Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Δεν αποκλείονται κινήσεις profit taking λόγω 6 ανοδικών συνεδριάσεων

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Δεν αποκλείονται κινήσεις profit taking λόγω 6 ανοδικών συνεδριάσεων
Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η δημόσια προσφορά για το κοινό ομολογιακό δάνειο έως 200 εκατ. ευρώ της Autohellas
Σχετικά Άρθρα
Μετά τη χθεσινή υποχώρηση των ευρωπαϊκών δεικτών λόγω της πορείας του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, τα ευρωπαϊκά παράγωγα σήμερα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα.
Η εγχώρια αγορά θα λάβει κατεύθυνση από το εξωτερικό ενώ σημειώνεται πως έχει συμπληρώσει έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και τεχνικά είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα.
Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και σε περιορισμού του ανοδικού momentum.
Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η δημόσια προσφορά για το κοινό ομολογιακό δάνειο έως 200 εκατ. ευρώ της Autohellas.
Η Euroxx ξεκίνησε εκ νέου την κάλυψη της Aegean Airlines δίνοντας σύσταση υπεραπόδοσης και τιμή στόχο τα 15,4 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 30% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών της μετοχής.
Από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της Τράστορ για συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, με την περίοδο άσκησης του δικαιώματος να λήγει στις 16 Ιανουαρίου.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ευρώπης δείχνουν θετικό άνοιγμα με τους επενδυτές να χωνεύουν την πιο «θερμή» από την αναμενόμενη πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί σήμερα με την στήριξη των διεθνών αγορών.

Beta
Όλα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στις ανακοινώσεις εταιρικών κερδών στις ΗΠΑ, με τον τραπεζικό κλάδο να ξεκινά σήμερα. Η σταθεροποίηση για να «χωνέψει» τα επίπεδα και ένα στενό εύρος τιμών θα μπορούσε να είναι το σενάριο για σήμερα.

Depolas
Με θετικό πρόσημο αλλά στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες. Τα μεγέθη του πληθωρισμού Δεκεμβρίου που ανακοινώθηκαν χθες κινήθηκαν ελαφρώς πάνω από τις εκτιμήσεις, παρόλο που οι τιμές ενέργειας κινήθηκαν σχετικά χαμηλότερα από προηγούμενους μήνες. Μερικώς αποδίδουμε αυτό στην αύξηση της οριακής τάσης κατανάλωσης λόγω εορτών και γι’ αυτό ενδεχομένως δεν επηρεάστηκε αισθητά το εμπροσθοβαρές, κατά την εκτίμησή μας, ράλι των μετοχών λόγω των πιθανών επερχόμενων μειώσεων στα επιτόκια. Σε αυτό όμως το πλαίσιο, η καταγεγραμμένη άνοδο σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι ενδεχομένως εύθραυστη σε ανεπιθύμητα μάκρο, αλλά και έλλειψη θετικών καταλυτών. Για τον λόγο αυτό παραμένουμε επιφυλακτικοί σε περαιτέρω σημαντική άνοδο των τιμών βραχυπρόθεσμα. Ο ΓΔΧΑ δεν θα μείνει ανεπηρέαστος, αλλά πιθανότατα να διατηρήσει το προβάδισμα αποδόσεων. Ωστόσο, αποφεύγουμε ενίσχυση θέσεων στην παρούσα φάση. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και τον δείκτη τιμών παραγωγού Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ. Για το τελευταίο, μια μέτρηση ουσιαστικά υψηλότερη των εκτιμήσεων ενδέχεται να πυροδοτήσει πωλήσεις. Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι ανακοινώνουν (κάποιες και εντός ελληνικής συνεδρίασης) αποτελέσματα 4ου τριμήνου μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού όπως Citigroup, Wells Fargo, JP Morgan, Bank of America.

Κύκλος
Επίδειξη ισχύος από τους αγοραστές (θέσεις long), πραγµατοποιώντας αναγνωριστική πτήση πάνω από την αντίσταση της τοπικής κορυφής των 1351 µονάδων. Ωστόσο, για την υπέρβασή της ίσως χρειαστεί να πάρει πρώτα λίγα µέτρα φόρα οπισθοχωρώντας µέχρι την πλησιέστερη στήριξη των 1323 µονάδες, κατά ένα σενάριο που υποστηρίζει η τεχνική ανάλυση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης