Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Γύρισε την πλάτη στη διεθνή πτώση – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Γύρισε την πλάτη στη διεθνή πτώση – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στις αγορές του εξωτερικού, εμείς καταφέραμε να διαφοροποιηθούμε κυρίως με τις τραπεζικές μετοχές και με κάποια ακόμα βαριά χαρτιά. Καλή συνολικά η συνεδρίαση και κρατήθηκαν οι 1.300 μονάδες με σχετικά καλές συναλλαγές για την εποχή. Η Γ.Δ. ενισχύθηκε 0,65%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο 1,20% ο τραπεζικός δείκτης λόγω της Εθνικής και της Alpha Bank. Ήπια ανοδικά και η Πειραιώς ενώ αμετάβλητη έκλεισε η Eurobank.

ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Μάχη μεταξύ Eurobank, Εθνική Τράπεζα και ΟΠΑΠ. Η Eurobank αν και αμετάβλητη πέρασε στην τρίτη θέση, αφού υποχώρησε 1,09% ο ΟΠΑΠ και βρέθηκε στην πέμπτη θέση έχοντας περάσει πίσω από την Εθνική που σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση.

AEGEAN: Συνεχίζονται οι θετικές εκθέσεις για τη μετοχή και νομίζουμε πως οι περισσότεροι αναλυτές έχουν υποεκτιμήσει την πορεία των κερδών φέτος και δίνουν χαμηλές εκτιμήσεις. Η διοίκηση στην πρόσφατη γενική συνέλευση έδωσε κάποιες κατευθύνσεις που μας έκαναν να πιστεύουμε πως θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ. Άρα κάποιες εκτιμήσεις αναλυτών ίσως έχουν περιθώριο βελτίωσης. Στα 13,08 ευρώ και στο +2,67%.

ΤΙΤΑΝ: Πήρε το δρόμο της και αυτή η μετοχή. Φωνάζαμε μήνες, αλλά η μετοχή υστερούσε, την ώρα που η διοίκηση ήταν εξαιρετικά αισιόδοξη για το μέλλον. Τώρα ο ένας μετά τον άλλο αναλυτής την αναβαθμίζει και δίνει τιμή στόχο σημαντικά πάνω από τα 20 ευρώ. Στα 19,06 ευρώ και στο +2,36%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Εύκολα πάει πάνω η μετοχή, δύσκολα πάει κάτω. Στα 37,12 ευρώ και στο +2,20%.

ΟΤΕ: Προφανώς και τα αποτελέσματα δείχνουν στασιμότητα και απουσία growth. Η Ρουμανία αν και μικρό το μέγεθος επηρεάζει. Από την άλλη δεν μπορείς να αγνοήσεις τις ταμειακές ροές αλλά και την περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού. Δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες εταιρείες.

UNIBIOS: Τι πορεία και αυτή. Στα 1,2250 ευρώ και στο +10,86% με όγκο 209 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 21 εκατ. ευρώ. Προφανώς και η σύγκριση με εταιρεία του εξωτερικού την ευνοεί αλλά θα θέλαμε να δούμε και κάτι παραπάνω, γιατί αυτές οι συγκρίσεις δεν πολυαρέσουν στη στήλη.

ΓΕΒΚΑ: Στα 1,98 ευρώ και στο +6,17%.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Στα 3,14 ευρώ και στο +4,67% με όγκο 56 χιλ. τεμάχια. Προφανώς και οι πωλήσεις που έγιναν πριν λίγο καιρό από insiders βοήθησαν και στη βελτίωση της διασποράς και στη βελτίωση των συναλλαγών και της αποτίμησης.

LAVIPHARM: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν σήμερα από τα μικρομεσαία. Στα 0,75 ευρώ και στο +5,34%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Χρειάζεται προσοχή, ειδικά από όσους την εντόπισαν το τελευταίο διάστημα, όπου η μεταβλητότητα έχει εκτοξευτεί. Σήμερα έγραψε υψηλό στα 3,04 ευρώ και χαμηλό στα 2,81 ευρώ, ενώ έκλεισε στα 2,85 ευρώ και με απώλειες 1,72%.

ΣΙΔΜΑ: Μετά από τέτοιο ράλι καλό είναι να ρίξει και λίγο ρυθμούς και να συσσωρεύσει.

ΕΚΤΕΡ: Και εδώ είδαμε αυξημένη μεταβλητότητα. Μάλιστα έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 2,53 ευρώ με απώλειες 1,17% ενώ υψηλό ημέρας έγραψε στα 2,67 ευρώ.

REVOIL (απάντηση): Αρκετά υποτιμημένη και θεωρούμε όντως πως οι πρόσφατες πωλήσεις μετοχών από τον βασικό μέτοχο, έγιναν για να βελτιωθεί η εμπορευσιμότητα και να πάει πιο ψηλά. Ίδωμεν… Στο κλείσιμο πάντως πήγε στο υψηλό ημέρας και στα 1,9850 ευρώ.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Πλήρης απογοήτευση από την πορεία της. Αλλά δε βλέπουμε και κάποιο ενδιαφέρον από τη διοίκηση. Άρα λογική η απαξίωση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης