Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αλλαγή σκηνικού στις αγορές - Βαριά χαρτιά και επιλεγμένα μικρομεσαία στο επίκεντρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αλλαγή σκηνικού στις αγορές - Βαριά χαρτιά και επιλεγμένα μικρομεσαία στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν και οι αγορές του εξωτερικού ξεκίνησαν με διαθέσεις συσσώρευσης και κάπως επιφυλακτικά, η μέρα εξελίχθηκε εξαιρετικά θα λέγαμε. Θεωρούμε πολύ σημαντική την εξέλιξη με την πτώση των ενεργειακών τιμών, τόσο για το κόστος των εταιρειών όσο και για τον πληθωρισμό. Τα χρηματιστήρια αποτύπωσαν αυτήν την εξέλιξη. Δυνατή κίνηση από όλες τις αγορές. Βοήθησε και η Βρετανία και η στροφή της οικονομικής πολιτικής.

Δεν ήταν οι τράπεζες που τράβηξαν υψηλότερα την αγορά αλλά τα άλλα βαριά χαρτιά. Εξαιρετική εικόνα από Μυτιληναίο, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και αρκετά ακόμα. Ο τζίρος βέβαια δεν είχε κάποια βελτίωση. Με αρκετά πακέτα ξεπεράσαμε τα 40 εκατ. ευρώ λίγο πριν το τέλος. Συνολικά έγιναν 62,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 26 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Ξεχώρισε το πακέτο για το 1,9% της ΕΥΔΑΠ. Να σημειώσουμε επίσης πως αυξήθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον για μικρομεσαία σήμερα.

ΡΕΥΜΑ: Το γεγονός ότι έχει μειωθεί η τιμή του ρεύματος στη χονδρική είναι πολύ σημαντικό και αναμένεται να ωφελήσει τις εισηγμένες που καταναλώνουν αρκετή ενέργεια και φυσικά τους καταναλωτές. Αρκεί να έχει και διάρκεια και να περάσει και στους λογαριασμούς. Θυμίζουμε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, οι οποίες επηρεάστηκαν από την αύξηση του κόστους και μάλιστα είδαμε πίεση και στις τιμές των μετοχών.

Από τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ είναι φανερό πως οι ΑΠΕ έριξαν την τιμή (πέφτει βέβαια και η τιμή του φυσικού αερίου). Αν είχαμε όμως κινηθεί ταχύτερα σε αυτό το μέτωπο τα προηγούμενα χρόνια και δεν είχαμε τις αντιδράσεις εκείνες με τα ελεύθερα βουνά και άλλα αστεία, ίσως να μην πλήρωναν τόσο ακριβό το μάρμαρα οι καταναλωτές. Τώρα βέβαια, το έχουν γυρίσει όλοι το παραμύθι, ότι δήθεν δεν είναι κατά των ΑΠΕ, αλλά να γίνεται με προσοχή και τέτοια. Στερνή μου γνώση…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλή η κίνηση στις τελευταίες συνεδριάσεις και έχει φέρει τη μετοχή σε πολύ καλά επίπεδα. Με 4 συνεχόμενες ανοδικές προσεγγίζει και πάλι τα 16 ευρώ. Στα 15,89 ευρώ το κλείσιμο (υψηλό ημέρας) με άνοδο 3,79%.

ΟΤΕ: Δυνατή κίνηση και από εδώ. Στα 15,78 ευρώ και στο +2,53%

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Με όγκο στο τέλος έκλεισε το υψηλό ημέρας και στο +2,71%

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πειραιώς και Alpha Bank με 4 συνεχόμενες ανοδικές. Ο τραπεζικός στο +0,72% χαμηλότερα δηλαδή από την άνοδο της αγοράς. Οριακή η άνοδος για ΕΥΡΩΒ αλλά και οι 4 συστημικές στο συν.

ΔΕΗ: Δυνατή και αυτή, ακολούθησε την τάση που υπήρχε στο εξωτερικό, ήτοι το ενδιαφέρον για ενεργειακές. Στο +2,81% και στα 5,49 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας. Νέα πακέτα σήμερα στη μετοχή.

ΕΛΠΕ: Στο υψηλό ημέρας και το δικό της κλείσιμο και στο +2,31%

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Μαζεύεται η προσφορά αν και δε βγαίνουν και πολλά. Στα 0,8580 ευρώ και στο +4,63% με 57 χιλ. τεμάχια.

INTRAKAT: Η βουτιά τους προηγούμενους μήνες ήταν μεγάλη και έχει δημιουργήσει πλήγμα σε πολλά χαρτοφυλάκια. Προσπαθεί να αντιδράσει από τα χαμηλά των 1,60 ευρώ περίπου. Δεν έχει κάνει σημαντική κίνηση, αλλά δίνει την εντύπωση πως προσπαθεί. Στα 1,6740 ευρώ και στο +4,89%.

ΕΚΤΕΡ: Μας έχει καλομάθει τις τελευταίες εβδομάδες ή λίγους μήνες για να είμαστε ακριβέστεροι και έχει καλή πορεία και καλούς όγκους. Κινείται σε πολύ καλά επίπεδα και δείχνει πως θέλει να πάει ακόμα πιο καλά. Το επενδυτικό ενδιαφέρον μας λένε οι πηγές μας ότι υπάρχει αλλά αν γίνει εξαγορά θα γίνει σε δεύτερο χρόνο. Πρώτα θα κλείσει το deal με την κατασκευαστική από την Κρήτη. Στα 1,42 ευρώ και στο +4,03% με 61 χιλ. τεμάχια.

PREMIA: Σε χαμηλά σχεδόν δύο ετών η μετοχή.

REVOIL: Με δυνατό όγκο έκλεισε στο +3,57%.

PROFILE: Τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές

ΠΛΑΙΣΙΟ: Συνεχίζεται η πίεση στη μετοχή.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Υπερβολική η πτώση στη μετοχή με την αποτίμηση στα 10 εκατ. ευρώ που προφανώς δεν αντικατοπτρίζουν την αξία της. Όμως ο πωλητής που υπάρχει, χρόνια τώρα, έχουμε την εντύπωση πως δεν την αφήνει να πάρει ανάσα, ενώ δε βλέπουμε κάποια διάθεση από κάποιον να μαζέψει την προσφορά.

FRIGOGLASS: Δυνατές εντολές πώλησης σήμερα ακόμα και κάτω από τα 0,09 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης