Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η ώρα της ΔΕΗ – Τι αποτελέσματα περιμένουν να ανακοινώσει, οι αναλυτές, για το β΄τρίμηνο

tags :
Η ώρα της ΔΕΗ – Τι αποτελέσματα περιμένουν να ανακοινώσει, οι αναλυτές, για το β΄τρίμηνο
Επικαιροποίηση των στόχων και την πορεία της χρηματοοικονομικής θέσης περιμένουν από τη διοίκηση οι αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Η σειρά της ΔΕΗ είναι σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, για να ανακοινώσει αποτελέσματα, δευτέρου τριμήνου, ενώ στη συνέχεια η διοίκηση θα ενημερώσει τους επενδυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με την Piraeus Securities αναμένονται βελτιωμένα αποτελέσματα λόγω της προσαρμογής των τιμολογίων που καλύπτει την αύξηση του ενεργειακού κόστους, αλλά περιμένει λίγο χειρότερη πορεία από αυτή του αντίστοιχου περσινού δευτέρου τριμήνου, λόγω της αύξησης των επισφαλειών.
Περιμένει πωλήσεις 2,204 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 104% και επαναλαμβανόμενο EBITDA 235 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 4%.
Υποθέτοντας πως δεν υπάρχουν έκτακτα, αφού το υπουργείο Ενέργειας δεν έχει λάβει επίσημη απόφαση για τον έκτακτο φόρο) περιμένει οριακή ζημία 0,5 εκατ. ευρώ έναντι 71 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Σε εξάμηνο βάση αναμένει πωλήσεις 4,451 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 103%, επαναλαμβανόμενο ΕΒΙΤDA 406 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 14% και ζημία 178 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 27 εκατ. ευρώ στο περσινό εξάμηνο.
Εν μένω άνευ προηγουμένου ενεργειακής κρίσης καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο για τις εταιρείες ενέργειας της Ευρώπης, να μετακυλίσουν το κόστος τους στους καταναλωτές και περιμένουμε η ΔΕΗ να διατηρήσει μία λίγο πιο σταθερή απόδοση λόγω του καθετοποιημένου μοντέλου της.
Επενδυτές και αναλυτές θα επικεντρωθούν στον ισολογισμό και στις ανάγκες για κεφάλαιο κίνηση που είναι υψηλές αλλά και στην εκτίμηση της διοίκησης για το δεύτερο εξάμηνο μετά και τις αλλαγές στο μοντέλο ηλεκτρικής ενέργειας και την επιβολή ανώτατο ορίου με τιμολόγια που ανακοινώνονται κάθε μήνα.
Στα θετικά για τη χρηματιστηριακή πως το κράτος συνεχίζει να επιδοτεί τα τιμολόγια παρά τις μεγάλες αυξήσεις, εξέλιξη που αναμένεται να βοηθήσει τη ΔΕΗ να βελτιώσει τα περιθώρια λιανικής της.
H Optima Bank περιμένει πωλήσεις 2,205 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 104%, επαναλαμβανόμενο EBITDA 233 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 6% και το ίδιο EBITDA περιμένει και σε δημοσιευμένη βάση καθώς δεν υπάρχουν έκτακτα.
Η τελική γραμμή αναμένεται να έχει ζημία 12 εκατ. ευρώ λόγω του αυξημένου χρηματοοικονομικού κόστους και των αποσβέσεων.
Η ΑΧΕ σημειώνει πως η επίτευξη του στόχου της διοίκησης για EBITDA κοντά στα επίπεδα του 2021 περιλαμβάνει προκλήσεις αλλά είναι επιτεύξιμο και περιμένει στην τηλεδιάσκεψη μία επικαιροποίηση της εκτίμησης της διοίκησης για τη χρηματοοικονομική θέση και τους στόχους για το 2022 καθώς και για το επενδυτικό πρόγραμμα.
Η Eurobank Equities περιμένει 2,4 δισ. ευρώ έσοδα αυξημένα κατά 123% και επαναλαμβανόμενο EBITDA 240 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης