Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Συνέχιση της διόρθωσης περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η πορεία των ξένων αγορών

ΧΑ: Συνέχιση της διόρθωσης περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η πορεία των ξένων αγορών
Αρνητικά είναι και τα μηνύματα για την πορεία της Ευρωπαϊκής Οικονομίας με αποτέλεσμα το ευρώ να έχει υποχωρήσει τις τελευταίες μέρες έναντι του δολαρίου
Σχετικά Άρθρα
Οι ανησυχίες για την πορεία των επιτοκίων έχουν επιστρέψει και οι επενδυτές ρευστοποιούν θέσεις σε μετοχές με τη νευρικότητα που επικρατεί στην αγορά ομολόγων να έχει μεταφερθεί και στις αγορές μετοχών.
Αρνητικά μηνύματα για τη ζήτηση ήρθαν και από την Κίνα με την κεντρική τράπεζα να προχωρά στη μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων από το 2020 προκειμένου να στηρίξει την οικονομία.
Αρνητικά είναι και τα μηνύματα για την πορεία της Ευρωπαϊκής Οικονομίας με αποτέλεσμα το ευρώ να έχει υποχωρήσει τις τελευταίες μέρες έναντι του δολαρίου.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η προοπτική επενδυτικής βαθμίδας αλλά και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και σήμερα αναμένεται μία συνέχιση της υποχώρησης στο Χ.Α.
Σημειώνεται πως στις 16 Αυγούστου αναμένεται και η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE.
Σήμερα 23 μετοχές περιλαμβάνονται στον δείκτη FTSE All World.

Eurobank Equities
Περιμένουμε ένα κάπως υποτονικό άνοιγμα σήμερα, με την αγορά να λαμβάνει κατεύθυνση από τις μικτές τάσεις των ευρωπαϊκών παραγώγων λόγω έλλειψης σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.

Piraeus Securities
Η αδύναμη επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό θα συνεχίσει να επηρεάζει και την εγχώρια αγορά σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, λόγω έλλειψης εγχώριων καταλυτών.

Beta
Οι ανανεωμένες ανησυχίες για την επιθετική πολιτική της FED στις ξένες αγορές φαίνεται πως επισκιάζουν τη θετική δυναμική των εταιρικών κερδών και την προοπτική της επενδυτικής βαθμίδας. Ως εκ τούτου περιμένουμε οι επενδυτές να τηρήσουν επιφυλακτική στάση και να μείνουν στο περιθώριο.

Κύκλος
Λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική πολιτική του Ιουλίου απογοητεύουν στην Κίνα αναγκάζοντας την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στο 2,5%, με τη Wall Street να υποχωρεί. Η επιβεβαίωση της στήριξης των 1.268 μονάδων του Γ.∆. αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης