Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επιστροφή αγοραστών με άνοδο 2% – Οι κερδισμένοι από rebalancing και τριπλή λήξη

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επιστροφή αγοραστών με άνοδο 2% – Οι κερδισμένοι από rebalancing και τριπλή λήξη
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με τη σημερινή κίνηση, επιβεβαιώνεται πως πάτησε ωραία στη στήριξή του ο Γενικός Δείκτης και έβγαλε δυναμική αντίδραση, η οποία όμως δε μπόρεσε να δώσει κλείσιμο πάνω από τις 1.260 μονάδες. Έκλεισαν κάποιες ανοικτές θέσεις που υπήρχαν στα παράγωγα και βελτιώθηκε κάπως η κίνηση. Είδαμε μεγάλους όγκους σε συγκεκριμένα ΣΜΕ σήμερα όπως της ΑΛΦΑ ή της ΠΕΙΡ. Είδαμε επίσης δυνατές κινήσεις σε κάποιες μετοχές και λόγω του rebalancing του FTSE Russell. Όπως έχουμε ξαναγράψει ο FTSE δεν είναι MSCI. Φάνηκε και πάλι αφού ο τζίρος δεν ήταν ανάλογος. Έγιναν όμως στις τελικές δημοπρασίες πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Η εβδομάδα έκλεισε με μηδενικές σχεδόν απώλειες ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι μία μονάδα έχασε ο Γ.Δ.

CENERGY: Είδαμε όγκο και πτώση στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά σήμερα έδειξε πάλι τη δύναμή της. Περιμένουμε τα αποτελέσματα και φυσικά το ύψος του ανεκτέλεστου. Οι δουλειές πάνε μπάλα, και έχουμε και μία εκτίμηση από τη διοίκηση για ebitda 180-200 εκατ. ευρώ φέτος. Στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε στα 7 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και με άνοδο 6,54%. Ήταν σίγουρα η πιο κερδισμένη από το rebalancing.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πολύ δυνατό και το δικό του κλείσιμο αφού ήταν στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στα 37,58 ευρώ και στο +5,86%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αυτές ξέρουν, αυτές εμπιστεύονται οι ξένοι. Τρομερή κίνηση σήμερα από Πειραιώς αν και έκλεισε λίγο πιο κάτω από το υψηλό ημέρας αλλά πάλι με άνοδο 4,94%. Ακολούθησε η Eurobank με άνοδο 3,22%, η Εθνική με 3,13% και η Alpha Bank με 2,44%. Σχεδόν 35 χιλ. ΣΜΕ έκανε η ΑΛΦΑ στη σειρά Δεκεμβρίου.

MOTOR OIL: Μετά την είσοδο στον MSCI Greece Standard η μετοχή κινείται πάνω από το άνω όριο των 23 ευρώ που μπορεί να αγοράζει ίδιες μετοχές η εταιρεία. Έτσι πάει σε έκτακτη γενική συνέλευση τον Οκτώβρη για να ακυρώσει το τρέχον πρόγραμμα και να προχωρήσει σε νέο όπου θα μπορεί να αγοράζει μέχρι τα 31 ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως η στήλη ήταν η μόνη που στα χαμηλά της μετοχής μεταξύ 8-10 ευρώ φώναζε να κάνει αγορές ιδίων η εταιρεία, αλλά δεν έκανε τότε. Τώρα κάνει… Στα 23,88 ευρώ το κλείσιμο της μετοχής.

ΟΤΕ (απάντηση): Κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά του. Δεν έχουν καμιά εντυπωσιακή πορεία ούτε οι τηλεπικοινωνίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Τσάμπα η μετοχή, δεν το συζητάμε, αλλά λείπει το growth και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Στα τρέχοντα επίπεδα βέβαια θεωρούμε πως πρέπει να δώσει μία κίνηση έως τα 15 ευρώ. Μεταξύ των χαμένων σήμερα και με κλείσιμο κοντά στο χαμηλό ημέρας και στα 13,18 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Η πλέον χαμένη του rebalancing. Μεγάλος ο όγκος και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 6,01 ευρώ, που είναι και χαμηλό 42 μηνών. Είχαμε σχετικό θέμα σήμερα για 3 μετοχές που έχουν απογοητευτική συμπεριφορά και γράφαμε πως λίγο θέλει να γράψει χαμηλό 42 μηνών. Ε το έγραψε… Μόνο ντροπή…

ΓΕΒΚΑ: Λίγο καλύτερα από πέρυσι να πάνε τα κέρδη του 2023 θα παίζει με μονοψήφιο p/e. Το εξάμηνο ήταν καλό με δεδομένο ότι υποχώρησαν οι τιμές των μετάλλων. Στο +6,38% και στα 1,75 ευρώ. Πρόσφερε καλό σημείο εισόδου η μετοχή αφού είχε κάνει καλή διόρθωση.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Πήγε μέχρι τα 3,10 ευρώ αλλά έκλεισε στα 2,99 ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή με χαμηλό όγκο. Στα 3,27 ευρώ και στο +9,73%.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Έβγαλε καλή αντίδραση και έκλεισε στο +4,59%.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Λίγες μέρες μένουν και θα τα μάθουμε όλα. Φτάνει βέβαια το τρίτο τρίμηνο στη λήξη του και εμείς θα μάθουμε του εξαμήνου. Ας ελπίσουμε πως θα λένε κάτι οι διοικήσεις για το τρίτο.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης