 εκατ. ευρώ. Χαμηλή η μόχλευση και μεγάλο το επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αλώβητη μέχρι στιγμής από την κρίση η εταιρεία, όπως αναφέρει και στο μήνυμά του ο επικεφαλής του ομίλου. Στα 15 ευρώ περίπου η μετοχή με άνοδο 1,8%.

ΤΙΤΑΝ: Και εδώ τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 22% και στα 45,2 εκατ. ευρώ αλλά οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη μείωση. Τα EBITDA υποχώρησαν κατά 2,5% μόλις και στα 139,1 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος αυξήθηκε κατά 26,1%. Νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 10 εκατ. ευρώ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο. Μέχρι τέλος εξαμήνου είχαν αγοραστεί 943 χιλ. ίδιες μετοχές. Στα 11,18 ευρώ και στο +1,45%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δείχνει δυνατή και σήμερα η Alpha Bank και πάει για την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική έχοντας δώσει μία καλή κίνηση μέχρι τώρα. Στα 0,8680 ευρώ με άνοδο 1,5%. Πολύ καλή η εικόνα και των άλλων συστημικών με την Εθνική να έχει τη μεγαλύτερη άνοδο.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στη γνωστή περιοχή η μετοχή, κάνει τη διαδρομή προς τα 10 ευρώ και μετά γυρίζει προς τα 9 ευρώ. Τώρα είναι στη μέση.

ΔΕΗ: Βγάζει και αυτή αντίδραση και προσπαθεί να ξεπεράσει τα 5,60 ευρώ. Βγαίνουν κομμάτια στις τελευταίες μέρες, ίσως γιατί η περιοχή γύρω από τα 5,60 ευρώ είναι κάπως σημαντική τεχνικά και παίρνουν θέσεις οι επενδυτές.

CENTRIC: Στα 0,2750 ευρώ και στο +2,61%. Οι χθεσινές ανακοινώσεις έχουν τραβήξει κάποια βλέμματα, αλλά ακόμα οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι λίγες. Η μεταβίβαση πάντως των μετοχών ακούγεται πως έγινε στην τιμή που είχε γίνει η μετατροπή του ομολογιακού, δηλαδή αρκετά υψηλότερα (0,36 ευρώ).

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Έχουμε δύο εταιρείες στη μικρή κεφαλαιοποίηση όπου έγιναν πριν λίγες μέρες κάποιες μετοχικές αλλαγές και θέλουμε να δούμε αν θα καταλήξουν σε δημόσιες προτάσεις. Και στις δύο οι βασικοί μέτοχοι έχουν μεγάλα ποσοστά και αν το αποφασίσουν τις βγάζουν εύκολα. Δεν έχουν και ιδιαίτερη συμμετοχή στις συνεδριάσεις εδώ και χρόνια θα λέγαμε. Για Δάιο και Μύλους Κεπενού η αναφορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης