Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Το βλέμμα στο εξωτερικό με πιθανή νέα προσπάθεια αυτονόμησης – H Alpha Bank στο επίκεντρο

ΧΑ: Το βλέμμα στο εξωτερικό με πιθανή νέα προσπάθεια αυτονόμησης – H Alpha Bank στο επίκεντρο
Στις τελευταίες συνεδριάσεις και παρά το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό το Χ.Α. προσπαθεί να διαφοροποιηθεί, χωρίς βέβαια να το έχει πράξει με επιτυχία
Σχετικά Άρθρα
Την επιστροφή της Alpha Bank στο ταμπλό μετά την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης περιμένουν οι αναλυτές και σημειώνουν πως η εγχώρια αγορά έχει τις ειδήσεις για να διαφοροποιηθεί μερικώς έναντι των ξένων αγορών.
Η πολύ σημαντική ανακοίνωση συνεργασίας με πρόταση εξαγοράς του 9% της Alpha Bank από το ΤΧΣ της UniCredit αποτελεί την πρώτη μετά από 17 χρόνια επένδυση ξένης τράπεζας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Από την άλλη η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και από την S&P δημιουργεί συνθήκες για διαφοροποίηση.
Στις τελευταίες συνεδριάσεις και παρά το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό το Χ.Α. προσπαθεί να διαφοροποιηθεί, χωρίς βέβαια να το έχει πράξει με επιτυχία.
Οι γεωπολιτικές ανησυχίες αλλά και οι ανησυχίες από την πορεία των κρατικών ομολόγων επηρεάζουν και την εγχώρια αγορά.
Για σήμερα οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν ήπια πτωτικά, ενώ ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να κινηθεί πέριξ του χθεσινού κλεισίματος.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν σήμερα οριακά πτωτικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ασχολούνται με τις αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων και τα γεωπολιτικά.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση, και ενόψει της απόφασης της Επ.Κεφαλαιαγοράς για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank, θα περιμέναμε ότι η αγορά θα επιχειρήσει να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, με κύριο άξονα τον τραπεζικό τομέα.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. σήμερα να κινηθεί ανάλογα με τις αγορές της Ευρώπης και την Alpha Bank να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Παρά το αρνητικό κλίμα από το εξωτερικό, η ροή ειδήσεων θα μπορούσε να δημιουργήσει ενδιαφέρον, να δώσει ώθηση στην αγορά και να απορροφήσει τις πιέσεις. Όλα τα βλέμματα στις τράπεζες, η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών αποτελεί βασικό καταλύτη για την αναπροσαρμογή των αποτιμήσεων.

Depolas
Άτολμή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ, παρόλο που είχαμε επιπλέον ευχάριστα νέα από την Αλφα. Στο εξωτερικό, σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και η Ευρώπη, ενώ μικτή ήταν η εικόνα στις ΗΠΑ με τον S&P 500 να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο και κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Οι αγορές φοβούνται πλέον την επιδείνωση της οικονομίας και την επίπτωση αυτής στις εισηγμένες. Για τον λόγο αυτό τα προς ανακοίνωση εταιρικά αποτελέσματα του Γ΄ τριμήνου, παρόλο που αναφέρονται στο παρελθόν, ενδεχομένως να είναι εκείνα που μπορούν να αλλάξουν το κλίμα κατά περίπτωση μιας και πιθανότατα θα διασφαλίζουν τους στόχους των διοικήσεων για το 2023. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αρχική μέτρηση των δεικτών μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Οκτωβρίου σε Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στις ΗΠΑ ανακοινώνουν Microsoft και Alphabet.

Κύκλος
Το deal της Alpha Bank με μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές τράπεζες και την 34η μεγαλύτερη σε ενεργητικό τράπεζα του κόσμου συνιστά ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης για το ευοίωνο των προοπτικών της. Όμως, οι γεωπολιτικοί φόβοι και η ρηχότητα του ελληνικού χρηματιστήριου δεν επιτρέπουν την άμεση αναβάθμιση της επενδυτικής ψυχολογίας με το ελληνικό χρηματιστήριο να συνεχίζει το συγχρονισμό του με τις ευρωπαϊκές αγορές...

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης