Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Επιστροφή στα θεμελιώδη – Εκπλήσσει η κερδοφορία των εισηγμένων εταιριών, χαμηλές οι αποτιμήσεις

Επιστροφή στα θεμελιώδη – Εκπλήσσει η κερδοφορία των εισηγμένων εταιριών, χαμηλές οι αποτιμήσεις
Σειρά παίρνουν την Τρίτη 7 Νοεμβρίου η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα, ενώ την ίδια μέρα θα ανακοινώσουν επίσης η Τιτάν και η Σαράντης
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο, διαθέτει ποιοτικές και φθηνές μετοχές έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι εισηγμένες εταιρείες για το τρίτο τρίμηνο.
Μέχρι στιγμής οι εταιρείες δείχνουν πως συνεχίζουν να αναπτύσσονται με τους δείκτες αποτίμησης να είναι χαμηλοί έναντι των ομοειδών.
Τόσο οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς, όσο και η HelleniQ Energy αλλά και μικρότερες εισηγμένες που δημοσίευσαν την πορεία του τρίτου τριμήνου, δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις μετοχές.
Η αγορά περιμένει ότι η τάση θα συνεχιστεί με τις ανακοινώσεις και άλλων εταιρειών που θα δημοσιευτούν τις επόμενες μέρες.
Παίρνοντας τα αποτελέσματα με τη σειρά, θα πρέπει να σημειωθεί πως τόσο της Πειραιώς όσο και της Alpha Bank ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά θα ξεπεράσουν και τις εκτιμήσεις των ίδιων των διοικήσεων.
Η Alpha Bank ήδη ανέβασε τον πήχη για τα κέρδη ανά μετοχή και περιμένει τώρα πάνω από 0,30 ευρώ ενώ η προηγούμενη εκτίμηση ήταν για πάνω από 0,29 ευρώ.
Σε καλό δρόμο να ξεπεράσει τα κέρδη ανά μετοχή που ανέμενε η διοίκηση είναι και η Τράπεζα Πειραιώς αφού στο εννεάμηνο έχει πετύχει κέρδη 0,55 ευρώ και συνολικά περιμένει 0,65 ευρώ.
Μάλιστα με βάση τις εκτιμήσεις και για τις άλλες τράπεζες, του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού η συγκεκριμένη είναι από τις φθηνότερες.
Η HelleniQ Energy επίσης πήγε καλύτερα από τις εκτιμήσεις και εντυπωσίασαν οι ελεύθερες ταμειακές ροές οι οποίες ανήλθαν στα 890 εκατ. ευρώ από 620 εκατ. ευρώ στο περσινό εννεάμηνο. Θα δώσει και προμέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή.
Η Autohellas, λόγω και της εξαγοράς στην Πορτογαλία βελτίωσε πωλήσεις, EBITDA και κέρδη, με τη διοίκηση να έχει ενημερώσει πάντως για πίεση που ανέμενε στα περιθώρια, λόγω τόκων αλλά και τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων σε σχέση με πέρυσι που ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά.
Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 74,6 εκατ. ευρώ από 71,5 εκατ. ευρώ.
Βελτιωμένα κέρδη εμφάνισε και η Τέρνα Ενεργειακή λόγω Καφηρέα και οι αναλυτές περιμένουν ότι ετησίως το σύμπλεγμα αιολικών θα δίνει 70 εκατ. ευρώ EBITDA.
Υπενθυμίζεται πως εντυπωσιακά μεγέθη ανακοίνωσε ο ΟΛΠ που ανέδειξαν τη μετοχή ως μία από τις φθηνότερες του Χ.Α.

Ποιες εισηγμένες παίρνουν τη σκυτάλη

Σειρά παίρνουν την Τρίτη 7 Νοεμβρίου η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα, ενώ την ίδια μέρα θα ανακοινώσουν επίσης η Τιτάν και η Σαράντης.
Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου δημοσιεύουν τρίτο τρίμηνο ΔΕΗ και ΟΤΕ.
Σημειώνεται πως η Κωτσόβολος πέρασε στα χέρια της ΔΕΗ με τίμημα 200 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και την εξαγορά της ΕΝΕL Romania.
Στις 13 Νοεμβρίου θα δημοσιεύσει η Optima Bank και στις 14/11 η Aegean Airlines, η οποία έχει προϊδεάσει για ιστορικά υψηλή κερδοφορία.
Από εταιρείες μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων η Lavipharm θα δημοσιεύσει στις 8 Νοεμβρίου, στις 9/11 η Alpha Trust Ανδρομέδα, στις 14/11 η Austriacard, στις 15/11 η Ideal και στις 20/11 η Premia και η ΕΧΑΕ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης