Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αποτελέσματα, πληθωρισμός ΗΠΑ και MSCI διαμορφώνουν την τάση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αποτελέσματα, πληθωρισμός ΗΠΑ και MSCI διαμορφώνουν την τάση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με έξι εισηγμένες να δημοσιεύουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου σήμερα και να ακολουθούν τηλεδιασκέψεις από τις περισσότερες, η μέρα αναμένεται γεμάτη. Επίσης έχουμε στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται σήμερα και τα μεσάνυχτα την ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.

Τα πρώτα που ανακοινώθηκαν από Τιτάν και ΟΤΕ είναι πολύ καλά. Περιμένουμε καλά και από τις τράπεζες, με βάση όσα δείχνει το ταμπλό. Οι ξένες αγορές άνοιξαν με ήπιες απώλειες και ακολούθησε και το Χ.Α. Ο τζίρος χαμηλός στα πρώτα λεπτά. Το 1 εκατ. ευρώ καθαρού τζίρου το πιάσαμε μετά από 11 λεπτά και κάτι. Η εκτίμηση είναι πως τα αποτελέσματα μπορούν να μας βοηθήσουν να πάμε στις 900 μονάδες αν βοηθήσουν και οι ξένες αγορές.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από όλες τις εισηγμένες να ενημερώσουν για την πορεία του τρίτου τριμήνου. Σοφή απόφαση καθώς βλέπουμε μεγάλες αποκλίσεις από τρίμηνο σε τρίμηνο και χρειάζεται ενημέρωση συχνή προς τους επενδυτές. H στήλη έχει χρόνια τώρα τη θέση ότι οι εισηγμένες θα έπρεπε να δίνουν ενημέρωση υποχρεωτικά για πρώτο και τρίτο τρίμηνο. Έστω με δελτίο τύπου και με τις βασικές γραμμές.

ΤΙΤΑΝ: Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών φαίνονται σε πρώτη ανάγνωση τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 626,3 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 41,8% και τα καθαρά κέρδη στα 43,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 83%. Οι αναλυτές Περίμεναν κάτω από 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση στις ΗΠΑ, οι θετικές προοπτικές διατηρούνται αμετάβλητες και για τους επόμενους μήνες. Οι συμβάσεις για μελλοντική εκτέλεση και τα πλήθος προς εκτέλεση έργα, διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Το απόθεμα απούλητων κατοικιών παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι τα υψηλότερα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μείωσαν κάπως την αγοραστική ζήτηση, ιδίως για μονοκατοικίες. Παράλληλα όμως, η ζήτηση για συγκροτήματα κατοικιών παραμένει ανθεκτική.

Η δραστηριότητα σε χρηματοδοτούμενα από τις Πολιτείες ή από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έργα υποδομών είναι αυξημένη και αναμένεται να αναπτυχθεί περισσότερο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση παραμένει ισχυρή, ο πληθωρισμός, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα αναμένεται να επιβραδύνουν την αγορά βραχυπρόθεσμα. Βάζουμε το συγκεκριμένο κομμάτι από την ανακοίνωση της εταιρείας, καθώς η μετοχή έχει πιεστεί τους τελευταίους μήνες λόγω των ανησυχιών για ύφεση στις ΗΠΑ και πως θα πάνε τα έργα εκεί. Με ήπια άνοδο άνοιξε η μετοχή.

ΟΤΕ: Η διοίκηση διατηρεί τον στόχο των 600 εκατ. ευρώ που έχει θέσει για το 2022 για τις ελεύθερες ταμειακές ροές. Οι προσαρμοσμένες επενδύσεις του Ομίλου εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 640 εκατ. ευρώ περίπου. Ισχυρά και εδώ τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Οι πωλήσεις στα 904,8 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 5,9% και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 162,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 2,1%. Στο εννεάμηνο τα καθαρά στα 424,1 εκατ. ευρώ. Κάπως καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών φαίνονται σε πρώτη ανάγνωση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα στο ξεκίνημα από Πειραιώς ενώ πτωτικά κινούνται οι άλλες συστημικές αλλά οι διαθέσεις είναι μάλλον για καλύτερα.

ΕΛΠΕ: Ξεχωρίζει η μετοχή στο ξεκίνημα. Σχεδόν έχει πάρει πίσω όλο το ποσό που έχασε λόγω της πρόσφατης αποκοπής του μερίσματος!!

ΕΥΑΘ: Τραβάει κάποια βλέμματα στις τελευταίες συνεδριάσεις και έχει βελτιώσει λίγο τις συναλλαγές της. Η αποτίμηση των 125 εκατ. ευρώ σίγουρα είναι αστεία.

PREMIA: Λίγα έχουν μείνει στο γνωστό fund που πουλάει εδώ και καιρό. Διαβάστε και σχετικό θέμα που δημοσιεύσαμε νωρίτερα στη στήλη.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τα αποτελέσματα δικαιολογούν ακόμα καλύτερη αποτίμηση. Κοιτάζει προς τα 6 ευρώ η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης