Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αυξάνει στα 13,9 ευρώ την τιμή στόχο για την Aegean η Eurobank Equities – Περιθώριο ανόδου 26%

Αυξάνει στα 13,9 ευρώ την τιμή στόχο για την Aegean η Eurobank Equities – Περιθώριο ανόδου 26%
Παρά το ράλι της μετοχής διαπραγματεύεται με μεγάλο discount έναντι των ομοειδών
Σχετικά Άρθρα
Στα 13,9 ευρώ από 9 ευρώ προηγουμένως αύξησε την τιμή στόχο για την Aegean Airlines η Eurobank Equities διατηρώντας τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή.
Όπως αναφέρει το πρώτο τρίμηνο ήταν ενισχυμένο με τα EBITDA να ανέρχονται στα 19 εκατ. ευρώ αν και είναι ένα τρίμηνο που έχει συνήθως ζημιές, ωστόσο οι τιμές και η άνοδος του τζίρου έφεραν κέρδη.
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τη χρηματιστηριακή σε αναβάθμιση της εκτίμησης για τα EBITDA του 2023 αλλά και το τζίρο και τώρα περιμένει 1,6 δισ. ευρώ έσοδα αυξημένα κατά 22% και 355 εκατ. ευρώ EBITDA ενισχυμένα κατά 29%.
Η τιμή της μετοχής της Aegean έχει ενισχυθεί πάνω από 40% από τα προ της πανδημίας επίπεδα, αποτιμώντας τη βελτιωμένη δυναμική των κερδών και τις ισχυρές τάσεις της καλοκαιρινής ζήτησης και τις προοπτικές του τουρισμού.
Παρά το ράλι (>110% από την αρχή του έτους), η αποτίμηση παραμένει ελκυστική με περίπου 5,2x δείκτη EV/EBITDAR, καθώς τα κέρδη έχουν επίσης αυξηθεί παράλληλα.
Με τη μετοχή να διαπραγματεύεται με έκπτωση >20% σε σχέση με τις καλύτερες στην κατηγορία της, έχοντας έναν πολύ ισχυρό ισολογισμό και όντας σε καλή θέση για να επαναλάβει την καταβολή μερίσματος (έχει υποθέσει €0,26 από τα κέρδη του 2023), η Eurobank υποστηρίζει ότι το προφίλ κινδύνου-απόδοσης παραμένει ελκυστικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης