Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έσπασαν οι γραμμές άμυνας, πιέσεις σε πολλά βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έσπασαν οι γραμμές άμυνας, πιέσεις σε πολλά βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ούτε που ασχολήθηκε με την πορεία του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο, ούτε που έδειξε να ενδιαφέρεται για το εντυπωσιακό ομολογουμένως 7,7%. Ο φόβος φάνηκε πως κυριάρχησε σήμερα στο ταμπλό και είχε να κάνει με τα ενεργειακά. Θεωρούμε πάντως πως ίσως το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου ξανά, να κάνει κάποιους να συνειδητοποιούν πως δεν υπάρχει θέμα αυτοδυναμίας, ενώ και το θέμα της συνεργασίας με τις υποκλοπές μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί. Δε βάζουμε στο τραπέζι τις τουρκικές προκλήσεις που ίσως θα πρέπει να τις δούμε και αυτές.

Σημαντική πίεση ασκήθηκε σε αρκετά βαριά χαρτιά, αλλά κυρίως στη ΔΕΗ. Θετικοί οι αναλυτές για τα αποτελέσματα, αφού όντως δείχνει πως αντέχει με όλα αυτά που γίνονται, αλλά ταμειακά φαίνεται πως στοιχίζει όλη αυτή η κατάσταση. Στις τράπεζες συνεχίστηκαν οι πιέσεις, με τον δείκτη να υποχωρεί για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

ΔΕΗ: Στα 5,19 ευρώ και στο -5,29% με υψηλό όγκο πάνω από 1,2 εκατ. τεμάχια. Δυνατή πίεση από το ξεκίνημα. Η στήλη πιστεύει πως έχει να κάνει με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στον κλάδο και φυσικά με την πορεία των ταμειακών ροών αν και κάποιοι αναλυτές σημειώνουν πως φάνηκαν σημάδια σταθεροποίησης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή πτώση, αν και στο τέλος μαζεύτηκαν οι απώλειες. ΑΛΦΑ στο -2,72%, ΕΥΡΩΒ -1,21%, ΠΕΙΡ -1,04% και ΕΤΕ -0,33%.

JUMBO: Καλή πορεία για τη μετοχή μετά και την ενημέρωση που έδωσε η εταιρεία για τις πωλήσεις στους 8 μήνες. Ίσως αν ήταν καλύτερο το κλίμα να βλέπαμε κάτι καλύτερο από το +0,07%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλή η εικόνα της μετοχής ειδικά προς το τέλος της συνεδρίασης. Ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμα και στα 13,95 ευρώ ανέκαμψε και πέρασε πάνω από τα 14,30 ευρώ. Έκλεισε στα 14,45 ευρώ και στο +0,70% και ήταν η μετοχή με τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

FOURLIS: Αν δούμε το εξάμηνο δεν μπορεί κάποιος να είναι ικανοποιημένος. Σε πρώτη ανάγνωση αυτό. Στο δεύτερο τρίμηνο όμως βλέπουμε κέρδη προ φόρων 8,7 εκατ. ευρώ με κέρδος 5 εκατ. ευρώ από αποτίμηση ακινήτων. Άρα και χωρίς τα κέρδη από ακίνητα ο όμιλος γύρισε θετικός στο δεύτερο τρίμηνο. Η Trade Estates οδεύει προς το ΧΑ και θα φανεί μετά το διαχωρισμό η αξία του ομίλου. Τα δάνεια είναι αυξημένα από όλες τις δραστηριότητες, αλλά νομίζουμε πως είναι λογικό, γιατί λόγω πανδημίας είχε «στήριξη» από Νike και IKEA και τώρα ίσως αρχίζει να πληρώνει, ενώ συνολικά περιμένουμε από τις εταιρείες αυξημένες ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης λόγω πληθωρισμού.

EPSILON NET: Συμπλήρωσε 9 συνεχόμενες πτωτικές.

LAVIPHARM: Δυστυχώς το ταμπλό δείχνει πως το τύπωμα θα είναι μεγάλο. Ελπίζουμε τελικά να επικρατήσει η λογική και να μη γίνει στα 0,30 ευρώ η αύξηση. Υποθετικά γράφοντας, αν γίνει τόσο χαμηλά θα συμφέρει τους παλιούς μετόχους να μπουν. Στο -6% και στα 0,47 ευρώ.

ΚΡΕΚΑ: Δε μας είπε και πολλά η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μας ενδιέφερε κυρίως το θέμα που ήταν για υιοθέτηση μέτρων εξυγίανσης της εταιρείας. Στις προτάσεις του Δ.Σ. αναφερόταν πως ο πρόεδρος της εταιρείες θα ενημέρωνε τους μετόχους για τις ενέργειες που έχουν γίνει με σκοπό την εξυγίανση της εταιρείας, καθώς και για την πορεία των συζητήσεων με τις τράπεζες για τη ρύθμιση του δανεισμού, με σκοπό τη βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων. Ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες από την εταιρεία, αλλά έλειπαν όλοι! Και πήραμε τηλέφωνο 20 λεπτά μετά την ανάρτηση της ανακοίνωσης στο helex και πριν τις 14:00. Τι να πεις…

MODA BAGNO: Το άνοιγμα έγινε στα 0,42 ευρώ και με απώλειες 29,53%. Εκεί βέβαια έγιναν μόλις 30 τεμάχια. Μετά, λες και τσίμπησε κάτι τους αγοραστές και μάζεψαν όσα βρήκαν μέχρι το +12,42% και τα 0,67 ευρώ. Και περίπου 20 χιλ. τεμάχια, δεν ήταν λίγα για τη συγκεκριμένη. Τελικά έκλεισε στα 0,61 ευρώ με άνοδο 2,35% και συνολικό όγκο 23 χιλ. τεμάχια.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Μέσω γονικής παροχής έχουμε σημαντική αύξηση του ποσοστού της Σοφίας Γεράρδη κατά 25,97%. Πλέον κατέχει το 52,59%. Η γονική παροχή είναι στις εξαιρέσεις του κανονισμού για υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης