Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επηρεάζεται από τις διεθνείς πιέσεις – Βαριές απώλειες στις τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επηρεάζεται από τις διεθνείς πιέσεις – Βαριές απώλειες στις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ο τραπεζικός κλάδος στη Wall Street υποχώρησε σημαντικά χθες λόγω της πολιτικής της FED και της πορείας του καθαρού επιτοκίου σε συγκεκριμένη τράπεζα. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μεγάλες απώλειες. Ο DAX είναι κοντά στο -2% και το ίδιο είναι και ο CAC 40. Επιχειρηματικές ειδήσεις και εταιρικά αποτελέσματα θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν σήμερα. Έχουμε και το πολιτικό ρίσκο σημειώνουν αναλυτές και κάνουν αναφορά στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την τραγωδία που δείχνει απώλεια περίπου 3% για το πρώτο κόμμα. Ο Γ.Δ. άνοιξε με σημαντικές απώλειες πάνω από 1% και με τις τράπεζες να χάνουν 3%.

ΔΕΗ: Από όσα διαβάσαμε από τους αναλυτές και από όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή παρουσίαση για την εξαγορά της ΕΝΕL Romania, ξεχωρίζουμε τη μείωση του καθαρού δανεισμού στο τέταρτο τρίμηνο κατά 1,2 δισ. ευρώ λόγω μείωσης της τιμής του αερίου που απελευθέρωσε δεσμευμένα κεφάλαια. Πολύ σημαντική θεωρούμε αυτήν την εξέλιξη, καθώς με την εξαγορά δεν υπερμοχλεύεται ο ισολογισμός. Αντιθέτως, σε όρους net debt/EBITDA και με την προσθήκη 300 εκατ. ευρώ λειτουργικών κερδών από τη Ρουμανία παραμένει κάτω από 3,5 φορές που είχε βάλει στόχο η διοίκηση. Διαβάστε περισσότερα σε ξεχωριστό θέμα που έχουμε στη στήλη. Απώλειες 1% στο ξεκίνημα.

EUROBANK: Κέρδη ανά μετοχή 0,18 ευρώ και ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Για το 2023 η εκτίμηση πάει στα 0,22 ευρώ η οποία για παράδειγμα είναι 30% πάνω από την εκτίμηση της Piraeus Securities. Αντιλαμβάνεστε πως μάλλον θα έχουμε νέο γύρο αναβαθμίσεων. Απώλειες 2,5% στο άνοιγμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με πτώση 3% στο ξεκίνημα καθώς υπάρχει πίεση συνολικά στις τράπεζες στις αγορές. Με τις μεγαλύτερες απώλειες η Πειραιώς, ήτοι πάνω από 4% και πάνω από 3% χάνουν Εθνική και Alpha Bank.

OTE: Αγόρασε στις 3 προηγούμενες συνεδριάσεις συνολικά 226.142 ίδιες μετοχές με μέση τιμή 13,7980 ευρώ ανά μετοχή. Κατέχει 5,24 εκατ. ίδιες μετοχές ή το 1,209% του συνόλου. Στα 13,50 ευρώ και με νέες απώλειες το άνοιγμα της μετοχής.

LAMDA: Συνολικές εισπράξεις από πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων πάνω από 200 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό. Το Riviera Tower έχει ξεπουλήσει… Και οι βίλες όμως πάνε καλά και το Condos.

VIOHALCO: Δυνατό το μέρισμα των 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Με απώλειες λίγο πάνω από 1% λόγω του γενικότερου κλίματος.

ΕΧΑΕ: Άνοιξε με μεγάλες απώλειες και κάτω από τα 4 ευρώ, αλλά τα ξαναέπιασε. Στο -3,38% και στα 4 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Είχε πάει πριν λίγες συνεδριάσεις στα 2 ευρώ αλλά είχε δείξει πως δεν μπορούσε να τα ξεπεράσει. Έβγαιναν πολλά χαρτιά. Στα 1,8340 ευρώ σήμερα.

ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Είδαμε πρόστιμο στη Λανακάμ! Κάποιο μέλος του Δ.Σ. που ήταν μη εκτελεστικό είχε τελικά και εκτελεστικά καθήκοντα. Εμείς θα το προσπεράσουμε γιατί μετά τη Λεβεντέρης έβαλε πρόστιμο σε μία ακόμα εταιρεία με ελάχιστη σημασία, λόγω αποτίμησης. Την ίδια ώρα να μην πούμε τι συμβαίνει στην αγορά. Να κάνουμε όμως και μία ερώτηση: Γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η μόνη που δε δημοσιεύει αναλυτική κατάσταση αποτελεσμάτων. Άλλες κεντρικές τράπεζες βγάζουν 300 σελίδες ανάλυση. Πως το επιτρέπει αυτό η αρμόδια αρχή;

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Πριν λίγες μέρες βρισκόταν κοντά στα 3 ευρώ και σήμερα έχει ξεκινήσει από τα 2,68 ευρώ με απώλειες 2,90%. Χαμηλός βέβαια ο όγκος.

MIG: Εδώ έχουμε τους μετόχους που δεν έχουν πουλήσει ακόμα να αισθάνονται σίγουρα τυχεροί. Η δημόσια πρόταση προσφέρει ασφάλεια και παράλληλα η πορεία της αγοράς δημιουργεί σίγουρα ευκαιρίες για όποιον θέλει να «μεταπηδήσει» και να τοποθετηθεί σε μετοχές που έχουν γίνει πιο ελκυστικές σε σύγκριση με μερικές μέρες πριν.

INTRACOM: Με μικρή άνοδο και με μικρό όγκο στο ξεκίνημα. Η αγορά περιμένει να τελειώσει ο οικονομικός έλεγχος στην Κλουκίνας-Λάππας και να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η οικογένεια Λάππα στο 1 ευρώ ανά μετοχή.

ΑΒΑΞ: Προβληματίζει η πορεία της μετοχής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης