Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΤΙΤΑΝ: Ισχυρό τρίτο τρίμηνο περιμένουν Piraeus Sec. και Optima Bank

tags :
ΤΙΤΑΝ: Ισχυρό τρίτο τρίμηνο περιμένουν Piraeus Sec. και Optima Bank
Με σημαντικό discount διαπραγματεύεται η μετοχή
Σχετικά Άρθρα

Για ισχυρό τρίτο τρίμηνο κάνουν λόγο στις εκτιμήσεις τους για την Τιτάν οι αναλυτές της Piraeus Securities και Optima Bank, ενώ σημειώνουν και τις αυξημένες αβεβαιότητες για το 2023.
Η Piraeus που διατηρεί τη σύσταση υπεραπόδοσης με τιμή στόχο τα 17,60 ευρώ αναφέρει πως περιμένει ισχυρό τρίμηνο λόγω της αύξησης των τιμών που έκανε η Τιτάν αλλά και της ευνοϊκής ισοτιμίας που αντιστάθμισαν τα αυξημένα κόστη. Σημειώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη EV/EBITDA για το 2023 4,2 φορές που αντιστοιχεί σε discount 46,9% έναντι του ιστορικού μέσου όρου δεκαετίας που είναι 8 φορές.
Στο τρίτο τρίμηνο αναμένει πωλήσεις 591,9 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 34%, EBITDA 89,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 16,7% και καθαρά κέρδη 38,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 60,1%.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Optima Bank, αναφέρει πως στο τρίτο τρίμηνο περιμένει πωλήσεις 596 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 34,9%, EBITDA 85 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 10,4% και καθαρά κέρδη 31,2 εκατ. ευρώ με την υπόθεση ότι δεν υπάρχουν έκτακτα. Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 76,4 εκατ. ευρώ.
Η Optima Bank διατηρεί τη σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 18,20 ευρώ.
Σημειώνεται πως η Τιτάν θα ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου στις 10 Νοεμβρίου πριν το άνοιγμα της αγοράς και θα ακολουθήσει το μεσημέρι της ίδιας μέρας τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης