Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιο profit taking αλλά και καλή εικόνα πάλι από τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιο profit taking αλλά και καλή εικόνα πάλι από τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και λόγω δηλώσεων αξιωματούχων της FED για τα επιτόκια που οδηγούν σε απώλειες τις ευρωπαϊκές αγορές, το Χ.Α. υποχωρεί. Όχι όμως σημαντικά, ενώ δε βλέπουμε μεγάλες πιέσεις και στο εξωτερικό. Μετά από τέτοια κίνηση στον DAX το σημερινό -0,25% δεν είναι σημαντικό. Στο -0,33% στα πρώτα λεπτά ο Γενικός Δείκτης. Νομίζουμε πως αν δε δούμε κάτι χειρότερο στην Ευρώπη, θα πάμε και σήμερα καλά μέσω επιλεκτικών κινήσεων. Υπάρχουν σημαντικά κέρδη που μπορούν να κατοχυρωθούν και αρκετές μετοχές με υποαπόδοση που μπορούν να τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι συστημικές έχουν πάρει και πάλι τη σκυτάλη το τελευταίο διάστημα και προσεγγίζουν τα υψηλά τους. Προφανώς και οι τοποθετήσεις είναι σημαντικές καθώς οι επενδυτές βλέπουν από τη μία να έρχεται η επενδυτική βαθμίδα και να αναμένεται η αποεπένδυση του ΤΧΣ και από την άλλη την ανάπτυξη της χώρας και τη βελτίωση των κερδών των τραπεζών. Υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους για να πάρουν ποσοστό στις τράπεζες και ειδικά σε Πειραιώς (ΙΟΝ) και Alpha Bank (Reggeborgh). Σημειώνουμε και την πιθανότητα μερίσματος για κάποιες συστημικές από τα κέρδη της χρήσης 2022. Οριακές μεταβολές στο ξεκίνημα παρά τη σημαντική κίνηση των προηγούμενων ημερών. Δείχνει και πάλι η Πειραιώς να έχει την καλύτερη εικόνα και να ακολουθεί από κοντά η Alpha Bank.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η στήλη είναι ικανοποιημένη με την πορεία της μετοχής. Στις 12 Οκτωβρίου την βάλαμε ξανά στις επιλογές μας με τιμή 8,57 ευρώ που είχε τότε. Τώρα είναι στα 11 ευρώ περίπου άρα είναι μία πολύ καλή απόδοση σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα. Επιπλέον και την προηγούμενη φορά που την είχαμε στις επιλογές πάλι μας έδωσε ωραίο σημείο εισόδου και εξόδου. Το trade εδώ αποδίδει. Περιμένουμε όμως την ανακοίνωση της πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής που θα βελτιώσει τη ρευστότητα, ενώ σημειώνουμε και τα μεγάλα έργα που έχει αναλάβει. Η συμπεριφορά της μετοχής παρά την άνοδο είναι αρκετά καλή. Στα 11,08 ευρώ στο ξεκίνημα με οριακά κέρδη.

ΤΙΤΑΝ: Δεν ήταν η χρονιά της το 2022. Ας ελπίσουμε πως θα είναι το 2023. Θεωρούμε χαμηλή την αποτίμηση και φαίνεται πως υπάρχουν δυνατές χρηματιστηριακές που το βλέπουν και αυτές και θα μπορούσαν με τις τοποθετήσεις τους να βελτιώσουν την αποτίμηση. Ίδωμεν…

ΟΤΕ (απάντηση): Είχε πωλητή το προηγούμενο διάστημα και η μετοχή συσσωρεύει. Νομίζουμε πως τα τρέχοντα επίπεδα είναι ελκυστικά, απλά δε βλέπουμε να έχει κάποιο καταλύτη η μετοχή όπως έχουν άλλα βαριά χαρτιά και τραβούν επενδυτικά βλέμματα. Θα έρθει και η σειρά του…

LAMDA: Παραμένει κάτω από τα 6 ευρώ και δε δίνει αφορμές για σχολιασμό. Το «Ελληνικό» είναι το μεγάλο project, αλλά δε νομίζουμε πως τα έργα τρέχουν με υψηλές ταχύτητες.

MOTOR OIL: Στα πρώτα έξι λεπτά είχε κάνει όγκο μόλις 98 τεμάχια και υποχωρούσε 1,50%...

JUMBO: Στα 15,71 ευρώ και με απώλειες 0,95% στο ξεκίνημα αλλά με όγκο μόλις 27 τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για αίτημα να αλλάξει το WACC. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει κάπως τους τελευταίους μήνες και είναι νομίζουμε λογικό το αίτημα. Αν δώσει ο ρυθμιστής το πράσινο φως θα μπορούσαμε να δούμε μία κίνηση στη μετοχή. Στα 1,7740 ευρώ με οριακή άνοδο στο ξεκίνημα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Παρά τις αγορές ιδίων αλλά και τις αγορές από το βασικό μέτοχο βγαίνουν κομμάτια και συνήθως στις τελικές δημοπρασίες. Κάποιοι στο τέλος φορτώνουν με εντολές την πλευρά των πωλητών. Χθες, την έκλεισαν με σημαντικές απώλειες. Σήμερα άνοιξε με άνοδο 2,45% και στα 1,88 ευρώ.

CENTRIC: Έκανε καλή κίνηση χθες και δείχνει διαθέσεις για συνέχεια σήμερα. Στα 0,3030 ευρώ με άνοδο 1% και όγκο 10 χιλ. τεμάχια περίπου. Για τη συγκεκριμένη θα θέλαμε να δούμε κάποιο μέρισμα…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης