Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με μεταβλητότητα και το βλέμμα στο rebalancing του MSCI

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με μεταβλητότητα και το βλέμμα στο rebalancing του MSCI
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, αλλά χθες που η δική μας αγορά ήταν κλειστή, κατέγραψαν άνοδο. Θα προσμετρήσουν επομένως σήμερα οι επενδυτές και τα χθεσινά και τα σημερινά. Επιπλέον, έχουμε τέλος μήνα και αναδιάρθρωση MSCI. Θα έχουμε αυξημένη μεταβλητότητα και υψηλό τζίρο.

Καλό ξεκίνημα για τράπεζες και διυλιστήρια και ο Γενικός Δείκτης κινείται με άνοδο και προς τις 1.120 μονάδες. Η Πειραιώς ξεχωρίζει και πάλι, τα ΕΛΠΕ, η Motor Oil και καλό είναι και το άνοιγμα του ΟΠΑΠ. Θέλουμε να δούμε σήμερα αν μπορέσει ο ΟΤΕ να αντιδράσει, αν και ξεκίνησε με νέες απώλειες.

MSCI: Από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης οι μετοχές στον Greece Standard γίνονται 10 με την προσθήκη της Motor Oil. Αναμένονται σημαντικές εισροές και θα αυξηθεί ο τζίρος σήμερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άρχισαν να φαίνονται καλύτερα τα κέρδη που αποκομίζουν από την άνοδο των επιτοκίων. Ειδικά μάλιστα όταν δεν πληρώνουν τόσους στις καταθέσεις. Κανονικά θα έπρεπε και τις απλές καταθέσεις να τοκίζουν, αλλά στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός έχει άλλα δεδομένα. Δυνατή κίνηση και πάλι από Πειραιώς, ενώ με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η Eurobank.

ΕΛΠΕ: Όπως και να τα δεις, δημοσιευμένα, συγκρίσιμα, με έκτακτη φορολογία ή χωρίς, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Έκτακτα κέρδη από αποθέματα 100 εκατ. ευρώ και έκτακτη επιβάρυνση λόγω φόρου 300 εκατ. ευρώ. Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη στα 890 εκατ. ευρώ. Μέρισμα 0,50 ευρώ ενώ έχει δώσει άλλα 0,65 ευρώ ήδη, επομένως το σύνολο πάει στα 1,15 ευρώ για τη χρήση 2022. Αισιόδοξη η διοίκηση για το πρώτο τρίμηνο αλλά και το σύνολο της χρήσης, λόγω των καλών περιθωρίων διύλισης.

ΟΤΕ: Νέες πιέσεις από το ξεκίνημα της συνεδρίασης και είναι η πέμπτη πτωτική συνεδρίαση. Θα πούμε πως πλέον είναι κάπως υπερβολική αυτή η πτώση για μία διαφορά 75 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα επιβράβευσης που έχει να κάνει και με τις ίδιες μετοχές.

MOTOR OIL: Πάνω της έχει τα βλέμματα σήμερα αφού γίνεται το rebalancing και μπαίνει στον MSCI. Με άνοδο 1,25% η μετοχή και στα 24,14 ευρώ. Καλός ο όγκος από το ξεκίνημα.

ΔΕΗ: Σήμερα τελειώνει η αποκλειστική διαπραγμάτευσης για την απόκτηση της ENEL Romania. Όλα δείχνουν πως θα περάσει σε ελληνικά χέρια.

INTRACOM: Ο Δ.Θεοδωρίδης στις 22/2 πούλησε 184.200 μετοχές προς 2 ευρώ τη μία. Στις 28/12/22 είχε αγοράσει 2.345.000 μετοχές προς 1,90 ευρώ τη μία. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βλέπεις insider να πουλάει και μάλιστα σε τιμές που η στήλη θεωρεί αρκετά χαμηλές.

PHOENIX VEGA: Στο πρώτο εξάμηνο του 2022 είχε λάβει τοκομερίδια 13,7 εκατ. ευρώ και στο δεύτερο 10,5 εκατ. ευρώ. Μέσα στον Φεβρουάριο φέτος εισέπραξε άλλα 5,2 εκατ. ευρώ και είχε ταμειακά διαθέσιμα 18,3 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο είχε δώσει 0,0144 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους ή 18 εκατ. ευρώ. Όπως βλέπουμε εύκολα μπορεί να ξαναδώσει το ποσό αυτό.

ΕΛΤΟΝ: Με άνοδο 1,69% και στα 2,41 ευρώ. Η αποτίμηση στα 64,4 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Άκρως υποτιμημένη και άκρως απαράδεκτη η συμπεριφορά της στο ταμπλό. Στα 4,37 ευρώ και στο +0,69%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης