Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε νέα πολυετή υψηλά με βελτιωμένες συναλλαγές – Ράλι στις τράπεζες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε νέα πολυετή υψηλά με βελτιωμένες συναλλαγές – Ράλι στις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι τράπεζες ξαναπήραν τη σκυτάλη, αφού αύριο αναμένονται αποτελέσματα από τη Eurobank και όπως καταλαβαίνετε κάποιοι τα προεξοφλούν από σήμερα καθώς, θα είναι ισχυρά. Έτσι ακολούθησε και η Εθνική αλλά και οι άλλες συστημικές. Έπιασε βέβαια δουλειά πάλι η Goldman Sachs και ξαναείπε πως είναι φθηνές. Επίσης, είδαμε πάλι δυνατό όγκο στην Τιτάν . Απίστευτο το discount της μετοχής, απίστευτη η υστέρηση έναντι άλλων blue chips. Καλή κίνηση από ΟΤΕ και Aegean μεταξύ άλλων.

Η άνοδος είναι αποτέλεσμα λίγων μετοχών, αυτών που παίζουν οι ξένοι. Αυτοί έχουν τη δύναμη. Έτσι η αγορά βρήκε και πάλι το δρόμο για να γράψει νέα πολυετή υψηλά (εννέα ετών) παρά τη διάθεση συσσώρευσης των τελευταίων ημερών. Η αγορά παρά τις επικείμενες εκλογές δεν έβγαζε πωλήσεις και όσες έβγαζε μαζεύονταν εύκολα. Σήμερα έκανε τρομερή κίνηση με τις ξένες αγορές να είναι ελαφρώς πτωτικές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόλις ατονήσουν λίγο βγαίνει η G.S. και υπενθυμίζει πόσο φθηνές είναι. Αύριο πάντως αναμένουμε εξαιρετικά αποτελέσματα από τη Eurobank. Δυνατή κίνηση σήμερα. Σημειώνουμε πως και οι άλλες συστημικές που έχουν ανακοινώσει πρώτο τρίμηνο, πριν την ανακοίνωση έτρεξαν. Προσεγγίζουν τα υψηλά τους Εθνική, Πειραιώς και Eurobank. Απέχει η Alpha Bank, της οποίας πλέον η υποαπόδοση δε μας κάνει εντύπωση. Άλλωστε τα αποτελέσματα χρήσης 2022 ήταν συγκριτικά τα χειρότερα. Στο +5,27% η Eurobank, στο +5,06% η Εθνική, στο +3,93% η Πειραιώς και στο +2,53% η Alpha Bank.

ΤΙΤΑΝ: Η Piraeus Sec. έδωσε τα 21 ευρώ για τη μετοχή. Για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2021 η μετοχή πέρασε πάνω από τα 16 ευρώ ενώ συμπλήρωσε και 8 συνεχόμενες ανοδικές. Προσεγγίζει το 35% η άνοδος από την αρχή του έτους και θα πούμε πως δεν είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί η υστέρηση και η απαξίωση της μετοχής από τους επενδυτές είναι τεράστια. Τα 19 ευρώ που είχε προ πανδημίας θα πρέπει να τα δει.

ΟΤΕ: Άλλη απαξιωμένη μετοχή αυτή. Δηλαδή μπορούν να φτιαχτούν εύκολα σήμερα όμιλοι όπως ο συγκεκριμένος που επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο και παράλληλα αμείβουν δυνατά τους μετόχους έχοντας ταυτόχρονα χαμηλό δανεισμό; Θα μας τρελάνουν. Στο +2,15% και στα 13,75 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίστηκαν και σήμερα οι πωλήσεις και έγραψε και νέα χαμηλά η μετοχή (6,06 ευρώ). Ο κ.Σαχίνης δε ξέρουμε πως αισθάνεται… Η δήλωση «θέλουμε χαμηλά τα τιμολόγια», τιμολογείται στο ταμπλό. Ο βασικός μέτοχος έχει εκλογές μπροστά του και δεν μπορεί να ασχοληθεί. Ελπίζουμε μετά τις εκλογές. Πάντως οι εγχώριοι θεσμικοί είναι στην πλευρά των πωλητών. Ευτυχώς που το κλίμα στην αγορά ήταν καλό και στο τέλος έκλεισε με άνοδο 0,16% και στα 6,17 ευρώ.

CENERGY: Νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή. Στα 4,92 ευρώ και στο +3,47%.

ΔΕΗ: Προφανώς και κάποιοι παίρνουν θέση από τώρα θεωρώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει διαμορφωθεί. Η κάλπη όμως είναι… Για να δούμε αν θα τους βγει… Στα 8,46 ευρώ και στο +1,81%.

ENTERSOFT: Πακετάκια που παραπέμπουν σε μίνι placement έκανε σήμερα η μετοχή και ξεχώρισε με την ανοδική της κίνηση. Έγιναν όλα στα 4,33 ευρώ ανά μετοχή και συνολικά έγιναν 6 πακέτα συνολικού όγκου 160 χιλ. τεμαχίων. Περίπου το 0,5% του συνόλου των μετοχών. Στα 4,50 ευρώ και στο +4,65%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Στα 340 ευρώ βρέθηκε πάλι η μετοχή που δοκιμάζει να σπάσει προς τα πάνω παρά το γεγονός ότι η αδιαφορία έχει ποτίσει σαν τη νικοτίνη το αίμα των βασικών μετόχων. Το κλείσιμο είναι ιστορικό υψηλό πάντως.

MERMEREN: Δε λες και μικρό τον όγκο της μετοχής σήμερα. Υποχώρησε 11,32% με 344 τεμάχια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Απίστευτη απαξίωση της εν λόγω κατηγορίας. Να έχει τόσα φθηνά χαρτιά, αλλά να μην έχει επενδυτές. Να είναι βέβαια η πλειονότητα των επενδυτών στο Χρηματιστήριο, μικροί επενδυτές (των 3-5 χιλ. ευρώ) αλλά να παίζουν και αυτοί ότι τους πουλάνε οι μεγάλες χρηματιστηριακές, δηλαδή ό,τι και οι ξένοι. Όχι μπράβο τους… Σήμερα η μετοχή με τη μεγαλύτερη άνοδο σε όλο το Χρηματιστήριο ήταν σε κάποια στιγμή η Eurobank, δηλαδή δεν υπήρχε ούτε ένα μικρό χαρτί να ξεχωρίζει με καλύτερη πορεία.

FRIGOGLASS: Έκανε μεγάλο όγκο σήμερα. Ποιοι τώρα αγοράζουν…

ΔΡΟΜΕΑΣ: Άλλες φορές εντολή αγοράς 10.000 τεμαχίων δε θα είχε μείνει αρκετή ώρα στο ταμπλό. Σήμερα, έμεινε ώρες και δεν βγήκε πωλητής ούτε για λίγα. Μπορεί να είναι και σύμπτωση… Θα δείξει.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Εξαφανίστηκαν τα κομμάτια της εκποίησης. Στα 16,50 ευρώ η μετοχή και στο +3,13% και ο συνολικός όγκος 42.128 τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης